- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против брака
Доста ценности се предават от родители на деца, но някои са просто абсурдни. Примерно дядо ми се беше скандализирал ама как така брат ми ще спи в една стая с момиче за което не е женен. Други не са - като това да не убиваш. Дори и да си атеист и да нямаш божия заповед за това, е близко до ума, че не трябва да убиваш. Имаме си глави на раменете. Разбира се, за общочовешките ценности, се изисква да бъдеш човек, тоест да си бил отгледан като такъв от родителите ти, училището ти и средата ти.
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
О, аз църковен брак не ща, ама ако бъдещият мъж държи, ще се примиря. Достатъчни са ми глупостите в гражданското.
Понеже волята няма власт над чувствата всяко обещание, че ще изпитваш някакво чувство към някого во веки веков означава само едно, а именно — че лъжеш! Чувствата не са статични. Те се променят и волята няма влияние над тях. Никой не е способен да заповяда на себе си, че вечно ще изпитва любов, омраза, завист, гняв... към някого, тъй като въпросните заповеди са извън волята. Да, можеш да кажеш, че винаги ще обичаш някого, но действията, които ще бъдат използвани, за да се засвидетелстува тази обич ще бъдат продиктувани от различни подбуди. Така че съм против брака, в частност против цирка с клетвите.
Клетвите са стандартни, но по желание можеш да си направиш собствен обет. Тази част от американските сватби адски много ме кефи. Всъщност те като цяло повече ме кефят от родната селяния.
Имате опция да отидете и да подпишете брачното свидетелство само двамата с кумовете, а след това да си направите изнесен ритуал пред гостите, както на вас си ви харесва. Може да наемете някой да ви изготви сценарий и да ви води ритуала, да си включите собственоръчно написани клетви и изобщо всичко, каквото сте мечтали да представлява.
Ние така направихме, отидохме четиримата, без официалности, в един офис подписахме пред длъжностното лице; тя ни попита, както е по протокол дали идваме по собствена воля, дали искаме да сключим брак, попита кумовете дали потвърждават, че сме по свое желание там, подписахме свидетелството и туй беше. После ходихме да пием кафе и след 2 дни направихме сватбата с роклята и с ритуал пред гостите.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Оо, можело да се мине метър с тоя граждански значи... Супер, много добра идея!
^Полезно инфо
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Човек не бива да се кълне във вечна любов, тъй като не зависи от него. Идеята на клетвата е да спазиш обещанието си. Щом може да се влюбиш повторно защо се кълнеш във вечна любов, след като това, в което се заричаш е извън властта ти? Природата не се интересува от това: дали баба ти е вярна да дядо ти! Нейната цел е да продължи рода, нейната задача е да създаде деца.
Да. Те може да се опитат да ви пробутат и оферта те да направят изнесения ритуал. Вече е въпрос на това, което вие желаете. И струва допълнително, разбира се. Но, ако искате някой друг да го направи, просто ще си настоявате, че искате само да си подпишете свидетелството пред длъжностно лице.
А след това ритуала пред гостите може да го направите както душа ви желае - може дори ваш приятел да ви го води. Изобщо, както го мечтаете така може да се случи. Подписът в гражданското е просто да узаконите брака. И няма нищо общо със самата сватба![]()
мхмм има такава опция. Даже ние ще сме с истински ритуал. Ще изнесат книгата. Ще бъде изнесен истински , без църковен и направо после купонът. Този вариант най-много ме устройва за момента, въпреки че е поамериканчено, но и аз не съм привърженик на повечето български сватбени традиции.
Да.
И плюс това не пренебрегвайте времената, в които са живели нашите баби и дядовци. Няма нищо общо със сега, когато можеш да се разведеш за месец по взаимно съгласие и като цяло разводът се приема за нещо нормално (както и трябва да е)
Ако ще се омъжвам, ще да е по нашите закони, че тук положението е много по-тежко с развода.![]()
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Защо гледаш на брака като на традиция?
Традиция е семейството, бракът е просто узаконено съжителство, ако ще си говорим без грам романтика. Бракът е договор между двама души.
LadyDi : Да, така е. В големите градове не разрешават, защото има много сватби и няма как да разнасят постоянно книгата (доколкото разбрах?). Ние сме от София , но решихме да е извън града в природата и тама може.