Аз изтеглих още денят след като питах. Да, набутвация е, така че трябва много добре да прецени човек дали се налага. На мен ми се налагаше, сумата не е много голяма, за кратък период е и няма да ми се отрази изобщо. Но нямах време да се занимавам да взимам от друг човек. Предложиха ми познати, но трябваше да изчакам 2-3 дена, а ми трябваха наистина спешно. От друга страна исках да взема веднъж, в случай че ми се наложи по-натам да изтегля друг кредит много, много спешно (защото след като веднъж си изтеглил, максималната сума става от 800 на 3000).

Лихвата им е убийствена, към 146% или нещо такова годишната. Моят е 300 лева за 12 седмици и ще трябва да върна 400. Но ми трябваше от там, защото изискват най-малко документи и нямаш залог. Всъщност най-вече документите спъваха, щото съм на срочен трудов договор. И офисът им беше най-близкият, пък нямах време много-много.

Посещението вкъщи не е кой знае кво. Питат те малко въпроси за теб, да добият представа за платежоспособността ти. Всъщност, очаквах мошеническа нотка, но всичко мина много рутинно. Само искаха лице за контакти и то с ЕГН, което ми беше странно. Но съм бил лице за контакти на друг човек, който е теглил от тези същите. Той си изплати почти кредита при тях, после го рефинансира и отново си го изплати. И оттогава не са го търсили, всичко си стана чисто и дискретно.

Та проблемът е високото оскъпяване. От другото останах доволен. Всички други възможни кредити са по-изгодни, но ако не търсите изгода а бързина на услугата, не са лош вариант. Това ми е впечатлението.