Мицеларната вода на Биодерма е подходяща за хора с чувствителна кожа (тази с червената капачка). Аз преди също си махах грима с разни двуфазни лосиони и в един момент клепачите ми започнаха да се подуват и да сърбят ужасно от тях, както и от различните кърпички за махане на грим (слагам си само спирала и със сигурност не е от нея). В момента мога само с мицеларна вода да си почиствам грима (или с някое неутрално тоалетно мляко, но тях никога не съм ги харесвала така или иначе). Мисълта ми е, че не е изгъзица и не е надценена, просто е за определена група хора. Ако нямах проблеми с кожата, и аз щях да я намирам за надценена.

Но, както и другите са казали, освен ако не си с ужасно мазна кожа, е напълно излишно да използваш всички тези продукти. От измивните гелове кожата се изсушава (казвам го от личен опит, моята беше комбинирана към мазна, сега е суха и чувствителна). Аз бих препоръчала мицеларна вода, pore refiner и хидратиращ крем. А парите, които ще си спестиш -> за почистване на лицето при козметик веднъж месечно.