.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    Супер фен Аватара на skate

бело петна по ноктите

Какво точно означаваха тия белите работи по ноктите? Май беше липса на някакви витамини ли ддз,ама точно какви незнам.Някой ако се сеща да каже,че в чичо Гугъл(той не е много чичо де 98 е роден)нещо не мога да намеря

Супер фен Аватара на Supermassive____
    В чичо ти Гугъл има доста информация за този проблем. Ако имаш бели петънца по ноктите означава: - ниски нива на витамин А; ниски нива на цинк в организма или може да са причинени от удар в основата на нокътя. Хубаво е да се приемат повече витамини, за да не се стига до бели петънца.

Голям фен Аватара на pepa97
    Цитирай Първоначално написано от Supermassive____ Виж мнението
    В чичо ти Гугъл има доста информация за този проблем. Ако имаш бели петънца по ноктите означава: - ниски нива на витамин А; ниски нива на цинк в организма или може да са причинени от удар в основата на нокътя. Хубаво е да се приемат повече витамини, за да не се стига до бели петънца.
    +

Повече от фен
    И аз ги имам на абсолютно всеки един нокът по няколко даже и не знам защо.

Супер фен Аватара на lqlq89
    Герикапс доста ги хвалят тук и в другите форуми. Козметичката пък ми препоръча тези: http://apteka.framar.bg/30016026/%D0...D0%BF%D1%81-60
    И по няколко хапченца Витамин Ц.
    Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.

Ноктите са отпаден продукт на костите. Надлъжни бразди по ноктите свидетелстват за лошо всумкване на веществата в храносмилателната система. Напречните бразди са признак за недоимъчно хранене или за дълготрайно заболяване. Понякога ноктите са издадени напред, изпъкнали и неравни като върха на барабанна палка. Това са така наречените „барабанни пръсти", които са симптом на белодробна и сърдечна недостатъчност. Нокти с форма на лъжица, които са така вдлъбнати, че върху тях се задържа капка вода, се появяват при недостиг на желязо в организма. Бели петна по ноктите са признак на недостиг на цинк или калций.

На всеки от пръстите съответства определен орган. Палецът има връзка с мозъка и черепа. Показалецът - с белия дроб. Средният пръст има отношение към тънките черва, а безименният - към бъбреците. Малкият пръст е свързан със сърцето.

Бяло петно на безименния пръст говори за калциеви отлагания в бъбреците. Ако има такова на нокътя на средния пръст, това означава, че в червата има нерезорбиран калций. Бяло петно на нокътя на показалеца показва калциеви отлагания в белия дроб.

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Аз пих мерц преди време, страшни са.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си