Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
Коледа и Великден могат да са чудесни семейни празници, без да се прекалява с религиозното. Аз ги празнувам, но в същото време не гледам на себе си като на особено вярваща.
За някои хора наистина са, ама при нас са по-скоро дразнещи семейни празници. :Д А ако зависи от мен, няма да си търся поводи да празнувам на християнските празници, за сметка на това бих обръщал повече внимание на националните празници и на рождените дни, отколкото се обръща внимание когато зависи от майка ми.

Иначе бих искал да допълня, че отношението ми към брака не е продиктувано от желание за свобода или отказ от отговорност. Аз си падам романтик и всеки път като се обвържа, ми се иска да продължи вечно, да имаме къща, деца... Освен това мразя да съм необвързан, несигурно и самотно ми е.

Само че в реалността не е така. Няма нищо вечно. Повечето бракове или се сгромолясват и се стига до развод, или се сгромолясват и хората търпят заради куп причнини, но едва се понасят в съвместния си живот.

Затова смятам че човек и да създаде семейство, трябва да има вратичка. И жената и мъжа трябва да си имат жилище и да имат достатъчно доходна работа за да хранят деца ако трябва сами, а не някакъв развод да ги остави на улицата. Пък дано мъжа и жената да са заедно докато смъртта ги раздели, само че практиката е доказала, че брака е прекалено немощно средство за да осигури това.