Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
Ей това човек като каже нещо напряко на друг на схващанията и веднага се взима за малоумен

Ми знам какво е Assembler, разучавал съм го и него. И микроконтролери съм програмирал. В момента поддържам уеб платформа която улеснява програмирането на определен език на една група от хора-непрограмисти. Вместо да пишеш код - визуално редиш блокова схема, натискаш бутон и кода ти е написан. Едновременно работя с няколко езика и смятам че имам някаква представа от програмиране.

Ей там е проблема - аз смятам, че програмирането трябва да е лесно разбираемо, кода да се разбира дори без коментари в него, и по възможност дадено нещо да се направи с минимум код. Сега ако трябва да прочета 2 числа с толкова код... някак си не ми стои добре, колкото и прехвален да е Assembler откъм производителност. Не мога и да си представя колко хиляди реда трябва да напиша за нещо дето да е приложимо някъде.

При C/C++ ми изглежда подобен хаос. То се вкарват едни библиотеки, едни константи се пишат навсякъде, функциите са с по кутурнайсе входни параметри, повечето от които са някакви масиви с кутурнайсе елемента в тях. На мен ми беше мъка даже да работя с текст, а за асоциативни масиви подобно на тези в PHP дори не си и мечтая. Но аз се опитвах да напиша dll за peer-to-peer комуникация с TCP/IP, та може и да съм попаднал на най-кофти функциите.
Точно тука е проблема, Assembler е програмен език, с който програмиста си говори с машината, а не със софтуера. За това и Assembler трябва да описва всяка стъпка на машината.