.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1089

Hybrid View

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    ммммкей!
    Всъщност е прав.
    Матура по география/физика/математика, не бих записала, ама по БЕЛ, английски и немски са обидно елементарни. Баш са тестчета за по 20, максимум 30 минути.

Втората ми е по немски. Идва ми да се гръмна с тва кирливо ограничение 140-170 думи.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Всъщност е прав.
    Матура по география/физика/математика, не бих записала, ама по БЕЛ, английски и немски са обидно елементарни. Баш са тестчета за по 20, максимум 30 минути.

Втората ми е по немски. Идва ми да се гръмна с тва кирливо ограничение 140-170 думи.
    Да ти кажа, не за всеки е така. Аз например се чувствам подготвена,за мен също е елементарна,но моментът на изненада и нервност го има, а тогава имам "умението" да забия за определен период от време.
    Плюс: Има хора,които знаят всяко едно произведение+автор+жанр+ герои ,но не им се удава да пишат есе/лис...

По английски пък като знам мналите 2 години как не ни тръгнаха записите, ще се гръмна,ако някоя стара бабушкера с акцент на пиян руснак ми чете частта с listening-a...
    maDamn

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Да ти кажа, не за всеки е така.
    Нормално, затова правим еднаква матура с тъпунгерите, които не знаят елементарни неща.

Идва ми да се гръмна с тва кирливо ограничение 140-170 думи.
    Подкрепям те. То без да се осъзнаеш ги пишеш тези 140.

Нормално, затова правим еднаква матура с тъпунгерите, които не знаят елементарни неща.
    Това ме сети за филма "The Perfect Score".

Повече от фен
    А тия тъпунгери изобщо не трябва да бъдат допускани до 12 клас, камо ли до матура. И после що и за продавач в кварталния магазин искат диплома за "вишо" образование...

Гледам и тук и в една друга тема се споменава последния въпрос по литература, затова смятам да дам няколко съвета за написване на сносно есе:
    Като начало: не е нужно да сте прочели цялото произведение, камо ли логорийните ч*кии на "критиците". Последното даже е плюс.
    -Прочитате дадения ви откъс/стихотворение и изразявате собствената си позиция по зададената тема с няколко изречения. (Не бива да се притеснявате, дори да се разминава с учените в училище анализи)
    -Аргументирате позицията си, т.е защо смятате така.
    -2-3 изречения в заключение.
    -Voila! Взехте си матурата!

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    именно така си изкарах отлична оценка на матурата по български. Никога не съм харесвала самата идея на изучаването на литература в училище, не ме рабирайте грешно, обичам да чета, но обичам и да изразявам собственото си мнение и собствената си гледна точка, а не хилядите заучени фрази от безбройните анализи. Един човек просто сяда и пише, не се спира на всяко изречение да си каже какво е искал да каже или какво художествено средство е използал. Така смятам аз Иии.. да самият отказ в матурата ви е напълно достатъчна да разгърнете интерпретацията си. Успех на всички

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си