Цитирай Първоначално написано от peperYdkaa Виж мнението
Не пропуска месеци, обаче ми се е случвало в 1 месец да съм в цикъл 2 пъти и всеки месец ми идва с около 4-5 дни по-рано от предишния път. За последно ми дойде на 26 април.
Значи, ако ти идва 4-5 дни по-рано не е съвсем ненормално. По принцип, ако ти е съвсем точен, трябва да ти идва на 28-мия ден - ако ти е дошло на 20 април, трябва да ти дойде на 17 май и т.н. Женският цикъл е нормален когато е на 28-30 дни. Има жени, на които е и по-дълъг.
Много съмнително в петък да си била в овулация. Щом не е свършвал в теб и се е измил добре (надяваме се), шансът ти да си бременна е почти никакъв. Спри да се притесняваш, притеснението води до закъснение на цикъла.
Между другото, продават и тестове за овулация, а можеш да започнеш да си следиш цикъла, да си отбелязваш на календарче и да си смяташ дните. Овулацията обикновено настъпва около 14-тия ден от цикъла (надявам се знаеш как да ги броиш). За да си съвсем сигурна, изчисли си веднъж 14-тия ден и отиди точно тогава на лекар, за да те увери, че овулираш.