.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Тема: Професия

Hybrid View

Професия

Здравейте!Според вас коя професия има по-голямо бъдеще в България- еколог или ветеринарен лекар?Питам ви, защото се колебая каква специалност, свързана с биология да избера.

Избери това, което искаш да работиш, това, което ще правиш с удоволствие, и ти се отдава. Ако избереш професия, само защото има "бъдеще", няма да пожънеш голям успех.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Да, съгласна съм.Обичам природата и животните, но просто се колебая между еколог и ветеринарен лекар.Мисля, че и двете професии ще ми доставят удоволствие

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    няма нужда да се забиваш в СтЗ

иначе, по-удачно ми се струва ветеринар...винаги можеш да отвориш клиника/ аптека
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Виж сега, "еколог" е наука, ветеринар е професия. Екологията може да ти бъде много полезна, но освен нея ще трябва да учиш и допълнителни неща като да кажем езици, история, психология, биология и т.н. Ветеринарната медицина от своя страна ти дава моментален достъп до (неособено перспективна в повечето случаи) професия.

Изборът си е твой. Ако искаш просто да работиш с животни - ветеринарство. Ако искаш да работиш нещо свързано с животни/природа - екология.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Ветиринар естествено, ще имаш достъп до лекарства !
    n00bs

Не съм съгласна с твърдението, че ветеринарен лекар не е престижна професия. Всеки, който има домашен любимец, знае, колко финансови средства се изразходват, и то ежемесечно. Според мен, това е по-добрата професия от двете. Особено ако имаш възможност да си отвориш собствена клиника.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

ветеринар
    какъв ще го дириш с тая екология?
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си