.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27

8 клас и след това...

Значи днеска разбрах, че ще трябва да пиша 2ри език, който обаче не мога да сменя. Това вярно ли е? Днеска класната пита кой какво иска като имаше 1 за френски и тя реши немски или руски да избираме. Английския го разбирам. Той би ли ми помогнал с немския или може да започна да ги бъркам? А руския питах майка ми и баща ми те казаха, че бил много труден с тези 6 падежа и много трудно са го научили. Чувам и от приятели как се оплакват от тоя руски, обаче не познавам хора, които наистина учат немски ( не 1 път на седмица ходят ала-бала). Та първо да ми кажете кой език е по-лесен и второ за устен изпит в края на 8 клас. И за него не разбрах много (много съм разсеян явно ) Щял съм да говоря по 2 теми? За едната трябвало да си правя презентация, а другата ще трябва да я мисля там като съм или? Ами ако изтегля същата тема за която съм се готвил? Как ще се процедира? Въобще те ще ми задават ли въпроси, ще разговарят ли с мен и г/д колко време ще е този устен изпит? И кога ще е? Преди или след писмения?

Супер фен Аватара на DoubleDMG
    Руски, почти като българския е.. Смятай аз нищо незнаех и имах 4 по превод на всеки изпит Немски , ако искаш професионално развитие.. Руски само за плаж ти трябва или барман ;дд
    Последно редактирано от DoubleDMG : 05-30-2013 на 20:35

всяко нещо се научава, стига да имаш мерак

А за този устен изпит? Много ме стресна честно казано... Под напрежение и най-лесното изречение няма да мога да кажа

Супер фен Аватара на DoubleDMG
    Ми то устния е най-труден.. Ти к'во очакваш? Немския пък е още по-зле на устния ;дд

С две ръце и два крака съм за немският<3

Рускияте труден.

Голям фен
    С две ръце за руския.
    Немският е ужасен + това, че той се свива все повече и повече, а руският набира все повече скорост.Руският може да е с 6 падежа, но е много близък до българския и няма да ти трябва особено много усилие да научаваш думи, докато почваш с немския още от азбуката.. Руският е по-добрият избор, според мен, но ти решаваш.

anonymous895156
    Guest
    Немският се говори в най-развитата икономика в ЕС и в половин Европа, а руския? Някои казват - учи руски, за да общуваш с руснаци при работа. Еми:
    1. Образованите руснаци, с които би ви се наложило да разговаряте, ще знаят английски
    2. Кой ви е казал, че ще общувате само с руснаци? Нали знаете, че с немския ще обхванете много повече народ? По тази логика дайте да научим всички езици на света. Нали за това е английският
    3. Руският не набира скорост, точно обратното
    4. Немският език се свивал - що за измишльотини
    А при немския точно това ще ти е по-лесно, че го започваш на чисто. Руския постоянно ще го оплиташ с българския, които не са особено близки. Когато научиш доич, ще ти е по-лесно да учиш в престижни немски и австрийски университети. По-търсени са учителите по немски, което е показателно за езика.
    Последно редактирано от dimitar., : 05-31-2013 на 16:43

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Немският се говори в най-развитата икономика в ЕС и в половин Европа, а руския? Някои казват - учи руски, за да общуваш с руснаци при работа. Еми:
    1. Образованите руснаци, с които би ви се наложило да разговаряте, ще знаят английски
    2. Кой ви е казал, че ще общувате само с руснаци? Нали знаете, че с немския ще обхванете много повече народ? По тази логика дайте да научим всички езици на света. Нали за това е английският
    А при немския точно това ще ти е по-лесно, че го започваш на чисто. Руския постоянно ще го оплиташ с българския, които не са особено близки. Когато научиш доич, ще ти е по-лесно да учиш в престижни немски и австрийски университети. По-търсени са учителите по немски, което е показателно за езика.
    Всеки има право на мнение + това, че руските университети не са по-малко лоши от немските и австрийските.Другото е, че доста трудно ще объркаш руски и български при разговор, но дори и да ги объркаш, грешката в никакъв случай няма да е фатална. Кой каза, че учителите по немски са по-търсени? Докажи ми го.

Супер фен Аватара на tireheb
    пълни глупости
    то с всеки "образован" можеш да говориш на английски, ама друго си е да говориш родния език на бизнес партньор/етц. друго впечатление остравяш
    с немския НЯМА да обхванеш повече народ. немски се говори само в германия и австрия.
    руският набира скорост и това е очевидно освен ако не си полуидиот..
    немският език не се свива, но и не се разраства

anonymous895156
    Guest
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%...man_EU_map.svg
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Fi...ian_EU_map.svg

В Европа немският е много по-говорен. При нас руския го говорят по-голям процент от хора, но те са предимно възрастни.
    За университетите http://www.timeshighereducation.co.u...tation-ranking Това е за 2013. В топ 100 единственият руски университет е Lomonosov Moscow State University на 50-то място и е с рейтинг 6,5 от 100. За сметка на това в първите 50 има два много хубави университета в Швейцария и Германия. Също така още 5-6 немски университета в класацията.

Голям фен
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%...man_EU_map.svg
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Fi...ian_EU_map.svg

В Европа немският е много по-говорен. При нас руския го говорят по-голям процент от хора, но те са предимно възрастни.
    За университетите http://www.timeshighereducation.co.u...tation-ranking Това е за 2013. В топ 100 единственият руски университет е Lomonosov Moscow State University на 50-то място и е с рейтинг 6,5 от 100. За сметка на това в първите 50 има два много хубави университета в Швейцария и Германия. Също така още 5-6 немски университета в класацията.
    Единствения университет в класацията, който е над Ломоносов е в Швейцария. Но като нямаш пари, но знаеш немски, какво става? С немския ти трябват пари за университета.В Русия имат пълни стипендии, особено в Ломоносов. Руския е по-добър.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от evtimow :3 Виж мнението
    Единствения университет в класацията, който е над Ломоносов е в Швейцария. Но като нямаш пари, но знаеш немски, какво става? С немския ти трябват пари за университета.В Русия имат пълни стипендии, особено в Ломоносов. Руския е по-добър.
    Не, има и немски университет. За другото -

гледайте реално на нещата
    потърсете си няква работа, да видите кво искат хората
    английският, естествено, се подразбира, че е задължителен
    оттам нататък са всякви други езици - руски, испански, италиански, скандинавски...
    никой не го ебе дали говориш немски или не
    е, освен ако не искаш да мъкнеш цимент по строежите. там и английски няма да ти искат дори
    руският пазар е ОГРОМЕН. едва ли има по-голям, единствено китайският може да се конкурира

Голям фен
    Не, има и немски университет. За другото -
    Като се върнах, има, да, но тези университети имат много повече пари от руските университети.Тези пари идват от високите такси, които слагат. Така, че, ако си богат - учи немски, ако не си толкова богат - учи руски.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    оттам нататък са всякви други езици - руски, испански, италиански, скандинавски...
    е, освен ако не искаш да мъкнеш цимент по строежите. там и английски няма да ти искат дори
    руският пазар е ОГРОМЕН. едва ли има по-голям, единствено китайският може да се конкурира
    Абсолютно съгласен.

пп: мнението ми е на човек, учил 5 години интензивно в немска гимназия
    най-безмислените 5 години в живота ми

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    С италиански и испански ми е интересно какво може да се направи. Като говорим за пазари - добре, руският е голям, но самата страна не е хубава за живеене (според мен). http://spodeli.net/16/story-33096.html Ето тук са писали за работа в Русия.
    За мен предимствата на руския са само ако се занимаваме с бизнес. Аз не познавам човек, който би се зае*ал в Русия, при положение, че може да да живее в европейски държави - коя от коя по-добра... Доколкото знам, тази година в Германия се търсят над 20 000 чужди програмисти. А и не знам евтимов от къде го измисли това за стипендиите в немските университети. Има студентски заеми, ако не успееш да спечелиш такива.
    И все пак всичко опира до личен избор и предпочитания.
    Последно редактирано от dimitar., : 05-31-2013 на 17:47

да, тука си прав, руският е за работа, не става дума да се забиеш да живееш там

Голям фен
    С италиански и испански ми е интересно какво може да се направи. Като говорим за пазари - добре, руският е голям, но самата страна не е хубава за живеене (според мен). http://spodeli.net/16/story-33096.html Ето тук са писали за работа в Русия.
    За мен предимствата на руския са само ако се занимаваме с бизнес. Аз не познавам човек, който би се зае*ал в Русия, при положение, че може да да живее в европейски държави - коя от коя по-добра... Доколкото знам, тази година в Германия се търсят над 20 000 чужди програмисти. А и не знам евтимов от къде го измисли това за стипендиите в немските университети. Има студентски заеми, ако не успееш да спечелиш такива.
    И все пак всичко опира до личен избор и предпочитания.
    Студентски заем, но е заем. В Русия, ако учиш в университет няма да ти е нужен заем, ако си кадърен.Със същата кадърност ще изплащаш 7-8 години минимум студентския си заем.
    За да живееш в Русия добре, трябва да си много кадърен, с много късмет. Там е много скъпо и много висок стандарт има, но ако се уредиш там, всичко ще ти е наред.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от evtimow :3 Виж мнението
    Студентски заем, но е заем. В Русия, ако учиш в университет няма да ти е нужен заем, ако си кадърен.Със същата кадърност ще изплащаш 7-8 години минимум студентския си заем.
    За да живееш в Русия добре, трябва да си много кадърен, с много късмет. Там е много скъпо и много висок стандарт има, но ако се уредиш там, всичко ще ти е наред.
    Студентският заем започваш да го изплащаш едва когато почнеш да изкарваш годишно определена сума пари според условията на банковия заем. Нека не се лъжем - таксите са близки, а ако си кадърен, ще получиш стипендия и за двете места. Дават ги по симиларни критерии.
    На мен и самата страна ми е неприятна - всички тези пияници , този ужасен политически режим, тази консервативност ме карат да не харесвам Русия.

Голям фен
    Студентският заем започваш да го изплащаш едва когато почнеш да изкарваш годишно определена сума пари според условията на банковия заем. Нека не се лъжем - таксите са близки, а ако си кадърен, ще получиш стипендия и за двете места. Дават ги по симиларни критерии. На мен самата страна ми е неприятна - всички тези пияници , този ужасен политически режим, тази консервативност ме карат да не харесвам Русия.
    Прав си да, но стипендиите в немските университети са в пъти по-малко, от тези в руските. Иначе за Русия: пияниците са само в България (руските), политическият режим е нещо средно м/у демокрация и комунизъм. Аз лично харесвам Русия, защото е различна, защото е необятна, защото според мен, не САЩ, а Русия е страната на неограничените възможности.Харесвам държавата, не от това, че някой ми втълпява, а просто, някак много повече ми допада от така скучните Германци или снобите Англичани. Относно консервативността - в Москва стават най-големите купони.

Водите супер безсмислен спор, както и да е.
    Учи този език, който ти харесва повече.!
    Относно устния изпит, много често се организира от самото училище и те си решават на коя дата да е. Нашият примерно е след писмения. Питай пак учителките ти, те знаят най-добре. Впрочем, кой език изучаваш?

Мега фен Аватара на ameli
    И двата езика са гадни, на мен лично немския ми е голяма мъка.. вече две години го проклинам, но започнах да го схващам и не е чаааак толкова зле. Иначе учи каквото ти се учи, не това, което е по-лесно.

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Западът надделява в тая тема . . .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си