- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Рекламация
Абе, да ви питам, някой от вас да е правил рекламация на дрехи?
По-скоро ме интересува, купих си една рокля и понеже съм гнуслива, рекох преди да я нося, да я изпера - хем на ниски градуси, хем на ниски обороти. Изкарвам я от пералнята и кво да видя - тя се разпрала.
Въпросът е, някой наясно ли е дали изпрана ще ми я вземат в магазина?![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Колко време са минали от купуването? И пазиш ли касовата бележка?
Няма проблем, много пъти съм връщала дрехи.
Пазя касовата бележка, купих си я в събота.
Проблемът е, че съм я изпрала и ѝ отрязах етикетите, щото ме дращят.
А да бе, аз тия пари да не ги снасям.
Не знам някой да носи нова дреха без да я е изпрал ... ;Д
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Мисля, че ще ти направят проблем за етикетите, ако ги видят.
*сън*
прала си я разпрала си я
сама си отговори
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Ще видим.
Много ме доядя, защото струва 60 лв., а да ми се къса още на прането, преди да успея и да я понося...
Ще ходя в КЗП и в съда, ако трябва, защото продават боклуци на високи цени.
Въпрос.. можеше ли да отрежеш етикетите след като си я изпрала и пробвала отново (изпрана)...?
Между другото, то си личи колко некадърно е съшита. Тя не се разпаря... тя се... как да обясня... буквално отделя по шева..
Иди и им кажи как стоят нещата, и дано ти върнат паричките.
А ако се съмняват в думите ти, кажи им искате ли да ви изпера целия магазин, за да се убедите че продавате фалшиви стокиЯ кажи каква пералня имаш..
Аз миналата година си бях взел доста неща на веднъж от магазина, но без да ги пробвам на място, и когато се прибрах в вкъщи забелязах че на едните ми къси гащи има дефект, веднага отидох в магазина със бележките със гащите и си ми върнаха парите.
Добре де, като си купувате парцали никога ли не гледате материята и как е зашита?
Иначе нормално..аман от турски и китайски боклуци на безбожни цени.
Ей за това последните години залагам на българското, навъдиха се доста "дизайнери" с много оригинални модели.Пари да има само.. Иначе от качеството съм доволна, верно малко по-скъпички са, щото някои се водят бутикови ама..поне си заслужава.
Купуваме само доказали се марки![]()
Никога от дизайнери. Винаги от занаятчии.
Иначе по твоя случай - европейското законодателство предвижда 6 месеца защита при груби грешки в продукта. Реално срока е 2 години, но в първите 6 месеца си на далавера, понеже търговеза/производителя трябва да докаже, че си боравила грешно със стоката - в случая не е прана според етикета.
Grumpy old madman
ако бях продавач/собственик на магазина бих ти върнал парите, от лоша реклама нямам нужда
жалко, че не съм и ще си -60 лв.![]()
А откъде си сигурна, че не се е закачила вътре на барабана на пералнята и не се е разпрала там?
n00bs
Мога да ти я снимам, да видиш точно как се е разшила. Аз в първия момент реших, че може като съм я обличала, да съм я скъсала и понечих да си я зашия, като примерна домакиня. В момента, в който хванах шева, за да го разгледам, платът продължи да се отделя. Голяма тъпня.
LovEsIckk, абе уж по принцип ги гледам - и платове, и как са зашити, и на обувките подметките как са закачени, ама на... явно много ми е харесал модела, за да съм такава пропусклива тоя път![]()
Ами пробвай да отидеш да я върнеш. Ако не стане значи имаш един много скъп парцал да триеш маслото от полото.
n00bs