- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Комунистите официално пак са на власт
Аз лично не виждам проблем в постъпката на Волен. Ако беше провалил гласуването, нямаше да спечели никой от това.
В последните няколко месеца видях следното нещо от българското общество:
1. Протести, които бяха мрънкане за високи сметки, но не предлагаха нито разрешение на проблема, нито алтернатива.
2. Същото това общество което излезе да протестира избра същите хора, които бяха в предните 2 парламента.
Такова общество НЕ Е в състояние да се самоуправлява и НЕ Е дорасло за революции.
Това правителство също така е ясно, че не е разрешение на проблемите на обществото. Явно в БСП работят най-добрите маркетинг специалисти, защото БСП най-успешно успяха да си продадат продукта, който беше "експертно правителство", и по този начин да вземат властта. Политически кабинет не би имало начин да мине. Другите партии не биха могли да съставят и експертно правителство, не би могло да мине. Алтернативата на този кабинет е разпускане на НС и нови избори. И какво ще стане на новите избори? Или същото, или нещо още по-лошо. Както казах, обществото не е дорасло за революции. Докато достигне това еволюционно стъпало обаче, някой трябва да върши работата да управлява. След като всички мрънкат и никой не излиза и не поема отговорност и не казва "аз ще го направя", освен старата опорочена политическа класа, е ясно, че тази класа ще продължи да управлява.
Така че този кабинет е по-добре от нищо и ще бъде съден на базата на работата която ще свърши. Колкото до народа, след като може да протестира, но не може да предлага решения, нека да следи изкъсо това правителство и да протестира за всяка една несправедливост, нека да го свали ако се съберат прекалено много несправедливости. Като се появи ново поколение политици, тогава ще можем да чакаме нещо повече.
По-скоро не. Това общество, което излезе да протестира, не отиде да гласува. Или поне по-голямата част от него.
БСП и ДПС си разчитаха на твърдия електорат от пенсионери и етнически малцинства.
ГЕРБ си купи гласовете или с пари, или с протекциите, които раздаваше наляво-надясно докато беше още на власт.
Такива са моите наблюдения.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
истината е, че не "обществото" свали герб. народът реално не искаше да сваля бойко (щото народът е прост, ама тва е друга тема). това, което всъщност се случи е, че шайка наркомани - "футболни хулигани" с шалове около устата и качулки и бира в ръката свалиха правителството. сметни колко долу в лайната сме, тва да се случи в "цивилизована държава"
ебати цирка е партия, която е сдала ужким доброволно властта, да участва на следващите избори. а ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ парадокс е, да ги спечели. всяква логика и смисъл бавно, но сигурно се изпаряват от тея географски ширини. 2-3 партии управляват една държава вече над 20 години (над 60 ако гледаме съвсем реално на нещата), и тая държава затъва все повече и повече, и светлина в тунела не се вижда, ама хората си гласуват за тея 2-3 партии и тва е..
Последно редактирано от tireheb : 05-30-2013 на 14:02
Точно. Лично мои приятели е така ходеха за кефа и ми разправяха как са мятали камъни. Не им било за протеста а за адреналина. Не знам... вече почвам да мисля и аз да се махам от тая държава, защото колкото и да я обичам народа става непоносим. Е така имам 1-2 приятеля и с тях излизам само, защото други свестни хора не мога да намеря![]()