- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против брака
И аз искам сватба. Още повече, че в моят случай в момента и двамата получаваме едно гражданство отгоре. Не ми пука кой какво мисли. Аз ще си събера пари и ще си направя сватба така както аз искам. Аз съм атеист и пак искам да сключа и църковен брак. Мечтата ми е една сватба по източноправославен обичай и една по католически.
Абе много обичам сватбите! И всичките, на които съм била ги помня и са ми оставили страхотни спомени!
Сватба не значи дете. Не знам защо половината тук решихте, че парите може да си ги спестите за детето. Сигурно, защото още нямам 20 мисля така, но плановете за дете са ми много по-далечни от тези за брак.
Последно редактирано от Hayashi : 06-03-2013 на 13:48
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Именно ,защото традицията се е изграждала от морални добродетели - тя е важен пример за подражание . Тя ти дава основата, а ти след това вече може да добавяш, изменяш и коригираш. Тя ти дава основите , не те възпитава цялостно. За това вървят ръка за ръка с него. Когато не спазваш традициите , не означава ,че не си морален, но те не са създавани просто ей така. Отричаш ли ги - ти отричаш и рода си. Скъса ли се нишката - държавата и езикът също изчезват. Въпреки всички войни , породени от религиите , именно християнството ни е запазило. Именно традициите и ценностите са ни запазили като народ.
Последно редактирано от klimatronik : 06-03-2013 на 13:54
По традиция всичко се е оставяло на синовете... дай и днес да правим така! Или да оставим родителите ни да ни уреждат брака. Светът се променя.
А аз реших, че ако се омъжа за чужденец ще си запазя моята фамилия и ще добавя неговата с тиренце в чест на българското у мене. Добре, че и първото ми име и фамилията ми са много кратки и няма да стане 10 реда.
''В момента се намираме в дива свободия . Децата се 3бат от 10 годишни, а чалгата и кючекът са ключови понятия във всяка една сфера от живота. И да не си помислите нещо. Нито религиозен съм, нито спазвам много традициите, но от наблюденията ми - моралността все по-често губи основите си в днешно време.
Има традиции (като брака), които наистина е желателно да се спазват, поне до известна степен. Нямам предвид да се връщат старите патриархални и религиозни закони, с които наистина човек се чувства изолиран от света, но трябва да има някакви норми.''
Що не четеш по-старите ми коментарите ? :Д
klimatronik между ценности и традиции има разлика. Много зависи от гледната точка на човек![]()
Искам брак, задължително. Това ми е естественото продължение на съжителството и любовта с някого. Като цяло съм с идеята, че без брак, не бих смятала намеренията на мъжа до мен за достатъчно сериозни. Ако той толкова не иска, то значи просто имаме огромни различия и това определено ще ни попречи. Непреклонна съм в това отношение. Църковния брак го намирам за глупост обаче, нищо, че съм християнка.
Сватбата, разбира се, е друго нещо, но и сватба искам!Без онези абсурдни традиции с оркестри, танци с пилета и т.н. Но ще я направим, когато ние имаме средствата, не бих позволила в никакъв случай родителите ми да ми плащат подобно нещо.
За фамилията съм 50/50. За нея мнението на мъжа до мен ще ми повлияе основно. Ако той държи да я приема, ще я, ако не, по-скоро ще запазя своята. Халка обаче съм категорична, че няма да нося, нито пък бих го задължила той да носи, както си прецени. Пръстени изключително много мразя и няма сила на света, която да ме накара да нося халка.
И ми е много странно като кажете как бракът бил само хартийка...
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Защото последният ти беше много не на място!Не казвам, че трябва да вървим срещу всичко, но много от традициите и разбиранията са пълна глупост. И наистина както беше казала LadyDi брака е за тези, които вярват в него и го искат. Защото, който се чувства свободен да прави каквото си иска и да не се съобразява с никого и да го ожениш така или иначе ще се разведе.
А един ден с различните фамилии какъв проблем става при излизане в чужбина с деца. Тоя номер съм го виждала, на митницата направо им разказват играта с документи за щяло и не щяло.
^О, милостиви Боже, затрий латиноамериканските сериали! Да бъдела жената сигурна и щастлива
Да ви пикая на разбиранията за сигурността, ако въпросната сигурност се равнява на 80 лева месечно издръжка за деца!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Именно защото се е изграждаЛА, не бива да е никакъв пример за подръжание. Въобще моделите на подръжание трябва да отсъстват. Защото възпитанието, което отклонява вниманието от ценностите към поведението, което е продукт на тези ценности, вдървява мисленето на хората и спира прогресът. Когато тръгнеш да "добавяш, изменяш, корегираш", тогава можеш да залитнеш в същата свободия, с която си могъл да се срещнеш по-рано и вече да си я осмислил.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Абе, най-грешното възможно възприятие за брака е, че дава сигурност на жената. Ако не случи на коч, после само проблеми, докато се отърве от него.
Да не говорим, че оня, ако е малко паралия и инат и си намери по-добър адвокат, може да я направи дива и щастлива. И сигурна....
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Това за фамилията си е по желание. При нас жената си запазва нейната фамалия и с тиренце слага тази на мъжа . Харесвам и моята и неговата фамалия .
А това че брака е сигурност мне не обаче е нещо по особено .