- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Средна заплата
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
Мдам, мдам. Може да е малко по-скъпо през несезонното време, но винаги има всякакви плодове и зеленчуци. Салати си правя 2 пъти на седмица, при това обилни с различни зеленчуци. Кафето им наистина е скъпо, 2 паунда, ама за техния стандарт е евтино. За 20 паунда съм изкупувал целия магазин и мъкнах по 4-5 найлонени торбички на ръка, не е толкова скъпо, ако подбираш какво да купуваш.
Да, можеш да вземеш сос за спагети буркана за 2-3 паунда, но можеш и за паунд. Можеш да вземеш месо от 10 паунда килото, можеш и от 5. Въпроса е какво си позволяваш и какво не, точно както в България.
Проблема на доста имигранти е, че обръщат в левове всичко. Ако запазите съотношенията заплата-цени, ще видите как в чужбина е много по-евтино от България.
Например, в България голяма кутия Прингълс е 5 лева, а средна заплата е 600 лева. Съотношение 1:120. В Англия кутия Прингълс е 2.50, а средна заплата е 1500 паунда. Съотношение 1:600. Хлябът в България е 1 лев, а в Англия е 1.50 паунда (ама качеството е божествено <3). 1:600 за България, 1:1000 за Англия.
Цените на техниката са едни и същи и в двете страни. Лаптоп за 1000 лева в България ще струва 400 паунда в Англия. Съотношение: 1.67:1 за България (почти 2 месеца работиш за лаптоп), 1:3.75 за Англия.
Сравненията мога да ги продължа до утре.
Не спорете а се псувайте айде Варна айде Пловдив !!!!
М да, повечето неща са така. Иначе супермаркетите им бълват от полуфабрикати и готови храни за фурната, които те масово консумират и мога да ви кажа,че са отвратителни:Д
оо то тука за тях не е така ( девил) и така трябва да е, трябва да ги обираме на макс. В Свети Влас надолу из комплексите на Диневи съм виждала кафе машина с кафе за 8 лв , как е :Д
Лятото ще изваждаме, машините за туризъм.![]()
ами там специално цените са същит горе -долу като нашите,но в паундове;Д
Може. В Будапеща ме ожулиха 500 форинта? за чийзбургер, картофки и кола![]()
ъм това не са ли 3 и нещо?:Д
ИИ на летището в София 4 лева кафето.
К'о се джафкате изобщо ? Заплатите тука са почти окей спрямо цените - поне в София, де. Ама пенсионерите на какви смешни суми преживяват просто е обидно ...
Да не пазаруваш от английския ЛИДЛили други такива бедняшки магазини със съмнителни продукти.
n00bs
Не съм от София, просто уча и работя тук. Иначе съм от северозападния край, където знам какво е ниска заплата, но и знам какво са ниски цени.
И тва висше не е манна небесна, само щото е висше. Я ми сравни начална педагогика с квантова физика.
Аз, ако се навия да бачкам за 300-400 лева, означава, че ще търся доходи и от друго място.
И хората много се плашат, като трябва да се преквалифицират. Аз, като искам да стана даскал, сега си градя кариера в друга сфера, за да си осигуря финансовото положение и тогава ще правя това, което искам. А не ходя да разнасям приказки сред хората, че съм призван да бъда преподавател, че държавата ми не дава пачки и че животът не е честен. Ми всеки да си намира начин, повечето не са и пробвали.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Извинявай,ама не омаловажавай висшето , защото това са 5 години труд и учене от живота. Освен това , те не търсят каквото и да е висше, ами горско стопанство. И кат го завърша - къде мога да работя с това висше? Това е просто подигравка с българите! 340 лв - за висшист! И наистина всеки работи в друга сфера и се спасява сам, защото няма държава...
Точно защото има висше, което е 5 години труд и учене от живота, не уважавам висшето, което е 4 години чесане на ташаци. Горското не е такова, там си е до държавата, но в чистата държавна работа и без това няма почти никаква перспектива тук.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.