- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Не ме пускат да излизам вечер
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Как ще стане това, ако аз знам къде и с кого отивам, имам пари в джоба, за да си тръгна винаги, и достатъчно акъл, за да го направя? Да не говорим, че между 16 и 18 няма голяма разлика и е напълно възможно суперограничаваната на 16 години щерка да не могат да й видят очите вкъщи на 18, щото ще си наваксва.
Хайде да не давам примери с хора, които лежат 3 метра под земята и почерниха рода до девето коляно заради собствената си глупост, че пак ще изляза лошата, щото "за мъртвите или с добро или с нищо".
В темата става дума за барове, дискотеки и купони, а не да се събереш с близки познати някъде. Акъла може да ти изкарат и докато слизаш от колата, паркирана пред вас.
А размумът на 16-18-20 е много различен. Мен на 16 не ме пускаха да се развявам вечер, но на 18 не е било като да не са ми виждали очите.
Както и да е, може би аз имам изкривени представи, защото съм се сблъсквала с насилието и определено това ми е повлияло много. Адски страхлива съм от хора.
Последния абзац никой не го оспорва.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
И аз страдам от такива проблеми ,най вече защото майка ми е съдия. Ама и до 10 да ме пускаше щеше да е нещо :/
наистина се правят проверки,дори сега всяка година началото на лятото ги засилват доста,глобите също са добри,така че не са ''глупости'' ...на 16 е нормално да искаш да излизаш,но пък всяка вечер за какво ти е дискотека и бар ? ако беше по рядко можеше и да опитваш да ги навиеш... и не че нещо,но до някъде и ти имаш вина,че не те пускат - може би не си им показала,че си отговорен човек,а като ти гледам и писаниците и на мен ми прави впечатление,че далеч не си информирана колкото трябва ( това повярвай ми ти го казва човек със строги родители) аз също на около 14 се прибирах когато ми кажат,не ходех където нашите не даваха и т.н. след като видяха,че ги слушам,че не пуша,не пия ей така изведнъж почнаха да ме пускат навсякъде.. в момента ако кажа на баща ми ''тая вечер съм на дискотека/бар с приятели/съученици'' ще ми каже само ''пари имаш ли си '' ... обаче това доверие съм го изградила и повярвай ми не по лесния начин... от много неща съм се лишавала,прибирала съм се в 9,а приятелите ми са били навън до 11 ( примерно щото тогава за мен това беше късен час) и т.н. .. за това вместо да мрънкаш гледай да ги слушаш и от време на време ( за рожден ден,събиране някъде - абе неща,които не стават през ден) да ги помолиш да те пуснат и да ги убедиш,че нищо лошо не правиш ( и наистина да е така щото иначе и следващите 2 години ще се прибираш в 10)
Изненадващо. Винаги се чувствам безкрайно цинична, като давам за пример подобни случаи.
Слушай родителите си за да не патиш. Прави са като ти казват, че трябва да се спазва вечерен час. И аз съм спазвал, к'во си мислиш ти. :д А за глобите - има такива и са доста солени до 1000 лв. ако те хванат в нощно заведение след 22:00 часа. без упълномощен придружител.
Не знам защо решихте че съм момиче. И не става въпрос всяка вечер да се прибирам в 3, просто искам веднъж седмично да излизам до по късно. Винаги сме минимум 4-5 човека, така че не виждам за какви нападания става въпрос. Не знам по другите градове как е, но в Бургас в 23:30 съм пресичал пред патрулка и нищо не стана.
ъъъъ на 16 си... Какво очакваш?
оооох, да... че може да ми сипят нещо в чашката и да.. филми колкото искаш
знам, че са прави да се притесняват, обаче трябва да призная, че като отиде натам разговора и всичко ми се обръща
толкова е досадно все едно и също нещо да се дъвчи и все на едно и също място да тъпчат, че просто нямам думи ;д
http://ask.fm/iwwkaa
забавно ви е, защото не ви се е случвало...при все че имам навика да си мъкна чашата с мене, все ще се заблееш или ще отидеш до ВЦ...добре, че съм била с хора, които са ме прибрали...
но пък има друга страна на проблема - ако на 16 си още така, не знаеш никога докога така ще те третират и ограничават....
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
аре па да не се правите на много пораснали, щото допреди 4 години и с вас е било същото
нормално е човека да му се излиза вечер
на 16 да щото всички сте си стояли по къщята след 8 вечерта...
И аз съм на 16 и не ви разбирам вас, връстниците ми, дето ходите по дискотеки, седите навън до към сутринта и е*ете или вас ви е*ат някви дето сте се запознали с тях преди 2-3 часа в дискотеката. Голяма забава, да седиш в задимено помещение с още 100 човека, да бучи някъв дъбстеп или мазна чалга и да се мяташ на "денсинга" пиян и дрогиран.
Не знам аз ли съм някаква загубенячка или приятелите ми и те, че не ходим по дискотеки и т.н., а си излизаме в нормално време и се прибираме преди 10ч. И да ти кажа, не сме умрели все още от този "проблем". Радвай се, че вашите ги е грижа, и се радвай, че те карат до 10ч. да се прибираш, щото не знаеш кви изроди има по света. Дори и 10 човека да сте, на никой не му пречи да ви стори нещо, да не изпадам в подробности, че и мен много ме е страх от хората като цяло.
Аз ли нещо не съм нормална, че предпочитам да се прибера по-рано вкъщи, да седна на масата и да си поговоря със семейството, после да гледаме някое риалити или филм, докато си говорим за най-различни неща? Аз ли не съм нормална, че не си развявам задника в обсипана с пайети минирокличка в някой бар или дискотека с фалшива лична карта в едната ръка и чашка с кой знае какво в другата? Радвай се на семейството си, докато още го имаш. Едва на 16 си, имаш цял живот да киснеш навън, ако щеш даже и клошар стани напук на вашите. Гледай си младостта и ученето, вместо да ходиш на купони в някоя дискотека и то с непознати в нея.
Може и за някои хора това да е забавление, ама мен лично не ме кефи особено. Разни хора, разни идеали.
Разпуснатия контрол на Зайчето се вижда до къде е довел. Нема кво да се коментира.
Авторе, вечерния ти час е супер, бих казала. 10 часа е съвсем нормално време и трябва много, много да се радваш и да си благодарен, че го имаш, повярвай ми. Хич не се оплаквай, много деца нямат тоя шанс.
Оставете я като си строши главата дори един път ще спре да се прави на много вървежна . То ъкалат за съжаление идва с опита . Поне при повечето .
Охоо браво хвана се за една моя сбъркана дума .
Повечеот хора тук се опитват да ти отворят очите и да се осъзнаеш докато не -късно . Не го приемай като дрънкане а като съвети от по-големи хора от тебе .
една твоя сбъркана дума ли? Ми ти и с пунктуационните знаци си скарана май?![]()