Оффф,не питай.....Имах "щастието" да израстна в град Септември,област Пазарджик(предполагам,че не го знаете).Всъщност градчето е спокойно,имаме 3 училища,като цяло е мечтаният град за хората,които предпочитат тишина и спокойствие.Ромите си живееха в своя махала,но в последните 3-4 години започнаха да "влизат в нашата територия" и прииждаха в нашите училища,като река по време на порой Но най-интересното е,че сигурно 95% от ромите идваха в това училище,в което аз учех.В другите училища почти няма роми,а само в моето,за което и до днес не мога да намеря обяснение.
Повечето мои връстници успяха да "избягат" от това,в което аз стоях до последно.До 8ми клас си бяхме добре-25 човека,от тях 6 ромчета,но до 12 клас останахме 12 човека,7 от които роми Жалка картинка,но лично аз нямах избор.Но от друга страна не беше чак толкова лошо-училището беше на 5 минути от вкъщи,а и ромите почти ги нямаше в часовете и така учителите ни обръщаха повече внимание.Абе с 2 думи,все едно съм учела в частно училише- бяхме 5 човека във повечето часове. Но най-стойностното за мен от това училище си остават учителите.Дължа им огромна благодарност за всичките усилия,които полагаха към мен и благодарение,на които успях да постигна тези добри резултати на матурите.Е сега се гордеят с мен
Последно редактирано от toni16 : 06-07-2013 на 19:02