- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Котка, която ме буди
Точно в първия си пост съм написала, че НЯМА защо да я убива тая котка, може просто да я занесе някъде извън града и толкова. Има разлика, мда, но цялата тема се завъртя около това, че автора е в афект и се е изразил по особено жесток начин, а заради едно изказване не е нужно чак да казват, че трябвало горката драгоценна котанка да живее, а той - да пукне. Едва ли не котката заслужава да живее повече от двете момчета. Айде, не. ВСЯКО живо същество носи душичка, заслужава да живее и ние не сме хората дето да казват кой кво заслужава и какво - не.
Занеси я на БАН, там правят експерименти с животни... Ох, човече, не знаеш каква карма ще си навлечеш.
always late but worth the wait!
Айде започни да говориш за себе си, а?! Нито ям месо, нито нося естествена кожа, твърдо съм против това!!! Дори козметиката си проучвам, за да не е използвана върху животни, а тоя мизерник ще убива котката, защото лигльото не може да заспи на малко шум. Не вярвам чак пък толкова силно да мяука тая котка, че да пречи толкова. Заради такива тъпанари света е на такова положение, котката има право да живее, точно колкото и вие.. Даже, ако говорим за идиоти (без извинение) като автора, котката има по - голямо право на живот от него! Има си закони, вземете да прочетете малко и да се запознаете и тогава ми убивайте котки с отрови и въздушни пушки и ми говорете кое е хуманно!!! Хората правят организации и хвърлят луди пари, за да опазят животните, а такива като вас ги избиват, защото мяукали... Тва е котка, какво искаш да прави?!
Кой е казал да я убива? Казах, че го изядохте за едното изказване. Може да я занесат извън града, повторих го, даже май и потретвам вече. И в двата варианта има твърде много глупости изписани. Автора можеше и сам да се досети, не е далеч от ума. Повечето тук обаче не се сещат, че ако лекарствата не бяха изпробвани над животни, е трябвало да е върху хора или пък се правят на особено големи защитници, а недомислят леко какви глупости дрйнкат.
С едната разлика, че на хората им се плаща да изпробват лекарствата върху тях, а и никой не ги кара насила. Животните нямат избор.
Въпросът е принципен , и не е в конкретната котка и конкретната случка. И дори не е "природозащитнически" въпрос , както някой се опита ехидно да подметне. Не можем да затриваме , убиваме , премахваме от лицето на земята всяко нещо , което ни причинява и най-малкия дискомфорт. Ще убиеш тази , ами няма ли после друга котка да дойде? Ами бебето на съседите? И то ако започне да ти пречи на свещената почивка на пълноценен гражданин?
Човек живее в една социална среда с много други същества , и ако си мислиш , че ти си коронован като по-висш , и твоите комфорт и време са по-важни от всичко , значи си егати себичното същество. Никога няма да можеш да изтрепеш всичко , което ти пречи. Извади си поука. Спортувай , слушай музика , насочи си вниманието към нещо положително , вместо да се чудиш кое как да убиеш. По-здравословно е. Котката ще се махне сама.
Последно редактирано от BlackWings : 05-31-2013 на 11:28
Мацко, живея на 6 етаж и спя като пън, ама мога да ти гарантирам, че са ме будили разни разгонени котки или пък малките им, които даже не знам за какво са се размяукали посред нощите.
Вярно е, че не е хуманно да я убива, но пък и ти не си права като си мислиш, че знаеш какво му е на човека.![]()
JuStElly като обичаш толкова животното отиди ти да го прибереш или да му направиш кефа на котето и да не е разгонено вече е пък имало животното повече право от него да живее, да защо не вземеш ти да се гръмнеш и теб никой да не те дразни повече и да се отървеш от мъките който полагаш за твоя живот, а ?
И през дограмата ти ли се чува? Миналата година и при мен беше някакъв ад, в 3 през нощта, в най-голямата жега, трябваше да ставам да си затварям прозореца цял месец -.-
И на следващата нощ като ти дойде друга котка в двора и нея ли ще отровиш? И така всяка следваща? Вземи си приспивателни, ако трябва, или както казаха - тапи за уши, но не, по-лесно е да се "оттървеш" от причината и то по най-зверския начин, отнемайки живота на едно нищо не осъзнаващо същество, което нека да те сюрпризирам - не те дразни нарочно.. то не разбира! Отношението ти към животните е показателно как в България не е възпитавано елементарно търпение към тези същества, а само дебелоок садизъм и неоснователна агресия.. И казвам неоснователна, защото това, че видиш ли котката ти пречи да спиш, не ти дава право да отнемаш живота й. Това е временно решение, защото утре нещо друго ще ти пречи. Бъди разумно същество и намери логично решение, а не да се водиш от всяка първосигнална подбуда. Нали претендираш, че разликата между теб и тази котка е огромна? Аз не виждам да доказваш, че използваш човешкия си разум..
Убихте ли вече котката или да ви давам съвети от личен опит как да се справяте с тези гадове?