Според мен се страхуваш от развръзката, защото дълбоко в себе си заложила вярвания, че не бъдеш ли подкрепена от него животът ти ще се развие в нежелана посока и ще рухнеш. Развила си нерешителност, която в момента се е превърнала в силна вяра, че не си способна сама да вземаш решения. Тази нерешителност се възприема от теб като безпомощност и чувство за уязвимост. Затова си го търсила да иде с теб на видеозон и да поема отговорност, просто защото ти самата бягаш от нея и вярваш, че сама не можеш да се справиш. Сама казваш, че в началото на връзката ви всичко е било наред. Още тогава ти си се привързала силно към този човек. Затова сега премисляш дали не е по-добре да се събереш с него. Той пък от своя страна е усетил привързаността ти и те е превърнал в отдушник на комплекси. Хубаво е да знаеш, че бъдеще с този човек нямаш и продължиш ли с него всичко ще се върти в един порочен кръг.
Съветът ми е да поработиш върху самочувствието си и да не гледаш с черногледство на нещата. Най-важно е да разбереш, че всичко е в твоите ръце и ключът към щастието е само в теб. Детето и да израстне без баща няма да е първото, няма и да е последното. Това да си самотна майка не е наказание! Здрава си, млада си, красива си. Аз не виждам кой знае какъв проблем. Виж, щях да те съжаля, ако беше попаднала на психопат, който; хем бие; хем не пуска. Тогава борбата е по-трудна, а в твоя случай си напълно свободна. Не гледам на теб като на жертва, не трябва и ти да се възприемаш по този начин, защото ще получаваш само съжаление, но не и подкрепа! И престани с тези обвинения към него. Защо не те е потърсил, защо не е направил това, защо те е ударил, защо се е държал с теб така. Не че не е виновен, виновен е! Но с тези мисли ти несъзнателно свързваш живота си с него. Освободи се от това желание да го държиш отговорен за състоянието си. Да, причинил ти е лошо, но с какво помагаш на себе си като мислиш по тоя въпрос? Подхранваш зависимостта си от него, а нали идеята е да се откъснеш от нея.
И в заключение ще кажа, че много жени са минали по тоя път и сега щастливи. Горе главата!