.
Отговор в тема
Страница 5 от 11 ПървиПърви 123456789 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 291

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Сватба не значи дете. Не знам защо половината тук решихте, че парите може да си ги спестите за детето. Сигурно, защото още нямам 20 мисля така, но плановете за дете са ми много по-далечни от тези за брак.
    точно!

По традиция всичко се е оставяло на синовете... дай и днес да правим така! Или да оставим родителите ни да ни уреждат брака. Светът се променя.

А аз реших, че ако се омъжа за чужденец ще си запазя моята фамилия и ще добавя неговата с тиренце в чест на българското у мене. Добре, че и първото ми име и фамилията ми са много кратки и няма да стане 10 реда.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен
    По традиция всичко се е оставяло на синовете... дай и днес да правим така! Или да оставим родителите ни да ни уреждат брака. Светът се променя.

А аз реших, че ако се омъжа за чужденец ще си запазя моята фамилия и ще добавя неговата с тиренце в чест на българското у мене. Добре, че и първото ми име и фамилията ми са много кратки и няма да стане 10 реда.
    ''В момента се намираме в дива свободия . Децата се 3бат от 10 годишни, а чалгата и кючекът са ключови понятия във всяка една сфера от живота. И да не си помислите нещо. Нито религиозен съм, нито спазвам много традициите, но от наблюденията ми - моралността все по-често губи основите си в днешно време.
    Има традиции (като брака), които наистина е желателно да се спазват, поне до известна степен. Нямам предвид да се връщат старите патриархални и религиозни закони, с които наистина човек се чувства изолиран от света, но трябва да има някакви норми.''

Що не четеш по-старите ми коментарите ? :Д

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    ''В момента се намираме в дива свободия . Децата се 3бат от 10 годишни, а чалгата и кючекът са ключови понятия във всяка една сфера от живота. И да не си помислите нещо. Нито религиозен съм, нито спазвам много традициите, но от наблюденията ми - моралността все по-често губи основите си в днешно време.
    Има традиции (като брака), които наистина е желателно да се спазват, поне до известна степен. Нямам предвид да се връщат старите патриархални и религиозни закони, с които наистина човек се чувства изолиран от света, но трябва да има някакви норми.''

Що не четеш по-старите ми коментарите ? :Д
    Защото последният ти беше много не на място! Не казвам, че трябва да вървим срещу всичко, но много от традициите и разбиранията са пълна глупост. И наистина както беше казала LadyDi брака е за тези, които вярват в него и го искат. Защото, който се чувства свободен да прави каквото си иска и да не се съобразява с никого и да го ожениш така или иначе ще се разведе.

Мега фен
    Защото последният ти беше много не на място! Не казвам, че трябва да вървим срещу всичко, но много от традициите и разбиранията са пълна глупост. И наистина както беше казала LadyDi брака е за тези, които вярват в него и го искат. Защото, който се чувства свободен да прави каквото си иска и да не се съобразява с никого и да го ожениш така или иначе ще се разведе.
    Разбира се. Бракът не е само някакво си подписване и обличане на булчинска рокля ;д

klimatronik между ценности и традиции има разлика. Много зависи от гледната точка на човек

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от urlittlelady Виж мнението
    klimatronik между ценности и традиции има разлика. Много зависи от гледната точка на човек
    Ами може , да : p

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Искам брак, задължително. Това ми е естественото продължение на съжителството и любовта с някого. Като цяло съм с идеята, че без брак, не бих смятала намеренията на мъжа до мен за достатъчно сериозни. Ако той толкова не иска, то значи просто имаме огромни различия и това определено ще ни попречи. Непреклонна съм в това отношение. Църковния брак го намирам за глупост обаче, нищо, че съм християнка.
    Сватбата, разбира се, е друго нещо, но и сватба искам! Без онези абсурдни традиции с оркестри, танци с пилета и т.н. Но ще я направим, когато ние имаме средствата, не бих позволила в никакъв случай родителите ми да ми плащат подобно нещо.
    За фамилията съм 50/50. За нея мнението на мъжа до мен ще ми повлияе основно. Ако той държи да я приема, ще я, ако не, по-скоро ще запазя своята. Халка обаче съм категорична, че няма да нося, нито пък бих го задължила той да носи, както си прецени. Пръстени изключително много мразя и няма сила на света, която да ме накара да нося халка.
    И ми е много странно като кажете как бракът бил само хартийка...
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    И ми е много странно като кажете как бракът бил само хартийка...
    А, не е само хартийка. Хартийка + куп главоболия при развод е :Д

Колкото до традициите - ролята им за мен е да ни отличават като българи от останалите народи. Иначе изобщо не ми минава през ума, че са предписание за това как да се правят нещата правилно. През последните 100 години са се променили толкова много неща, че някои стари схващания са откровено казано абсурдни, макар че са били напълно на мястото си като са възникнали. Пример: без секс преди брака. Това е било защото не е имало контрацепция, което означава, че от една страна са се пренасяли болести от които можеш да умреш, от друга, ако една жена роди без да е женена, в тогавашния свят това би било катастрофа за нея и не би могла да гарантира оцеляването на себе си и на децата си. Сега е коренно различно.

Вярно е също така, че повечето хора са просто тъпи и единствения начин да се държат прилично е да ги е страх да не нарушат някакви традиции/закони/да не горят в ада и т.н. Но ако се опитваш да наложиш такъв калъп на хората, които имат наистина потенциал, оковаваш ума им и им пречиш да разгърнат този потенциал.

В случая с брака, за някои от вас очевидно той има сантиментално и символично значение. Е, за мен няма. Аз мисля по-скоро за това какво би станало ако се разведа. Смятам, че трябва и този случай да се разгледа, нищо че не се жениш за някого за да се разведете, защото вероятно ще имате деца, чиято съдба ще бъде заложена на карта. Освен това не смятам, че е справедливо, че закона при развод обикновено застава на страната на майката и майката може да вземе апартамента до навършване на 18 на децата. Ами ако проблема в семейството е майката?

Ами ако двамата постоянно се карат но не се развеждат защото не им се занимава? Това дали не травмира децата? Това сигурност за децата ли е?

Законите често просто са тъпи и недомислени, както и традициите. Искам да мога да направя нещата както аз смятам за правилно.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от PainMonopoly Виж мнението
    А, не е само хартийка. Хартийка + куп главоболия при развод е :Д
    Абсолютно съгласна съм, че трябва да се разгледа всеки един възможен вариант, но тръгнеш ли веднага и то явно с нагласата "ама ако се разведем..." направо обричаш нещата.
    Поне за мен, бракът трябва да бъде много добре обмислено решение. За да го взема, трябва да се чувствам убедена, че съм Го намерила. Това не значи, че няма да съм с ясното съзнание, че след години можем да решим, че пътищата ни ще се разделят.
    И все пак, никой не ви кара да сключвате насила брак в крайна сметка. Който иска се жени, който не, не се.

За сигурността съм съгласна донякъде.

Ох, и за морала, ценностите и традициите исках да кажа нещо, обаче в момента точно нещо не мога да си събера мислите и да коментирам адекватно.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

А един ден с различните фамилии какъв проблем става при излизане в чужбина с деца. Тоя номер съм го виждала, на митницата направо им разказват играта с документи за щяло и не щяло.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    А един ден с различните фамилии какъв проблем става при излизане в чужбина с деца. Тоя номер съм го виждала, на митницата направо им разказват играта с документи за щяло и не щяло.
    Ми носиш си акта за раждане и не би трябвало да имаш проблем.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Голям фен Аватара на pepa97
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    Снощи си говорихме с приятели на тази тема и общо взето половината са ЗА брака, другите не го одобряват. Вие какво мислите за него? Някои казват, че това съсипва връзката, сякаш попадаш в 'окови'. Други излизат с аргумента, че каквото и да си говорим брака създава една сигурност най-вече за жената. Само да подчертая, че те не са женени/омъжени още, така че няма как да са сигурни. Аз нямам мнение засега. От друга страна пък се чудя тази хартийка не убива ли любовта. Така сякаш нямаш доверие на партньора. Какво толкова ще стане, ако се ожениш/омъжиш?
    Много ясно ,че ЗА за брака .. И такива ли въпроси има ?!?! Брака дава защита най вече на жената ,да бъде сигурна и щастлива...

Цитирай Първоначално написано от pepa97 Виж мнението
    Много ясно ,че ЗА за брака .. И такива ли въпроси има ?!?! Брака дава защита най вече на жената ,да бъде сигурна и щастлива...
    Глупости... нищо не е гарантирано, това да не е бонбонената приказка

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от pepa97 Виж мнението
    я сключи един брак, да си те тупа сутрин, обед и вечер, щото се е подписал за тебе, а ти не го слушаш, пък ходи разправяй после, че си сигурна и щастлива

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    я сключи един брак, да си те тупа сутрин, обед и вечер, щото се е подписал за тебе, а ти не го слушаш, пък ходи разправяй после, че си сигурна и щастлива

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на Chacho
    То в тия случаи мъжът не се подписва за брак, а за осиновяване.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

това ми хареса

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    ^О, милостиви Боже, затрий латиноамериканските сериали! Да бъдела жената сигурна и щастлива

Да ви пикая на разбиранията за сигурността, ако въпросната сигурност се равнява на 80 лева месечно издръжка за деца!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Варна
    Абе, най-грешното възможно възприятие за брака е, че дава сигурност на жената. Ако не случи на коч, после само проблеми, докато се отърве от него.
    Да не говорим, че оня, ако е малко паралия и инат и си намери по-добър адвокат, може да я направи дива и щастлива. И сигурна....

Това за фамилията си е по желание. При нас жената си запазва нейната фамалия и с тиренце слага тази на мъжа . Харесвам и моята и неговата фамалия .
    А това че брака е сигурност мне не обаче е нещо по особено .

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Аз толкова искам да се оженя, ама няма булка, която да ме изтърпи (или аз нея).

^А така. А ти, коментирайки ги отстрани, натякваш, че убиването на хора е лошо, както и слабоумието, които са твои критерии, сформирани от опита ти, както са се заформили "изкривени" по твоите представи критерии в Иванчо. В крайна сметка, ако не се опрем на индивидуалния опит, кое е правилното? Щото можехме всички да сме Иванчовци, израсли в психиатрична клиника.

Всичко правилно в човешкия свят се определя от желанието ни за щастие. Всичко извън него - не се определя.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    ^А така. А ти, коментирайки ги отстрани, натякваш, че убиването на хора е лошо, както и слабоумието, които са твои критерии, сформирани от опита ти, както са се заформили "изкривени" по твоите представи критерии в Иванчо. В крайна сметка, ако не се опрем на индивидуалния опит, кое е правилното? Щото можехме всички да сме Иванчовци, израсли в психиатрична клиника.

Всичко правилно в човешкия свят се определя от желанието ни за щастие. Всичко извън него - не се определя.
    както urlittlelady каза възпитанието на децата е определящо, а след това вече индивидуалния опит, който никъде не го изключих.

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    както urlittlelady каза възпитанието на децата е определящо, а след това вече индивидуалния опит, който никъде не го изключих.
    Е, тук ни се разминават мненията. Не мисля, че възпитанието играе кой знае каква роля. Просто голяма част от възпитанието ни се набива в несъзнателното, което в последствие ни се налага с неистови усилия да тласкаме към съзнаваното и да го преоценяваме. Но децата нямат избор, те няма как да съзнават. Вярвам обаче, че нищо от възпитанието не е нужно да е постоянно и неизменно. Можеш да се промениш във всеки аспект, стига да можеш да бръкнеш дълбоко в себе си и да видиш източника на поведението си.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си