- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- "Изгубената България"
Аз лично съм доволен от темата която се падна днес, предвид факта че имаше къде-къде по-отвратителни възможности![]()
Споделете вашите впечатления. Как ви се стори матурата ?
Намериха Немо, ще намерят и България !
n00bs
На тая тема мога да напиша 4-5 листа А4![]()
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.
Предните бяха по-прецакани от вас.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Аве ти не си ли 95? хД
Always wanna play but never wanna loose
"Изгубената родина"Изгубената България е друго - http://www.lostbulgaria.com/
Ъхъ
Always wanna play but never wanna loose
Ей, готина тема.
Бих писала с удоволствие по нея.
По мое време беше няква супер убиташка тема, но все пак се борих и изкарах 5 и нещо.![]()
Супер тема ви се е паднала. Аз лично по нея мога да напиша едно 10тина страници есе или 6 7 интерпретативно съчинение. Много хубаво стихотворение, идеално зададена тема. А аз на времето трябваше да пиша за Далчев.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
И аз бях за Далчев...И Книгите.
Хахаха..Много гадно.
Далчев беше прекрасен, ей!
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Не се оплаквам от Далчев, 5 и 86 изкарах на матурата, там е работата, че стихотворението за първи път го прочетох на самата матура (бях решил, че точно Далчев няма да се падне). Обаче Яворов е много лек за писане според мен. Като цяло МАТУРАТА са я направили приятна, грамотен да си, изкарва се.
![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
^ Че то има ли хора, които четат и знаят всички произведения предварителноИ аз фейлетоните на Алеко ги четох на място
Далчев беше чудесна тема. Той е страшно подходящ за всякакви интерпретации. С други думи, ако имаш въображение, можеш да пишеш много за него.
Яворов е по-лесен, той е отворена книга и няма кой знае какво иновативно да се пише при него
Радвам се, че ви е харесала темата.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
аз за тая матура единствено "тютюн" не бях чел и разчитах на основните моменти от даскало, както и "чичовци" на Вазов
Далчев и аз го харесвам. Лесен е за интерпретация и във всяко стихотворение "казва" едно и също, с различни думи и изречения![]()
Иначе да, имахме късмет, можеха да се паднат доста по-гадни произведения![]()
Аз не разбирам защо всички толкова се впрягат за тия произведения. Ако нищо не напишеш, и имаш тук-там нещо вярно на теста, пак си изкарал матурата![]()