- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против брака
Оо, можело да се мине метър с тоя граждански значи... Супер, много добра идея!
Да. Те може да се опитат да ви пробутат и оферта те да направят изнесения ритуал. Вече е въпрос на това, което вие желаете. И струва допълнително, разбира се. Но, ако искате някой друг да го направи, просто ще си настоявате, че искате само да си подпишете свидетелството пред длъжностно лице.
А след това ритуала пред гостите може да го направите както душа ви желае - може дори ваш приятел да ви го води. Изобщо, както го мечтаете така може да се случи. Подписът в гражданското е просто да узаконите брака. И няма нищо общо със самата сватба![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
^Полезно инфо
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Защо гледаш на брака като на традиция?
Традиция е семейството, бракът е просто узаконено съжителство, ако ще си говорим без грам романтика. Бракът е договор между двама души.
LadyDi : Да, така е. В големите градове не разрешават, защото има много сватби и няма как да разнасят постоянно книгата (доколкото разбрах?). Ние сме от София , но решихме да е извън града в природата и тама може.
сърди се на мъжа ми, че те изпревари
I've always been searching for Mr. Right. Because my first name is Always![]()
Каква книга се изнася, нещо не загрях...
Ами ти като подписваш брака, не подписваш свидетелството, дето ще си го вземеш вкъщи. Аз вече не помня точно как беше, но се подписва нещо като регистър. Който си стои там, в общината. После, на основата на това, което сте подписали, ви издават удостоверение, че сте сключили граждански брак. И по принцип, в големите градове това не се изнася от определената за целта ритуална зала.
В по-малките е по-лесно.
Бракът е такъв какъвто си го направите самите вие , точно както повечето неща. Смятам , че е висша форма на съюз и засвидетелстване на взаимното уважение и любов между двама души.С брака се парадира излишно, особено с чалга манталитета в България. Не е само до обещанието , което даваш пред другите , важното е да го спазваш пред самия себе си. Вече отговаряш за повече от теб.
Даа, точно. Иначе вече са му хванали цаката в големите градове и си викат някой от по-малък град. Просто после се води, че е подписал във въпросния по-малък град. :3
Ако ми се случи нещастието да се оженя ще е в някой див манастир на майната си и ще сме само аз и изгората.
В гражданския брак не виждам смисъл, а сватбите са ми свръх пошли и кощунствени спрямо чувствата на двамата влюбени.
Така или иначе брака си е просто едно абстрактно обещание, та като е гарга да е рошава.
Гражданският брак е единствената легитимна форма на брак в България. Църковният не се признава.
Зависи как гледаш на нещата, църковния определено не се признава за граждански договор
Друг е въпроса гражданския договор до колко е необходим.
А какво става когато в един момент се разбира, че партньорите имат различна представа за продължението на една връзка?
Заключете я вече, тая тема.![]()