.
Отговор в тема
Страница 8 от 11 ПървиПърви ... 4567891011 ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 291

Hybrid View

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    ^нашите са разделени
    привидно изглеждаха щастливи, но явно нещо не вървеше
    според мен дали ще има брак или не не променя нищо
    нито чувствата, нито нищо
    когато един ден нещата станат толкова сериозни ще заема пасивна позиция и ще оставя човека до мен да реши дали да се подпишем или не, дали да направим сватба или не и тнт
    не съм нито против, нито ЗА

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Грозно ми е да се тръгва с нагласата какво щяло да стане, като се разделите. Да, случват се такива неща (все по- често и по- често), но е гадно някак.
    Иначе, аз искам брак-да. Искам хубава церемония (+ църковен, не само в гражданското да подписвам) както си му е редът (но не голяма сватба, искам малко хора).
    И не, не смятам, че хартийката убива чувствата, но не ги и поражда. Тези, които си имат проблеми с половинките и си мислят, че като се оженят, сигурността им ще падне от небето, се лъжат дълбоко.

П.П. Прочетох цялата тема и не съм съгласна с доста потребители относно някои неща, но ще коментирам само едно- изказването на Калпазанка. То е ясно, че това с "блажната боя" е образно казано, ама с всеки следващ пост и начина, по който говориш, започнах да си го представям и възприемам почти буквално. Приятелят ти не е ли обиден от тази твоа нагласа? Аз лично бих била.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    П.П. Прочетох цялата тема и не съм съгласна с доста потребители относно някои неща, но ще коментирам само едно- изказването на Калпазанка. То е ясно, че това с "блажната боя" е образно казано, ама с всеки следващ пост и начина, по който говориш, започнах да си го представям и възприемам почти буквално. Приятелят ти не е ли обиден от тази твоа нагласа? Аз лично бих била.
    Изказването ѝ хич не беше образно. И нейният приятел, вместо да се обижда от това, че тя не чувства сигурност с него, би трябвало да направи нещо по този въпрос. Сигурността не се появява ей така, защото някой много иска да бъдеш сигурен в него.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Изказването ѝ хич не беше образно. И нейният приятел, вместо да се обижда от това, че тя не чувства сигурност с него, би трябвало да направи нещо по този въпрос. Сигурността не се появява ей така, защото някой много иска да бъдеш сигурен в него.
    Ами не я познавам(е), за да кажем кой е виновният (казано по най- буквалния начин). Може той да прави мн за нея, тя да е го оценява. След като не се чувства сигурна, защо предприема такива стъпки да живее с него. Много са въпросите, много могат да бъдат и отговорите, аз нямам намерение да им нищя личния живот, не представлява интерес за мен, ама ми направи впечатление просто категоричността на изказването ѝ.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Ами не я познавам(е), за да кажем кой е виновният (казано по най- буквалния начин). Може той да прави мн за нея, тя да е го оценява. След като не се чувства сигурна, защо предприема такива стъпки да живее с него. Много са въпросите, много могат да бъдат и отговорите, аз нямам намерение да им нищя личния живот, не представлява интерес за мен, ама ми направи впечатление просто категоричността на изказването ѝ.
    Аз я познавам. Затова и ти отговорих така Но и аз нямам намерение да ѝ нищя личния живот, това си е нейна работа. Просто изказването ѝ е категорично, защото такъв ѝ е опитът.

Голям фен Аватара на sneering
    За да се заключите с някой в брак,трябва да имате сходни характери,еднакви възгледи,да се допълвате постоянно в една много добре изградена хармония,която се дължи на компромиси и взаймно уважение.Сигурно още куп неща с които си приличате и водите еднакъв стандарт на живот,рзбирайки се с поглед в една силна като бетон емоционална връзка.

А как се жените,след като виждам и една четвърт от тези неща ги няма между двойките?

Мисълта ми е,как някой се заключват с половината от за мен важните неща? Затова има толкова раздели провалени бракове.
    По-добре да се ожениш късно за годините си,отколкото да импровизираш с полвинчати истории.
    Винаги има някой който е правен за теб,просто си си губил времето с други по пътя към него.
    Темата ми е много интересна и ще ми е любопитно,тези които са се оженили или смятат да се женят,да се аргументират защо го правят.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от sneering Виж мнението
    Винаги има някой който е правен за теб
    От кво кибритени клечки ли е правен? Пълни глупости.

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    От кво кибритени клечки ли е правен? Пълни глупости.
    напротив

Правен и издялкан от социална,семейна среда сходни на твоята.И ти си направен по някакъв начин,всичко което те е заобикаляло около теб е рефлектирало на това което си,следователно ще срещнеш и много сходен на теб човек събирал подобни клечки в кутията си.
    В такъв смисъл 'правен'

Мега фен
    Правен и издялкан от социална,семейна среда сходни на твоята.И ти си направен по някакъв начин,всичко което те е заобикаляло около теб е рефлектирало на това което си,следователно ще срещнеш и много сходен на теб човек събирал подобни клечки в кутията си.
    В такъв смисъл 'правен'
    блаааблаааа блаааа.кваа квааак кваа рабитт. рабиит, пи пил пил пил пии, пссссссс за това има хора,които цял живот не са си намерили половинката?

Мега фен
    Град
    <3
    За, но не традиционния български такъв..
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Е това вече се дължи на обстоятелства,личен живот,липса на късмет и прочие.
    Има примери,който от каквото и тесто да си направен,живота не ти дава шанс да срещнеш нищо и никой.
    Това не означава,че този някой правения за теб,го няма или не съществува.

Град
    Sofia
    Да, напълно съм съгласна, с малката вариация, че мисля, че има повече от един единствен човек, с когот можете наистина да си паснете (в общия случай). За някои хора, с по- особени характери тази бройка е по- малка, за други по- голяма, но в никакъв случай не е само един твоят човек. А иначе, дали ще срещнеш поне един от тях в живота си, не е гарантирано.

Мега фен
    Е това вече се дължи на обстоятелства,личен живот,липса на късмет и прочие.
    Има примери,който от каквото и тесто да си направен,живота не ти дава шанс да срещнеш нищо и никой.
    Аз пък си мисля, че може да се имаш не само с такъв ,,правен за тебе'' , ами с най-различни хора, дори израснали в коренно противоположни среди, с противоположни характери , с които може да се харесате и да заживеете. Ще се правят компромиси, отново ще има общи интереси, но и противоречия ..

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Аз пък си мисля, че може да се имаш не само с такъв ,,правен за тебе'' , ами с най-различни хора, дори израснали в коренно противоположни среди, с противоположни характери , с които може да се харесате и да заживеете. Ще се правят компромиси, отново ще има общи интереси, но и противоречия ..
    Така е,абсолютно си прав.Да си склонен да даваш шанс,да правиш компромиси и да опознаваш новото-приемайки го е страхотна способност.По-този начин обаче даваш доста от себе си и малко рискуваш даденото да не се усвои.
    Аз просто предпочитам готовия продукт,по-лесния вариант и не знам дали е по-правилен от твоя.

Мега фен
    Така е,абсолютно си прав.Да си склонен да даваш шанс,да правиш компромиси и да опознаваш новото-приемайки го е страхотна способност.По-този начин обаче даваш доста от себе си и малко рискуваш даденото да не се усвои.
    Аз просто предпочитам готовия продукт,по-лесния вариант и не знам дали е по-правилен от твоя.
    Аз не познавам обвързани, които живеят в идеална хармония. Караниците, семейните скандали и споровете са неразделна част от една връзка. Но когато има любов - те не са проблем. Може да се стига дори до временни раздяли, но една любов не трае дълго, когато е оставена безпрепятствено и всичко е на 6 ..

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Ще се омъжвам! Моля, не ме разубеждавайте!

А лошото е че ако единят все пак приеме бракът им стаав или много хубав иил отношенията им тоталон се разпадат.

нима някакъв си ритуал/хартийка са основание да се разделиш с може би любовта на живота си
    омггг по-тъпо нещо няма

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    нима някакъв си ритуал/хартийка са основание да се разделиш с може би любовта на живота си
    омггг по-тъпо нещо няма
    Да не ти се случва, най-добре. Че като зацивриш, че искаш да се омъжиш, да си булка и тинтири-минтири (дето сега ще ми кажеш, че за тебе не било важно), а пък оня си чопли в носа и вика "ма кво, хартийката нищо не променя", ще те питам дали скорострелно няма да си обереш чорапите и гащите от у тях.
    Ма нейсе. Най-лесно е да съдите нещо, което е невъзможно да проумеете

Ива
    Бракът малко или много говори какво е отношението на двамаат човека в едната връзка . Живеенето на общи начало е до някога а нима след 10 годишна връзак няма да ти се прииска да отидеш до отара цялаат в бяло и хората да ви се радват и като ви канят по други сватби да ви казват семейство еди кое си .? Ако единят иска барк то значи за него отноашенията им вече са станали сериозни и вече са се опознали достатъчно добре .

Мега фен Аватара на 102
    Не виждам нищо неясно във всичките ситуации.
    1) Обичат се, за брака са, женят се.
    2) Обичат се, не са за брака, не се женят.
    3) Обичат се, единият е за брака, другия не е. Разделят се или правят компромис.
    В крайна сметка не виждам, защо някой ще е против брака.. и да е.. едва ли за любовта на живота си не можеш да направиш компромис.... Друг е въпросът, и май той е основния, че повечето, които са против брака просто не са сигурни дали искат да са с партньора си..
    От моя гледна точка мога да кажа, че искам да се оженя. Окей, но придавам мое си значение на брака. Мразя сватбите и традициите. Нещо да става, щото така трябва.. не мерси.
    @LadyDi, може и да съм се хванал в грешния израз, може и да ми харесва какво поднасяш текстуално, та да те подтикна, а може и да не си се изразила правилно. Примера, който даваш.. не знам... вижда ми се, че и с брак и без брак тяхната работа е нямало да стане...

Град
    Варна
    @102, както ти имаш свое виждане за брака, така и партньорката ти (ще) има. Важно е, когато определяте връзката си, да сте честни един към друг спрямо очакванията си (това че ползвам второ лице не значи, че имам предвид теб конкретно). Ако ти си против брака и не го желаеш, е честно да ѝ го споделиш, за да няма тя някакви други надежди. Ако си против сватбата, като помпозно събитие, но не ти пречи да си се подпишете в гражданското, тя пак трябва да го знае. И ти трябва да знаеш, ако тя иска е да булка с шлейф и ордьовър от пушена сьомга с орехов сос. Разбираш ме. Ако връзката ви е здрава, ще намерите компромис.
    Ако обаче подходите с различни очаквания и си ги разкриете чак когато ножът опре до кокала, раздялата е най-добрият и логичен изход. Тва е.
    Колкото за тези, които са против брака - да, сигурно по-голямата част не са уверени, че искат да са с партньора си. Но може и просто това да е резултат на семеен пример и възпитание. Много варианти, хората просто са различни.

А за моят пример - аз винаги съм казвала, че са обречени. Тя е домошар, а той... просто не е създаден да си стои у дома. Въпреки това се обичаха доста и близо 8 години правиха опити и компромиси да са заедно въпреки различията си. В крайна сметка, те ги надвиха.

кой ви е втълпил, че щом се жените значи отношенията ви са сериозни?

се тая..

Естественно че ще са сериозни кой глупак би се оженил за някой ако не исак да създава семейство с него

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си