Бихте ли се разделили с приятеля/приятелката си ако родителите му/й не ви харесват/одобряват?
Не мисля. Все пак аз нямам връзка с родителите му, имам с него. Докато иска да е с мен и не обръща такова внимание на мнението на родители си, няма проблеми.
Как бихте реагирали, ако той/тя поиска да се разделите, защото вашите родители не го/я харесват?
Сигурно ще се шашна. Естествено, ще ми е кофти. Но смятам, че ако се стигне до раздяла заради родители, то това означава, че този човек не държи достатъчно на мен и явно не ми е нужен.
Изобщо, как гледате на тези неща, държите ли родителите на разстояние или нямате нищо против да седнете да си поговорите примерно?
Абсолютно нищо против нямам, дори ми е интересно, независимо колко са досадни или странни родителите на другия. Не ме притесняват ранни запознанства с тях, за мен това (противно на мненията на много хора) не е до такава степен обвързващо.
Иначе моЙта мама знае почти всичко, имам й страшно голямо доверие и я считам за приятелка повече, отколкото за майка. Демек я допускам в личното си пространство, но никога няма да й позволя да ми се бърка в отношенията. Съвети съм искала, давала ми е, но да ми пречи на връзките - не.
Бихте ли загърбили отношенията с родителите си защото не харесват половинката ви, или ще ги послушате и ще се разделите?
Точно тук ще кажа нито едното от двете. Казвам го, защото лично моята майка ме подкрепя винаги, независимо дали харесва човека или не. Никога не ми е казвала " ще се разделиш с него, защото не е за теб/влияе ти зле" или нещо такова. Вярва на личната ми преценка.
Бихте ли се отдръпнали сами, ако техните открито не ви одобряват?
Ако ги познавам тях лично - да, но не мисля, че бих се отдръпнала от момчето. Поне така смятам, не ми се е случвало все още.
П.С. В отговорите уточнявайте сериозността на връзката си, за да добиваме по-ясна представа.
То и аз не знам колко ми е сериозна връзката, не знам дали въобще е връзка, но написаното отгоре важи за всичките ми отминали по-близки отношения, ще важат и за в бъдеще.