.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 291

Hybrid View

Мега фен Аватара на 102
    Не виждам нищо неясно във всичките ситуации.
    1) Обичат се, за брака са, женят се.
    2) Обичат се, не са за брака, не се женят.
    3) Обичат се, единият е за брака, другия не е. Разделят се или правят компромис.
    В крайна сметка не виждам, защо някой ще е против брака.. и да е.. едва ли за любовта на живота си не можеш да направиш компромис.... Друг е въпросът, и май той е основния, че повечето, които са против брака просто не са сигурни дали искат да са с партньора си..
    От моя гледна точка мога да кажа, че искам да се оженя. Окей, но придавам мое си значение на брака. Мразя сватбите и традициите. Нещо да става, щото така трябва.. не мерси.
    @LadyDi, може и да съм се хванал в грешния израз, може и да ми харесва какво поднасяш текстуално, та да те подтикна, а може и да не си се изразила правилно. Примера, който даваш.. не знам... вижда ми се, че и с брак и без брак тяхната работа е нямало да стане...

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    @102, както ти имаш свое виждане за брака, така и партньорката ти (ще) има. Важно е, когато определяте връзката си, да сте честни един към друг спрямо очакванията си (това че ползвам второ лице не значи, че имам предвид теб конкретно). Ако ти си против брака и не го желаеш, е честно да ѝ го споделиш, за да няма тя някакви други надежди. Ако си против сватбата, като помпозно събитие, но не ти пречи да си се подпишете в гражданското, тя пак трябва да го знае. И ти трябва да знаеш, ако тя иска е да булка с шлейф и ордьовър от пушена сьомга с орехов сос. Разбираш ме. Ако връзката ви е здрава, ще намерите компромис.
    Ако обаче подходите с различни очаквания и си ги разкриете чак когато ножът опре до кокала, раздялата е най-добрият и логичен изход. Тва е.
    Колкото за тези, които са против брака - да, сигурно по-голямата част не са уверени, че искат да са с партньора си. Но може и просто това да е резултат на семеен пример и възпитание. Много варианти, хората просто са различни.

А за моят пример - аз винаги съм казвала, че са обречени. Тя е домошар, а той... просто не е създаден да си стои у дома. Въпреки това се обичаха доста и близо 8 години правиха опити и компромиси да са заедно въпреки различията си. В крайна сметка, те ги надвиха.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си