- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против брака
Сигурност - друг път. Брака в масата от случаите не е по-различно от затвор. Може да има редки изключения където и двамата изключително много ценят това нещо, това не бива да се отрича, но на практика масово нещата не стоят точно като по приказките.
- В семейството на баба ми е имало редовни кютеци.
- В семейството на другата ми баба - диктаторство.
- В семейството на родителите ми имаше скандали и хвърляне на столове. Също така изневери и от двете страни (по различно време)
- На братовчедките ми баща им биеше майка им преди - това стана ясно съвсем случайно когато майка им си призна на моите родители, иначе никой не си е и помислял преди това че са имали проблеми. Сега не знам как е, не съм ги виждал отдавна.
- На приятелите ми техните родители се оказа че също не се разбират добре и има кютеци. И това го разбрах съвсем случайно, като никога преди това не бях си го и помислял - пред хората са много мили хора.
- За едни съседи си мислех, че са идеалното семейство... докато той не се появи един ден с молбата да изкарам на моя име SIM карта на Globul, понеже негов приятел не искал да получава писмата в пощата си.
- Преди години с шпионски софтуер разбрахме че мъжа на една моя приятелка й кръшка. Разведоха се после.
- Друга моя приятелка още преди години ми е споделяла, че мрази мъжа си защото пие. Още са заедно обаче. В този случай тя е с прекомерни претенции, човека си пие по една малка чашка вечер след работа с мезенце.
- Друга моя приятелка иска да се махне от нейния - не споделя интересите й, чужд й бил. Но имат деца големи колкото вас тук. Примирява със ситуацията засега, но все повече я гложди.
Брака е нещо хубаво като идея, което най-често прераства в извинението да не се предприемат мерки за освобождаване от даден проблем, или в основната причината да се продължават опитите по спасяване на семейството.
Иначе е романтично като срещнеш някой да искаш да се вземеш с него и наистина да го направите. Най-вече заради приказките и филмите това нещо се превръща в мечта за много момичета, пък и момчета. Само дето в приказките за семейния живот се казва единствено "И те живяли дълго и щастливо до края на живота си". Буквално приказката свършва със сключването на брака, нататък явно няма какво интригуващо да се разкаже.
Иначе едни умни хора са казали - когато нещо върви добре, не променяй нищо. Брака освен кирливия подпис е и много силна идея, която действа на съзнанието и подсъзнанието. За тези двойки които на следващия ден ще се почувстват по-свободни от преди, нещата могат и да тръгнат добре. За другите обаче... тцък.
Последно редактирано от JDeel : 06-03-2013 на 15:00
трябва да имаш някаква основа, върху която да градиш - основата в случая е възпитанието на детето.
Освен семейната среда, хората ги възпитава обществото. Както се казва - с каквито дружиш , такъв ставаш. И това е мн вярно.
да, вярно е. Но корените на възпитанието са от семейството. После е детската градина, училището и изобщо средата, в която си.
Ахам.. и всичко е на подсъзнателни нива.. Съгласен съм обаче с Чачо , че всеки може да се промени, стига да иска , но трябва усилия и време.
За себе си съм решил, че основната цел във възпитанието на децата ми ще е да търсят точно тва желание за промяна.![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Между другото, докато сме на темата за възпитанието, че явно избягахме доста от основната. Мисля, че форумът дава доста добро възпитание, а вие? ^^ (сериозен съм)
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
О, аз църковен брак не ща, ама ако бъдещият мъж държи, ще се примиря. Достатъчни са ми глупостите в гражданското.
Понеже волята няма власт над чувствата всяко обещание, че ще изпитваш някакво чувство към някого во веки веков означава само едно, а именно — че лъжеш! Чувствата не са статични. Те се променят и волята няма влияние над тях. Никой не е способен да заповяда на себе си, че вечно ще изпитва любов, омраза, завист, гняв... към някого, тъй като въпросните заповеди са извън волята. Да, можеш да кажеш, че винаги ще обичаш някого, но действията, които ще бъдат използвани, за да се засвидетелстува тази обич ще бъдат продиктувани от различни подбуди. Така че съм против брака, в частност против цирка с клетвите.
Човек не бива да се кълне във вечна любов, тъй като не зависи от него. Идеята на клетвата е да спазиш обещанието си. Щом може да се влюбиш повторно защо се кълнеш във вечна любов, след като това, в което се заричаш е извън властта ти? Природата не се интересува от това: дали баба ти е вярна да дядо ти! Нейната цел е да продължи рода, нейната задача е да създаде деца.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Клетвите са стандартни, но по желание можеш да си направиш собствен обет. Тази част от американските сватби адски много ме кефи. Всъщност те като цяло повече ме кефят от родната селяния.
Имате опция да отидете и да подпишете брачното свидетелство само двамата с кумовете, а след това да си направите изнесен ритуал пред гостите, както на вас си ви харесва. Може да наемете някой да ви изготви сценарий и да ви води ритуала, да си включите собственоръчно написани клетви и изобщо всичко, каквото сте мечтали да представлява.
Ние така направихме, отидохме четиримата, без официалности, в един офис подписахме пред длъжностното лице; тя ни попита, както е по протокол дали идваме по собствена воля, дали искаме да сключим брак, попита кумовете дали потвърждават, че сме по свое желание там, подписахме свидетелството и туй беше. После ходихме да пием кафе и след 2 дни направихме сватбата с роклята и с ритуал пред гостите.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
мхмм има такава опция. Даже ние ще сме с истински ритуал. Ще изнесат книгата. Ще бъде изнесен истински , без църковен и направо после купонът. Този вариант най-много ме устройва за момента, въпреки че е поамериканчено, но и аз не съм привърженик на повечето български сватбени традиции.