.
Отговор в тема
Страница 3 от 12 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 291
    BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Наречете ме старомоден или романтик, но когато човек е самостоятелен и е намерил половинка, която обича и с която иска да създаде семейство, не виждам причина да бъда против.
    Защо гледате на брака като "застраховка" или като "окови" ? Това са вашите глупави интерпретации, няма такова нещо.
    Може да бъде и двете, но това си зависи от вас, кой както си го направи.
    В крайна сметка никой не ви е опрял нож в гърлото...

"Не всички левскари са фашисти, но всички фашисти са левскари."
    Ако успеете да намерите връзката, евала!

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Толкова неща прочетох в тая тема, че чак ми се приплака
    Когато с моя мъж решихме, че искаме да се оженим, първо седнахме да поговорим какво можем да си позволим ние. И решихме да сключим брак, без да правим голяма сватба, просто да съберем родителите и някои от най-близките си приятели и да се почерпим някъде. След това отидохме и съобщихме на фамилиите. И родителите ни казаха "Дума да не става". И двамата сме първородни деца и мамите и татковците не искаха и да чуят за брак без сватба, нито пък да си плащаме сами. Те искаха да поканят по-разширено семейство, семейни приятели и т.н. И ние се съгласихме. Направиха ни прекрасна сватба и за това ще съм им благодарна до гроб. Подариха ми рокля и торта, и украсен ресторант, и удоволствието да споделя този ден с хора, с които нямаше да мога, ако трябваше да платим за всичко сами. Не съм поискала от тях нищо повече от това, което още в началото ми казаха, че могат да си позволят.
    Това по въпроса с плащането на сватбата.

По въпроса с брака. Бракът не е нито една обикновена хартийка, нито формалност, нито сигурност за жената. Бракът е чисто и просто вътрешната убеденост, че искаш да си с този човек и искаш да го обявиш пред всички по старомодния начин - като се подпишеш за този човек и за общия ви живот заедно. В този ред на мисли, аз съм за брака, но за брака между хора, които вярват еднакво в него. Аз вярвам и моят мъж вярва, затова и се оженихме. Който не вярва, нека живее с половинката си. Който иска само дете, нека има само дете. Бракът не е отживелица, а е въпрос на собственото ти усещане, затова и няма как хората да са единни в мнението си за него.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Освен това смятам за нелепо, хора които твърдят, че са семейство да имат различни фамилии.
    Защо? Фамилията ли ги прави семейство?

Аз никога няма да си променя фамилията. Дори когато се омъжа.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Защо? Фамилията ли ги прави семейство?

Аз никога няма да си променя фамилията. Дори когато се омъжа.
    Разбира се, тя ги прави.
    но забравих, че ти си още малка и ще си промениш мисленето, защото никой н3ма да те вземе..

ПП:НА МЕН МИ СЕ СТРУВА МНОГО ГЛУПАВО, ЖЕНАТА ДА ОТКАЖЕ ДА СИ СМЕНИ ФАМИЛИЯТА. Смятай какъв би се съгласил с теб!
    също така мисля, че една жена трябва да се пази до сватбата
    Последно редактирано от GeGaSa : 06-03-2013 на 06:35

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от GeGaSa Виж мнението
    Разбира се, тя ги прави.
    но забравих, че ти си още малка и ще си промениш мисленето, защото никой н3ма да те вземе..
    Я да не се заяждате.

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Можеш да си във връзка с окови и без да си женен/омъжен. Този един подпис де факто нищо не променя, просто хората с годините се променят и отдават промяната във връзката си на една хартийка и една халка. Де факто брака дава правна защита най-много за децата, ако семейството има такива. Най-елементарно обяснено е така. Иначе дали сте събирали рода, подписали сте се, казали сте -да. Не е от такова значение,но пък,ако държите са е "озаконена" връзката - защо пък не.
    Има и хора,вярващи,при които тва е закон...
    Не съм нито против,нито за. Ако някой ден съм срещнала своя човек и искаме - ще се бракосъчетаем,ако имаме такива желания.
    Напълно ми се припокрива мнението с това. Само дето аз съм си намерила човека, с който искам да преживея подобна вечер. Кеф ми е роклята, кеф са ми халките, кеф ми е да си хвана аверчета за кумуве, за шаферки и шафери. Пък и ще доставя удоволствие на бабите и дядовците ми, които много държат на брака. Иначе не мисля, че имам някакви други доводи. Едно грандиозно празненство, в името на новото семейство (или поне така изглежда отстрани). (: На мен лично ще ми бъде голяма емоция.

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Бракът не е нито една обикновена хартийка, нито формалност, нито сигурност за жената. Бракът е чисто и просто вътрешната убеденост, че искаш да си с този човек и искаш да го обявиш пред всички по старомодния начин - като се подпишеш за този човек и за общия ви живот заедно. В този ред на мисли, аз съм за брака, но за брака между хора, които вярват еднакво в него. Аз вярвам и моят мъж вярва, затова и се оженихме. Който не вярва, нека живее с половинката си. Който иска само дете, нека има само дете. Бракът не е отживелица, а е въпрос на собственото ти усещане, затова и няма как хората да са единни в мнението си за него.
    И с това съм напъъъъълно съгласна. Убежденията ми са същите.
    Последно редактирано от XTREMEFREERIDE : 06-03-2013 на 06:35

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    След като е само една хартийка с подпис, не виждам какъв е проблемът да се направи.
    Точно. Нещо издиша логиката тук.
    А какви са тия глупости с "не вярвам в брака"? Това да не са ви извънземни да (не) вярвате?

Съгласна съм с ЛейдиДи и Психопат.

Голям фен
    Я да не се заяждате.
    Ние не се заяждаме
    ааа гледа ли Гази Сутрин? Моята министърка веше на гости, още рано рано ми стана хубаво като я видях...

Град
    Варна
    ПП:НА МЕН МИ СЕ СТРУВА МНОГО ГЛУПАВО, ЖЕНАТА ДА ОТКАЖЕ ДА СИ СМЕНИ ФАМИЛИЯТА.
    Защо? На мен пък ми се вижда съвсем нормално в едно съвременно общество, жената да не иска да си смени фамилията. Особено, ако вече е постигнала нещо и хората познават името ѝ.
    Кой и по какъв начин би ме накарал да си сменя фамилията, ако не желая?
    И защо такъв човек си въобразява, че бих го желала?

Голям фен
    Защо? На мен пък ми се вижда съвсем нормално в едно съвременно общество, жената да не иска да си смени фамилията. Особено, ако вече е постигнала нещо и хората познават името ѝ.
    Кой и по какъв начин би ме накарал да си сменя фамилията, ако не желая?
    И защо такъв човек си въобразява, че бих го желала?
    Дрън дрън.. НЕ Е ТАКА.
    Направете тема да спорим, щото сега съм се отдал изцяло на кафето си, и изобщо.
    за мен няма значение какво е постигнала, трябва да я смени.

Град
    Варна
    Дано намериш някоя залупена, да мисли като теб. Инак не виждам как ще я бъде.

anonymous708973
    Guest
    О, аз ще си сменя фамилията. Страшно си харесвам моята, пасва ми чудесно и на дългото, и на краткото име, ама... някакво чувство за принадлежност дава. Семейство еди-кое-си. Готинко е.
    Нормално е мъжът да се засегне при отказ на жената...

"Вече е постигнала нещо", дай да не се лъжем - коя е преуспяващ адвокат/лекар/бизнесдама на 25-30?

[малък шрифт]Мъжо има много готина фамилия, ама в женски род е гадна. :д Дали не може просто да се пише навсякъде в мъжки? [/малък шрифт]

Голям фен
    Дано намериш някоя залупена, да мисли като теб. Инак не виждам как ще я бъде.
    Значи мислиш че аз съм залупен? Няма нищо, мисли си както си щеш.
    И да съм залупен, пак съм повече от теб.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    О, аз ще си сменя фамилията. Страшно си харесвам моята, пасва ми чудесно и на дългото, и на краткото име, ама... някакво чувство за принадлежност дава. Семейство еди-кое-си. Готинко е.
    Нормално е мъжът да се засегне при отказ на жената...

"Вече е постигнала нещо", дай да не се лъжем - коя е преуспяващ адвокат/лекар/бизнесдама на 25-30?

[малък шрифт]Мъжо има много готина фамилия, ама в женски род е гадна. :д Дали не може просто да се пише навсякъде в мъжки? [/малък шрифт]
    Моля ти се, всичко е въпрос на разбиране. Ако не ми харесва името му, що да го вземам? Хайде, всички претендирате за еманципираност и girl-power, пък после робувате на патриархалните порядки.
    Не проповядвам, че не трябва да я вземете. Казвам само, че ако не искате, никой не може да ви задължи. Всичко останало си е вашето вътрешно виждане.
    И защо да не си преуспяващ адвокат/лекар/бизнесдама на 30? На 25 по-зор, ама на 30 си е напълно възможно, ако си пробивна и достатъчно амбициозна. Въпрос на връзки

Град
    Варна
    Значи мислиш че аз съм залупен? Няма нищо, мисли си както си щеш.
    И да съм залупен, пак съм повече от теб.
    Сигурно е така. Аз не претендирам да съм кой знае какво. Затова и никой не знае какво точно съм. Но е хубаво, че смяташ, че си повече.

anonymous708973
    Guest
    Моля ти се, всичко е въпрос на разбиране. Ако не ми харесва името му, що да го вземам? Хайде, всички претендирате за еманципираност и girl-power, пък после робувате на патриархалните порядки.
    Не проповядвам, че не трябва да я вземете. Казвам само, че ако не искате, никой не може да ви задължи. Всичко останало си е вашето вътрешно виждане.
    И защо да не си преуспяващ адвокат/лекар/бизнесдама на 30? На 25 по-зор, ама на 30 си е напълно възможно, ако си пробивна и достатъчно амбициозна. Въпрос на връзки
    Лично аз бих се чувствала по-добре да си имам 3 имена - лично, бащино и фамилията на мъжа ми, а не оная претенциозна поредица от имена с тиренца, която един ден детето ми да се чуди как да събере в поленцата на бележника си.
    Защо сега моят не го види това и пак да ме обвини, че съм феминистка? Гр.
    До лично усещане си е, така е. Пичът горе е яко объркан, ако смята, че номерът ще стане с "Ще ми вземеш фамилията и точка". Най-много да получи "Няма пък и точка." :д

Град
    Варна
    Не е нужно и да е с тире. Всъщност, като отидете да си попълните декларациите за брака, там ви питат кой чия фамилия ще вземе
    Понеже моя го мързеше да си попълни декларацията, ми я връчи на мен. Мислех тъничко да му отмъстя за мързела, като му припиша моята фамилия. После ми дожаля
    Аз съм взела неговото име. Но не защото някой ме задължи, а защото аз го поисках. Ако беше започнал да ми се пиняви с "трябва" и досега щях да съм си Иванова.

Мега фен Аватара на Chacho
    Не съм против. Но не знам кво ще правя, като се женя, щото църковен не ща да сключвам.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Не съм против. Но не знам кво ще правя, като се женя, щото църковен не ща да сключвам.
    Аз нямам църковен.

Супер фен Аватара на cyclops
    ОоооОООООоо и аз не ги разбирам тия глупости, че било само подпис. Нито за парите. Да, ако имаш ограничен бюджет и се чудиш дали да вложиш в бебе или сватба, а ги искаш едновременно ок. Макар, че спокойно можеш да направим малка сватба с най-близките. Една сватба може да ти излезе и 20 бона, но също така и 200лв.
    За мен бракът е много повече от подпис. С него ще станем семейство, ще нося неговото име. Ще се вречем в любов пред всички близки и ще отпразнуваме с тях. А относно припознаването на детето без брак естествено , че може но има много спънки!
    Освен това не си в окови , глупости. Можеш да се разведеш когато искаш. Най-много мразя да мисля за пари и да изчислявам кое на кого е , за колко. Щом съм с този човек, значи си имаме пълно доверие. В този ред на мисли съм и против против брачния договор. За първо време искам сватба ! За бебето ще мисля после.Нашата сватба си я спонсорираме ние, а родителите помагат за някои неща, защото имат желанието да го направят и е част от подаръка им. Не ни се бъркат в нищо и това е хубаво. Все пак това ще остане уникален спомен за всички нас и после ще показвам снимки и видео на децата ни, живот и здраве. Живея ден за ден и не мога постоянно да мисля за бъдещето. Знам, че винаги ще имаме подкрепа от близките ни и това е най-важното.

Мега фен Аватара на Chacho
    Аз нямам църковен.
    И все пак се тачи, особено от родителите. Пожелай ми жена, която да е навита само на граждански.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на cyclops
    И аз не искам църковен брак. Не ми допада, както не ми допадат съветите и всичко, което се изговаря от попа.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    И все пак се тачи, особено от родителите. Пожелай ми жена, която да е навита само на граждански.
    Пожелавам ти.
    Нашите родители също нямат църковен брак, тъй че нямахме проблеми с тях.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Kво пък значение има какво искат родителите? Това си е моята сватба. Тука не става въпрос за уважение, а за личен избор. Колкото до църковния брак, определено не съм атеист , но имам малко по различни виждания, но въпреки всичко не съм мислила за църковния брак.

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

Голям фен Аватара на naksdy
    Аз съм твърдо "ЗА" брака и сватбата! Не знам как жените тук, които го смятат за маловажно, как може да пренебрегнат сватбените вълнения, да се видят в бяла рокля, няма криене на обувка, няма баща им да ги изпрати до олтара...Еми няма да се откажа и толкоз! След време, като детето ти поотрасне, да гледате албума със сватбените снимки и да си спомниш за най-щастливия ти ден. А не да е - бааам, отидохме, подписахме, end of story...
    Или по-зле: "Емииииии направихме детето" и толкоз.
    Относно брака - не мога да го разбера това какво ви пречи да подпишете този лист хартия? Вярно, няма да промени с нищо чувствата, но родителите не са ли ви обяснили за ценностите на българското патриархално семейство? Или са решили да изрежат тази част от първите 7 години?
    Причините, които виждам, да не се сключи брак (макар и неоснователни за мен) са или родителите да не са традиционалисти и да са го предали това на децата си, или семейството да не е добре финансово. В първия случай спасение няма, защото това е заложено, докато във втория винаги може да се спретне една мини сватба с наай-близките роднини и ограничен кръг приятели. И да, няма да има украса за 1500лв, ами ще се измисли нещо по-скромно.
    Да не говорим че правилният ред на нещата са: годеж - сватба - бебе. И по възможност второто да не се застъпва с третото (но това е друга тема де).
    Относно фамилията - според мен трябва да се приеме фамилията на мъжа, независимо каква е. Страшно много си харесвам моята, но след брака ще си я сменя. Мисля че тук е каквото ти се падне - ако ще и Лайнарова да стана, пак ще я приема, това си е един вид уважение към мъжа. Ако той от своя страна иска да приеме моята - това вече е друг въпрос. Също така ако си успял човек - адвокат, доктор и т.н., допускам слагането на тиренце, но детето ще носи само и единствено името на баща си.
    Като цяло нека съм пълната консерва в темата, но от тия либерални прояви сме на тоя хал. Ако трябва да се прави нещо различно от традиционното, няма да се целя точно в брака.
    Женско съм! Пикая клекнала...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си