.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    Повече от фен Аватара на kilers

Post Батерия на телефон .

Първото зареждане на батерията на телефона ? Да падне докрай и тогава да я зареждаме ? 12,16,24 часа ? Или докато се зареди ? И изобщо как е най-добре да зареждаме батерията , че да не и съкратим животеца ... докрай да я изтощаваме или .. И първото зареждане до пълно зареждане на батерията ли трябва да е , или 12+ часа ? Попрочетох в няколко форума и навсякъде казват различно .

Мега фен Аватара на tori
    Мда, и мен ме интересува. При мен става на въпрос за таблет с литиево-йонна батерия. Едни казват, че като се зареди, зарядното се вади, други - че е по-добре да седи в тока колкото се може. Животинчето е купувано февруари месец, до момента все съм го вадила щом се зареди. Мерсим предварително.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Виж какъв тип батерия имаш. Ако ти е нов телефонът, 100% е литиево - йонна. Ако е по - стар, може да е NiMH. В случай, че пише Li-io на самата батерия, първитеминимум 3 4 пъти я разреждаш до угасване на телефона, след което я зареждаш 12 до 16 часа. Това го повтаряш по един път на месец поне, защото ако не го правиш и слагаш телефона на жицата, когато е на 50%, примерно, батерията може да получи мемори ефект и като стигне до въпростните примерно 50% да започне рязък разряд и да й скъсиш живота.
    Тори, като се зареди и ти даде индикация, изключвай го, новите батерии са смарт батерийки, едва ли ще стане фал, ама ти да си се застраховаш все пак.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

При старите телефони го имаше това зареждане по 24 ч. на батерия. Сега, при по-новите, можеш да изчакаш да се зареди догоре и го изключваш.

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Тори, като се зареди и ти даде индикация, изключвай го, новите батерии са смарт батерийки, едва ли ще стане фал, ама ти да си се застраховаш все пак.
    Мерсим. ^^

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Цитирай Първоначално написано от perry_the_platypus Виж мнението
    При старите телефони го имаше това зареждане по 24 ч. на батерия. Сега, при по-новите, можеш да изчакаш да се зареди догоре и го изключваш.
    Всяка батерия има мемори ефект. Просто при по - новите е много по - слабо изразен. Все пак това си е химичен източник на ток, какъвто и да е метала и електролита, винаги може да се скапе така. Просто литият има много по - слабо изразен такъв.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Повече от фен Аватара на kilers
    Проблем ли е , например преди да лягам , изразходил съм батерията към 40-50-60 % и да я пусна да се зарежда цялата нощ и сутринта като стана да го изключвам ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си