.
Отговор в тема
Страница 7 от 12 ПървиПърви ... 34567891011 ... ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 291
    Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от urlittlelady Виж мнението
    е този морал и представа за дбро и зло не се ли формира под принципите на родителите? Те са началната връзка със света и те учат, това е лошо, това не е, според техните виждания. Ти не може да знаеш, това добро ли е или е лошо, когато си на две годинки и искаш да бъркаш в пъпчето на мама, защото ти е кеф
    Доста ценности се предават от родители на деца, но някои са просто абсурдни. Примерно дядо ми се беше скандализирал ама как така брат ми ще спи в една стая с момиче за което не е женен. Други не са - като това да не убиваш. Дори и да си атеист и да нямаш божия заповед за това, е близко до ума, че не трябва да убиваш. Имаме си глави на раменете. Разбира се, за общочовешките ценности, се изисква да бъдеш човек, тоест да си бил отгледан като такъв от родителите ти, училището ти и средата ти.
    Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
    Oder bist du selbst in Wahrheit f test test

мммдаммм... то си е до човек

anonymous708973
    Guest
    О, аз църковен брак не ща, ама ако бъдещият мъж държи, ще се примиря. Достатъчни са ми глупостите в гражданското.

Понеже волята няма власт над чувствата всяко обещание, че ще изпитваш някакво чувство към някого во веки веков означава само едно, а именно — че лъжеш! Чувствата не са статични. Те се променят и волята няма влияние над тях. Никой не е способен да заповяда на себе си, че вечно ще изпитва любов, омраза, завист, гняв... към някого, тъй като въпросните заповеди са извън волята. Да, можеш да кажеш, че винаги ще обичаш някого, но действията, които ще бъдат използвани, за да се засвидетелстува тази обич ще бъдат продиктувани от различни подбуди. Така че съм против брака, в частност против цирка с клетвите.

anonymous708973
    Guest
    Клетвите са стандартни, но по желание можеш да си направиш собствен обет. Тази част от американските сватби адски много ме кефи. Всъщност те като цяло повече ме кефят от родната селяния.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от julian8787 Виж мнението
    Понеже волята няма власт над чувствата всяко обещание, че ще изпитваш някакво чувство към някого во веки веков означава само едно, а именно — че лъжеш! Чувствата не са статични. Те се променят и волята няма влияние над тях. Никой не е способен да заповяда на себе си, че вечно ще изпитва любов, омраза, завист, гняв... към някого, тъй като въпросните заповеди са извън волята. Да, можеш да кажеш, че винаги ще обичаш някого, но действията, които ще бъдат използвани, за да се засвидетелстува тази обич ще бъдат продиктувани от различни подбуди. Така че съм против брака, в частност против цирка с клетвите.
    Ако беше баш така... нямаше да има доживотни връзки и семейства..
    Да, любовта си заминава след време, но обичта след влюбването - остава за винаги.
    Всичко е възможно, но хора , които са решили да имат деца, мисля че са достатъчно зрели, за да го искат.

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Ако беше баш така... нямаше да има доживотни връзки и семейства..
    Да, любовта си заминава след време, но обичта след влюбването - остава за винаги.
    Всичко е възможно, но хора , които са решили да имат деца, мисля че са достатъчно зрели, за да го искат.
    Щом не е така да разбирам ли, че имаш умението да се влюбваш, когато пожелаеш, в когото пожелаеш? Че можем да не изневеряваме, въпреки желанието да го сторим не оспорвам. Обаче не можем да забраним на чувствата си да чувстват.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от julian8787 Виж мнението
    Щом не е така да разбирам ли, че имаш умението да се влюбваш, когато пожелаеш, в когото пожелаеш? Че можем да не изневеряваме, въпреки желанието да го сторим не оспорвам. Обаче не можем да забраним на чувствата си да чувстват.
    Да се влюбиш повторно в друг човек може, но отново те питам как просъществуват толкова много бракове до живот? Защо още баба ми или дядо ми не са изневерили?

anonymous708973
    Guest
    Защо още баба ми или дядо ми не са изневерили?
    Или ти не знаеш за това?

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Клетвите са стандартни, но по желание можеш да си направиш собствен обет. Тази част от американските сватби адски много ме кефи. Всъщност те като цяло повече ме кефят от родната селяния.
    Имате опция да отидете и да подпишете брачното свидетелство само двамата с кумовете, а след това да си направите изнесен ритуал пред гостите, както на вас си ви харесва. Може да наемете някой да ви изготви сценарий и да ви води ритуала, да си включите собственоръчно написани клетви и изобщо всичко, каквото сте мечтали да представлява.
    Ние така направихме, отидохме четиримата, без официалности, в един офис подписахме пред длъжностното лице; тя ни попита, както е по протокол дали идваме по собствена воля, дали искаме да сключим брак, попита кумовете дали потвърждават, че сме по свое желание там, подписахме свидетелството и туй беше. После ходихме да пием кафе и след 2 дни направихме сватбата с роклята и с ритуал пред гостите.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

anonymous708973
    Guest
    Оо, можело да се мине метър с тоя граждански значи... Супер, много добра идея!

Мега фен Аватара на Chacho
    ^Полезно инфо
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Да се влюбиш повторно в друг човек може, но отново те питам как просъществуват толкова много бракове до живот? Защо още баба ми или дядо ми не са изневерили?
    Човек не бива да се кълне във вечна любов, тъй като не зависи от него. Идеята на клетвата е да спазиш обещанието си. Щом може да се влюбиш повторно защо се кълнеш във вечна любов, след като това, в което се заричаш е извън властта ти? Природата не се интересува от това: дали баба ти е вярна да дядо ти! Нейната цел е да продължи рода, нейната задача е да създаде деца.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Оо, можело да се мине метър с тоя граждански значи... Супер, много добра идея!
    Да. Те може да се опитат да ви пробутат и оферта те да направят изнесения ритуал. Вече е въпрос на това, което вие желаете. И струва допълнително, разбира се. Но, ако искате някой друг да го направи, просто ще си настоявате, че искате само да си подпишете свидетелството пред длъжностно лице.
    А след това ритуала пред гостите може да го направите както душа ви желае - може дори ваш приятел да ви го води. Изобщо, както го мечтаете така може да се случи. Подписът в гражданското е просто да узаконите брака. И няма нищо общо със самата сватба

Град
    Варна
    Баба ми и дядо ми бяха женени над 50 години, но това не значи, че не са си изневерявали.
    Недей бърка брака до живот с вечна любов.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Баба ми и дядо ми бяха женени над 50 години, но това не значи, че не са си изневерявали.
    Недей бърка брака до живот с вечна любов.
    Ама те може да са изневерявали тайно (както и моите ) , но не са се развеждали!
    И както казах.. едно е любовта, друго е създаването на дълготрайно семейство...

Град
    Варна
    Ама те може да са изневерявали тайно (както и моите ) , но не са се развеждали!
    И както казах.. едно е любовта, друго е създаването на дълготрайно семейство...
    Именно. Затова отговорът на въпроса ти как просъществуват толкова дълги бракове, ако хората може да се влюбват повторно е: на основата на взаимна изгода. Както всяка добра сделка.

Супер фен Аватара на cyclops
    Имате опция да отидете и да подпишете брачното свидетелство само двамата с кумовете, а след това да си направите изнесен ритуал пред гостите, както на вас си ви харесва. Може да наемете някой да ви изготви сценарий и да ви води ритуала, да си включите собственоръчно написани клетви и изобщо всичко, каквото сте мечтали да представлява.
    Ние така направихме, отидохме четиримата, без официалности, в един офис подписахме пред длъжностното лице; тя ни попита, както е по протокол дали идваме по собствена воля, дали искаме да сключим брак, попита кумовете дали потвърждават, че сме по свое желание там, подписахме свидетелството и туй беше. После ходихме да пием кафе и след 2 дни направихме сватбата с роклята и с ритуал пред гостите.

мхмм има такава опция. Даже ние ще сме с истински ритуал. Ще изнесат книгата. Ще бъде изнесен истински , без църковен и направо после купонът. Този вариант най-много ме устройва за момента, въпреки че е поамериканчено, но и аз не съм привърженик на повечето български сватбени традиции.

Мега фен
    Именно. Затова отговорът на въпроса ти как просъществуват толкова дълги бракове, ако хората може да се влюбват повторно е: на основата на взаимна изгода. Както всяка добра сделка.
    и бракът е една взаимна изгодна традиция

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Да.
    И плюс това не пренебрегвайте времената, в които са живели нашите баби и дядовци. Няма нищо общо със сега, когато можеш да се разведеш за месец по взаимно съгласие и като цяло разводът се приема за нещо нормално (както и трябва да е)

Ако ще се омъжвам, ще да е по нашите закони, че тук положението е много по-тежко с развода.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Град
    Варна
    Защо гледаш на брака като на традиция?
    Традиция е семейството, бракът е просто узаконено съжителство, ако ще си говорим без грам романтика. Бракът е договор между двама души.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от cyclops Виж мнението
    мхмм има такава опция. Даже ние ще сме с истински ритуал. Ще изнесат книгата. Ще бъде изнесен истински , без църковен и направо после купонът. Този вариант най-много ме устройва за момента, въпреки че е поамериканчено, но и аз не съм привърженик на повечето български сватбени традиции.
    Не на всякъде разрешават да се изнесе книгата. Във Варна не може, цитираха ми сто закона. Зависи в кой град си явно.

Мега фен
    Защо гледаш на брака като на традиция?
    Традиция е семейството, бракът е просто узаконено съжителство, ако ще си говорим без грам романтика. Бракът е договор между двама души.
    добре, нема се женим

Град
    Варна
    добре, нема се женим
    И да ме искаш, няма как да стане

Супер фен Аватара на cyclops
    LadyDi : Да, така е. В големите градове не разрешават, защото има много сватби и няма как да разнасят постоянно книгата (доколкото разбрах?). Ние сме от София , но решихме да е извън града в природата и тама може.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си