.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1089

Hybrid View

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от Makenzi97 Виж мнението
    Ако продължат да са на същото ниво, за да е пълна пародията, мисля да запиша 7-8 матури и да си ги взема с 6. Искрено се надявам рязко да увеличат трудността дотогава... искам предизвикателство, мамка му, не елементарни тестчета за по 20 минути... да не съм някой демент...
    ммммкей!
    maDamn

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    ммммкей!
    Всъщност е прав.
    Матура по география/физика/математика, не бих записала, ама по БЕЛ, английски и немски са обидно елементарни. Баш са тестчета за по 20, максимум 30 минути.

Втората ми е по немски. Идва ми да се гръмна с тва кирливо ограничение 140-170 думи.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Всъщност е прав.
    Матура по география/физика/математика, не бих записала, ама по БЕЛ, английски и немски са обидно елементарни. Баш са тестчета за по 20, максимум 30 минути.

Втората ми е по немски. Идва ми да се гръмна с тва кирливо ограничение 140-170 думи.
    Да ти кажа, не за всеки е така. Аз например се чувствам подготвена,за мен също е елементарна,но моментът на изненада и нервност го има, а тогава имам "умението" да забия за определен период от време.
    Плюс: Има хора,които знаят всяко едно произведение+автор+жанр+ герои ,но не им се удава да пишат есе/лис...

По английски пък като знам мналите 2 години как не ни тръгнаха записите, ще се гръмна,ако някоя стара бабушкера с акцент на пиян руснак ми чете частта с listening-a...
    maDamn

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Да ти кажа, не за всеки е така.
    Нормално, затова правим еднаква матура с тъпунгерите, които не знаят елементарни неща.

Идва ми да се гръмна с тва кирливо ограничение 140-170 думи.
    Подкрепям те. То без да се осъзнаеш ги пишеш тези 140.

Нормално, затова правим еднаква матура с тъпунгерите, които не знаят елементарни неща.
    Това ме сети за филма "The Perfect Score".

Повече от фен
    А тия тъпунгери изобщо не трябва да бъдат допускани до 12 клас, камо ли до матура. И после що и за продавач в кварталния магазин искат диплома за "вишо" образование...

Гледам и тук и в една друга тема се споменава последния въпрос по литература, затова смятам да дам няколко съвета за написване на сносно есе:
    Като начало: не е нужно да сте прочели цялото произведение, камо ли логорийните ч*кии на "критиците". Последното даже е плюс.
    -Прочитате дадения ви откъс/стихотворение и изразявате собствената си позиция по зададената тема с няколко изречения. (Не бива да се притеснявате, дори да се разминава с учените в училище анализи)
    -Аргументирате позицията си, т.е защо смятате така.
    -2-3 изречения в заключение.
    -Voila! Взехте си матурата!

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    именно така си изкарах отлична оценка на матурата по български. Никога не съм харесвала самата идея на изучаването на литература в училище, не ме рабирайте грешно, обичам да чета, но обичам и да изразявам собственото си мнение и собствената си гледна точка, а не хилядите заучени фрази от безбройните анализи. Един човек просто сяда и пише, не се спира на всяко изречение да си каже какво е искал да каже или какво художествено средство е използал. Така смятам аз Иии.. да самият отказ в матурата ви е напълно достатъчна да разгърнете интерпретацията си. Успех на всички

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си