.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 41

Тема: Раздялата

Раздялата

Здравейте,
    искам да ви споделя моята история ... прекалено ми е тежко и имам нужда да говоря с други хора
    Имах една страхотна връзка , беше като приказка. Получавах обич , внимание , закрила , нежност така както никой друг не ми е давал никога. Беше връзката която винаги съм си мечтала да имам и си мислех , че винаги ще е така, но уви....
    Всичко започна през март , бащата на приятелят ми му остави да ръководи семейния бизнес ( тук трябва да спомена , че момчето е от друг град на 20 минути път от моя) . Трябваше да замине нямаше как , но се връщаше през събота и неделя и през седмицата когато няма много работа , за да се виждаме . Мислех си , че се спрвяме той беше щастлив , че се виждаме и не се оплакваше. Последния месец обаче взех да забелязвам умората , но не мислех , че ще се разделим. Последно бяхме заедно вторник вечерта , всичко беше наред заспахме , а на другата сутрин ме изпрати до нас и ми каза , че ще се върне в петък да сме заедно . И така в сряда вечерта както си пишехме ми каза , че се чувства много изморен и , че понякога му идвам в повече , но не искаше да се разделяме. Обаче разговора не спря и започна да задълбава и изведнъж стигна до извода , че трябвало да си дадем почивка , че все още имал чувства към мен , но любовтта му не била толкова силна колкото преди и сигурно се дължи на това , че е уморен ... И така разделихме се , а аз все още не мога да повярвам , спомням си как до преди няколко дена първите му думи след като се събуди бяха , че ме обича и колко щастлив беше като ми го казваше. Не мога да повярвам , че чувствата му са се променили и се опитвам да се самонавия , че може би е объркан и уморен и ще се върне , но не искам да си давам напразни надежди ;(

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Понякога в една връзка идва момент, в който просто трябва да си тръгнеш. Вариантите са два - или се е изморил и е изстинал спрямо теб, или си е намерил друга, но не знае как да ти го каже. В първия случай, ако продължите, ще се чувствате заедно по задължение и няма да сте щастливи. Във втория просто си търси оправдание, за да не излезе изневерил. Мисля, че при вас е дошло едно време, в което е по - добре да не сте заедно. Вие си знаете най - добре, поговорете, разберете се и каквото правите, го правете - тези работи с разделите замалко и обичта насила не са хубави.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Знам , че не са хубави , но просто толкова много искам да се върне и като си помсиля , че може да не го видя повече и .... ;( . Не искам да се чувствам по тоя ш*бан начин , но чувството на тъга е по - силно. Оправям се за малко и после пак ми става тъжно ...

Добре, де. Защо не му предложиш известно време ти да ходиш до него, а не той при теб. Ако реакцията е отрицателна ще си направиш заключенията сама. Неприятни са тия работи и раздяла след силна любов е трудна, но на всеки се случва поне веднъж в живота. Неизбежно е

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Прав е. Предложи му това. Ако откаже, значи наистина по една или друга причина не те иска, правиш си изводите и продължаваш напред.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Няма смисъл да таиш наджеди когато нещо вече си е отишло . Явно е изстинал към тебе .

Е стига де, не обезкуражавайте така жената. Всичко е станало тези дни, не е било миналата година.

Мега фен Аватара на ameli
    Цитирай Първоначално написано от asensi_85 Виж мнението
    Добре, де. Защо не му предложиш известно време ти да ходиш до него, а не той при теб. Ако реакцията е отрицателна ще си направиш заключенията сама. Неприятни са тия работи и раздяла след силна любов е трудна, но на всеки се случва поне веднъж в живота. Неизбежно е
    И аз това щях да предложа - иди ти при него.

Да и аз смятам да говоря с него , но сега още не мога .

Когато сметнеш за добре. И глава не скланяй. Умрял от любов няма

Няма да се давам и ще опитам всичко Преди малко даже майка му ми писа и ми каза , че наистина има много работа и просто му е дошло в повече , но да не се отказвам от него , защото искал да е с мен. Дано нещата се оправят

Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    Както е казал Макиавели - когато хората са добре, правят грешката да не мислят за времената, когато ще са зле. Наистина не си мислила, че някога всичко може да приключи. Истината е, че всичко приключва все някога. Въпроса е кога ще приключи при теб, сега или след време. Все пак - не губи надежда: всеки край е ново начало. Одеве четох тук, в сайта, една глупост за това какви са предимствата да си необвързан/а... При мен не свърши работа, но хвърли 1 поглед, може пък при теб да действа

Ем... тогава го играй като в парче на Slipknot... "Wait & bleed". Времето ще покаже дали твоя човек е уморен от работата или от връзката. Ако е вотрото, нямаш шанс. Ако не - би трябвало да му дойде акъла.

Голям фен Аватара на LadyTerrible
    " Обаче разговора не спря и започна да задълбава и изведнъж стигна до извода , че трябвало да си дадем почивка , че все още имал чувства към мен , но любовтта му не била толкова силна колкото преди и сигурно се дължи на това , че е уморен ... "

Чакай,чакай,само аз ли останах с впечатлението,че не сте се разделили окончателно? Ти сама казваш "почивка".Възможно е да има нужда от нея,но и както казаха съфорумници-може и да е охладнял или да има друга.В момента нямаш друг вариант,освен да чакаш да се върне или да се примириш с края.Знам колко е болезнено,преживях го наскоро,но мога да ти кажа,че надежда винаги трябва да имаш,поне мъничко.Не се отчайвай.Когато ти е зле,опитвай се да си го изкараш от главата за малко (знам,че е трудно и най-вероятно ти звучи невъзможно сега),просто направи нещичко за себе си.След известно време ще се чувстваш по-добре.

Цитирай Първоначално написано от LadyTerrible Виж мнението
    " Обаче разговора не спря и започна да задълбава и изведнъж стигна до извода , че трябвало да си дадем почивка , че все още имал чувства към мен , но любовтта му не била толкова силна колкото преди и сигурно се дължи на това , че е уморен ... "

Чакай,чакай,само аз ли останах с впечатлението,че не сте се разделили окончателно? Ти сама казваш "почивка".Възможно е да има нужда от нея,но и както казаха съфорумници-може и да е охладнял или да има друга.В момента нямаш друг вариант,освен да чакаш да се върне или да се примириш с края.Знам колко е болезнено,преживях го наскоро,но мога да ти кажа,че надежда винаги трябва да имаш,поне мъничко.Не се отчайвай.Когато ти е зле,опитвай се да си го изкараш от главата за малко (знам,че е трудно и най-вероятно ти звучи невъзможно сега),просто направи нещичко за себе си.След известно време ще се чувстваш по-добре.
    То целият разговор беше страшно объркан , първо ми каза , че изморен , но иска да сме заедно и не желаеше да се разделяме после изведнъж му хрумна , че трябвало да си починем. Познавам го , ако съм го хванала в кофти настроение той просто не мисли какво приказва и друг път се случвало когато е напрегнат да каже нещо кето не мисли , но този път нещата станаха сериозни. А за вина и аз имам , че не се поставих на негово място . Все пак не мисля , че е било редно когато спи да го бутам и да му мрънкам защо е заспал и след това да му се цупя. Не се пставих на негово място , че работи по цял ден , но все пак намираше време да си дойде може би не го оцених , а сега като го няма вече съжалявам , че се държах глупаво. Ще се опитам да му се извиня , ако не съм го разбирала какво му е и ще се надявам

И за какво ще му се извиняваш ??

Ами не знам ,сега не работя и съм забравила какво е да бъдеш смачкан от работа и да нямаш желание за нищо , а неговата работа е физически натоварваща . Не се замислих , че може би не се чувства добре и се държах като малко дете и му правех фасони , не кзавам , че само аз съм виновна и той е виновен , но си мисля , че и аз не бях много права
    Последно редактирано от Tajnomomiche : 05-26-2013 на 13:38

Това не му оправдание за студеното държание може просот да каже че е уморен а не да се държи така .

Ааааа... ама така кажи де! С това трябваше да започнеш. Гледай сега, Стелче как виждам нещата аз, като 1 средно-статистически (май е 1 дума...) мъж:
    По принцип от миналото на мъжа се пада да работи, за да изкарва прехраната на семейството. На жената се пада ролята на домакиня и отглеждането на децата. Преди да са ми скочили някакви феминистки, искам да отбележа, че и за мен това разделение е глупаво, а в днешно време и ненужно. Факт е обаче, че жените се ориенрират към мъже с пари. Дори и само, за да се чувстват сигурни, че няма да умрат от глад като кучета, а и че ще има и кой и с какво да гледа децата им. Ето защо, мъжете продължават да се чувстват длъжни сами за себе си да изкарват пари и това е основния проблем на силния пол - да се докажат финансово.
    Така, човека работи, изкарва пари, явно се е издигнал по някакъв начин, щом баща му му е прехвърлил бизнеса. Точно сега е момента той да се докаже и пред себе си! Да покаже на всички и най-вече на баща си, че няма да се изложи, че няма да предаде доверието, че няма да фалира... Съответно явно работи на макс, следвайки целта. И изведнъж тук се намесваш ти. Цупиш му се, защото заспивал, може и да си му помрънкала малко повече за това, че работи доста, а се виждате рядко. Погледни на нещата реално - секса си е секс, ама умората си казва и тя думата. Като разгледам нещата от този ъгъл, много правилно е постъпил човека. Мадами много, но семейния бизнес е само 1! И аз да съм (а и който и да е нормален мъж), ще зареже мацката и ще си гледам живота, работата и парите. Без да ми се обиждаш, не те включвам в това число, ама - курви бол! Все ще се намери някоя дето ще клъвне, но изтърве ли сега нещата от контрол, баща му няма втори път да му се довери!

Голям фен Аватара на sneering
    Ти си му била вариант,докато личния живот му е бил в забавен цикъл,при появата на динамиката е видял друго или вече бившия устройващ го вариант (демек ти) е избледнял на фона на всичко.В спряло положение има вероятност да се излъжеш,че нещо е правено за теб или те устройва при неналичието на други бази за сравнение,докато в динамиката виждаш повече и различаваш хубавото и лошото по-правилно...
    Така че е нормално сега да се държи така,някак си по-различно!
    Като сложиш анонса,че си се държала детински и на фона на всичко вместо да си станция за почивка си била един вид ангажимент,чашата се чупи и според мен ще ти е трудно да я залепиш.
    Последно редактирано от sneering : 05-26-2013 на 14:01

@Tsukuda е адски-прав. Това не е да му повери колата и той да кара по цял ден, вместо да е край теб, а става на въпрос за семеен бизнес - пари, инвестиции, бъдеще. Той иска да остави впечатление у баща си, че е отговорен човек, на когото може да се има доверие, че ще свърши работите правилно. По този начин ще успее да устрои живота си, този на жена си (било ти, било то някоя друга), децата си, стига фирмата да е стабилна.
    Наистина, предложи му да му погостуваш ти и проявявай повече разбиране по отношение на умората - мъжете не сме вибратори и нещата не винаги стават (буквално и преносно) така, както им се ще на жените ни
    Ако откаже, просто се оттегли, без да му даваш много-много обяснения. Може да боли, може да си наранена, но щом и при този вариант не намира поне малко време за теб (примерно половин час да си поговорите и погушкате в леглото преди сън, а и евентуално секс), значи нещата са непоправими.
    Последно редактирано от r0073x : 05-26-2013 на 15:04

Егати психолозите се извъдихте тука. Много ми е интересно как правите заключения, без да познавате хората и без да изслушате отсрещната страна.

@Tsukuda - ти някога бил ли си влюбен. Ей така, информативно да питам. Защото мисълта ти е много... как да кажа. Като на стара мома. Тука става дума за любов. Ти еднакво ли можеш да обичаш всички жени? Ми, не. Защото, когато тръгнеш сериозно към момиче, което очаква сериозни неща от тебе - брак, деца, няма да си кажеш "аз да гледам парите, пък всяка курва може да ми роди". И не мисля, че само жените подбират. Искаш да кажеш, че ти е все тая за коя ще се ожениш и коя ще ти роди деца, но важното е да си в бизнеса?

"Мадами много, но семейния бизнес е само 1!" - бих казал - варианти за бизнес много, но майката на децата ти и жената, с която ще искаш да остарееш е само една!

Апфф разбирам че кариерата е важна обаче хора тя му е приятелка все пак и не заслужава такова отношение . Семейният бизнес може да има катаклизми но има как да се възстанови но ако пичът продължава така има вероятност да загуби приятелката си .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си