- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Бръснене на краката
Чудя се дали с крем депилатор да си обръсна краката или направо с машинка за подстригване на коса,защото мисля,че е по-бързо,обаче се притеснявам дали после космите няма да станат по-твърди. Вие какво предлагате?
Ако започнеш да се бръснеш, космите ще станат по-дебели и по-черни. Препоръчвам ти кола-маска или епилатор.
То е ясно,че ще станат по-дебели и черни за това вземам риска да си ги обръсна до живот
Даже и да ги избръснеш, после ако си направиш кола маска 2-3 пъти и пак ще ти станат по-редки и тънки космите![]()
Всъщност е доказано, че бръсненето не кара космите да са по - дебели или по - тъмни. На нас ни се струва така, тъй като когато обръснем космите си "притъпяваме" краищата им и изглеждат по - дебели. Това с по - тъмните косми идва от факта, че порасналите косми не са имали време да станат по - светли от светлината или разни химикали. Бръсненето афектира мъртвата част на косъма над кожата, не живата под кожата. Затова не се променя бързината или начина на растежа.
Не знам какво е доказано, но е ясно и видно за всеки, че когато се бръснеш космите ти стават както по-гъсти, така и растат много по-бързо.
Само цитирах научно проучван, което бях чела преди време. Пък и може би е само за мен така, по принцип космите ми не растат бързо (включително и косата ми). Като цяло съм съгласна с теб обаче, че кола маската е по - ефективния метод.![]()
Ако търпиш болка ще имаш по-добри резултати с : епилатор и кола маска .. и по-дълготрайни най вече![]()
ако те боли действай със самобръсначка или депилатор (става по-бавно)..
И как стават по-гъсти космите? Избръснеш ги и хоп, появяват се +50 косъмчета ли? Изглеждат по-гъсти, защото косъма става по-дебел. Растат по-бързо, защото епилатора и кола маската ги вадят от корена, за разлика от самобръсначката.
^^^
Бургас <3
Аз си бръсна космите на краката и не са станали по-дебели и още са си руси.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Обезкосмяването със самобръсначка или крем депилатор е по-бързо, но кола маската и епилаторът, например, са по-дълготрайни методи.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.