- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Какво мислите за
романтиката? Колко точно трябва според вас да бъде романтичен един мъж? Нищо, просто ми се пускаше тема.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Романтиката е хубаво нещо
Проблемът е, че всеки има различни очаквания от романтиката, а самата тя може да включва страшно много неща.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Къде според вас е границата между романтика и лиготия?
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Beauty is in the eye of the beholder...
Зависи от човека насреща.
При всеки е различно.
Примерно, ако един мъж по принцип е по-груб(в добрия смисъл на думата, а не че е грубиян), ако рядко се сеща да прави изненади и т.н., то може и най-малкото нещо да ми се стори супер романтично. Ако обаче момчето по принцип е адски мило, винаги се държи с момичето като с принцеса и т.н., то романтиката, която се опитва да възпроизвежда ще си изгуби чара и ще се приравни с лиготия(лично мнение).
'Трябва' носи някакъв задължаващ смисъл, не ми харесва. Романтика и точност? Странно звучат в съчетание.
Не си се представям с класически романтик, захаросани ще са ми повечето му идеи. Харесват ми по-небрежните неща, някак повече се доближават до мен.
Самоцитирам се от темата за разпитите :д:
Последно редактирано от paradosou : 05-18-2013 на 20:28
Да бъдеш галантен и да си смел в правенето на красиви жестове, а не някакво циврещо същество за нежност.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
като си обръсна топките и ги залепя на жаната на устата ставам романтичен.
колкото му отива да бъде![]()
на добро отношение към мен държа, на друго не особено...не, че не обичам рози и свещи, но имам нужда от човека и вниманието му, не от подобни неща
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Романтични сме, но по свой си начин. Хубаво е, стига да си паснеш с човека на романтика, а не единия да прави чаши със снимки пък другия да прави разни пътувания за двама, вечери и така нататък. Смисъл не че е лошо, просто представите и на двамата се разминават дълбоко. При нас точно това пасване се получава.
Според мен си е до човек , има много романтични и не толкова , ако принципно човекът не е романтичен не би трябвало да се променя заради някой друг . Чувства се изразяват и без някакви клиширани форми на романтичност и внимание като вечеря на свещи или шоколадови изделия в кутии във форма на сърца . Иначе границата между лиготия и романтика според мен е много тънка . Според мен е лиготия и плашещо някой да ти поства котки на стената с преплетени опашки като сърце примерно , но да се подари нещо малко , което човека ще ползва ежедневно и ще му става мило като знае от кого е или нещо , което сам е направил и си личи ,че е отделил време и внимание за мен е много по-романтично , а не просто да е влязъл в магазин и да е купил първата плюшена мечка , която е видял и все пак всякакви дребни жестове могат да бъдат приемани като романтични и без да има материални подаръци
Последно редактирано от analgin : 05-19-2013 на 07:34
Не ми е по вкуса романтиката. Свързвам я с обяснения за любов, червени рози и т.н. Не ми трябват мили жестове и приказки. Трябва ми да знам, че ако имам нужда от него, той ще е там за мен.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Дори това може да бъде романтика.
Определението за романтика е "израз на красотата на любовта". И може да бъде всичко - от това да е до теб в труден момент, до това да ти поднася червени и дъхави рози под омайната лунна светлина. Просто всичко зависи от това какво ти харесва на теб, за да е романтичен той до тази степен.
И обратното.