.
Резултати от 1 до 25 от общо 428

Threaded View

Супер фен Аватара на kosder
    Продължението от горе. Гледам, че не съм копирал всичко. Болднатото е специално за Fisherman.
    "Задължителноизбираемат подготовка осигурява допълнително обучение по учебни предмети от културно-образователните области по чл. 10 и/или от професионалната подготовка в съответствие с интересите и индивидуалните възможности на учениците и с възможностите на училището. В задължителноизбираемата подготовка се включва изучаването на майчиния език и религия."

8. Какво всъщност иска ДПС с предложените промени в законопроекта, за които се тръби? Отговорът на този въпрос не е ясен, защото конкретното предложение за текстове от закона така и не е факт или поне не е публично достояние. Аз лично смятам, че не иска нищо друго, освен да вдига шум. Иска да се "гарантира" това изучаване, което, както вече установихме, си го има и в момента. Как точно да се гарантира, не знаем. Знаем, че броят на децата, изразили желание да изучават турски език бил намалял драстично и проблемът бил в ниското ниво на образование по този предмет. Затова се искали "гаранции". Нямам никаква представа какви са тези гаранции, но съм сигурна в едно: нищо ново не се предлага! Или ако се предлага, то ще касае единствено тези, които смятат турския език (или арменския, циганския, иврит) за свой майчин такъв.
    Надявам се да съм била достатъчно изчерпателна и времето, което отделих, да е помогнало не само на сина ми да се ориентира в ситуацията. Не позволявайте на политиците да ви манипулират така, защото потвърждаваме приказката за стадото и овцете. Етническото напрежение не помага на никого от нас и не смятам, че някой се нуждае от него. Освен политиците.

И съм категорична. Всеки, който желае, трябва да има възможност да изучава майчиния си език. По този въпрос нямам съмнения. Моля, ако някой има такива, да не ги споделя на стената ми.
    Последно редактирано от kosder : 06-03-2013 на 14:57
    МОМЧЕ

Penguin power!!
    Империята се разраства-.-

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си