- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против брака
Толкова неща прочетох в тая тема, че чак ми се приплака
Когато с моя мъж решихме, че искаме да се оженим, първо седнахме да поговорим какво можем да си позволим ние. И решихме да сключим брак, без да правим голяма сватба, просто да съберем родителите и някои от най-близките си приятели и да се почерпим някъде. След това отидохме и съобщихме на фамилиите. И родителите ни казаха "Дума да не става". И двамата сме първородни деца и мамите и татковците не искаха и да чуят за брак без сватба, нито пък да си плащаме сами. Те искаха да поканят по-разширено семейство, семейни приятели и т.н. И ние се съгласихме. Направиха ни прекрасна сватба и за това ще съм им благодарна до гроб. Подариха ми рокля и торта, и украсен ресторант, и удоволствието да споделя този ден с хора, с които нямаше да мога, ако трябваше да платим за всичко сами. Не съм поискала от тях нищо повече от това, което още в началото ми казаха, че могат да си позволят.
Това по въпроса с плащането на сватбата.
По въпроса с брака. Бракът не е нито една обикновена хартийка, нито формалност, нито сигурност за жената. Бракът е чисто и просто вътрешната убеденост, че искаш да си с този човек и искаш да го обявиш пред всички по старомодния начин - като се подпишеш за този човек и за общия ви живот заедно. В този ред на мисли, аз съм за брака, но за брака между хора, които вярват еднакво в него. Аз вярвам и моят мъж вярва, затова и се оженихме. Който не вярва, нека живее с половинката си. Който иска само дете, нека има само дете. Бракът не е отживелица, а е въпрос на собственото ти усещане, затова и няма как хората да са единни в мнението си за него.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last