- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Защо хората не са искрени?
Защо хората постоянно ги е страх да действат? Защо не си кажат това, което имат на сърцето? Толкова ли са жалки? Последното беше риторичен въпрос - хората са адски жалки. Нямам думи. Не мога да повярвам, че може да съществуват толкова неискреност и лъжи на едно място.
Бил съм с достатъчно момичета, които винаги претендират и говорят колко искрени са (не говоря за кифли), а всъщност... когато дойде до мен нещата се объркват. Чудя се вече дали съм толкова страшен. Приятелите също... все премълчават нещо. Адски съм разочарован като цяло.![]()
Мислил ли си сам над това какво ги кара да мълчат?
Защото наистина има много голяма маса от страхливци, които не искат да поемат отговорност нито за думите, още по-малко за действията си.
Но има и други, които го правят, за да не нараняват.
Макар, че това последното често пъти се обръща срещу тях, но това е друго.
И ще те разочароват още доста индивиди през целия ти живот. Важното е да не пишеш по форумите, ами просто да го осъзнаеш и приемеш (което не означава да продължаваш да го допускаш). Хората лъжат, защото:
а) ги е страх от последиците от истината
б) знаят, че последиците от истината не са в тяхна полза; вместо това, съчиняват друга история, in their benefit (съжалявам за английския, не ми идват думичките :Д)
Та, няма какво да направиш освен да не им позволяваш да те разочароват/ядосват/натъжават и да търсиш индивиди, които са искрени и честни спрямо себе си и околните.![]()
Да, но... и те като вас пишат такива неща... те били страхтливци и т.н., а същото време го правят и те. Какво да ги направя... да почна да ги бия ли, да им вкарвам лекарства да "пеят" истината ли :Д Както и да е, благодаря за съветите. Явно наистина трябва да се примиря, че хората не са това, което бих искал да бъдат.
Дадох ти причини. Това, което аз правя или не, не виждам как ще те обогати, ако ти споделя.
Светът не е това, което искаме да е.
Абсолютно всеки е премълчавал поне едно нещо през живота си.
Но това не означава, че е лъжец или че е искал да те измами.
Преценявай по-добре хората и бъди по-внимателен, и най-вече недей да се връзваш толкова много.
Като са те лъгали или предали - за тях си е, не губиш ти.
Е, да ... но нали уж "дръж се така с хората, както искаш да се държат с теб". Да, ама не.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Ами да, това е прицип на доста хора, но за жалост не на всички.
Не бива да оставаш разочарован от разни такива хора, които се оказват по-различни от това, което си очаквал.
Продължаваш напред и това е.
Един непрекъснат кръговрат. Потвърждава теорията за безмислеността на тази планета. Както и да е. Както се вика, слаб момент, ей така реших да видя и чуждото мнение, все пак не е изключено аз да съм този, който не е наред с главния![]()
Звучиш като депресиран-тепърва-навлязъл-в-пубертета-младеж. Сам си си направил съществуването ти на тази планета безмислено. Промени това.
Много големи думички използваш за действия, които се разиграват в кафенетата, паркчетата и уличките. А ти казваш ли им в очите, че са лицемери?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Не се разиграват действията там, където посочи. Не, казвам им, че лъжат и по-добре да кажат истината и да бъдат искрени с мен, както аз съм с тях. Извън тези простотии, животът си ми е 6, но не може вечен ергенски живот, нали така? Поне аз не съм устроен за вечен такъв.
Bank$, бил съм и от двете страни на нещата, макар и за малко. Този вариант, който го предлагаш ти е по-ефективен принципно.)
Толкова съм жалка.Всеки който ме попита как съм, все му отговарям, че съм ок.![]()
Последно редактирано от ledenakrasota : 06-13-2013 на 10:29
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Добре дошъл в истинския живот.
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
Добре заварили!
Щото са ограничени
Oh but until then I got you
Baby I got you
Until you're used to my face
And my mystery fades
I got you
Когато човек критукува и изисква нещо от ближните си, то трябва да знае, че сам се задължава да действа срещу това, към което е насочена критиката/недоволството му. По-лесно ще стигнеш до отговора на въпроса си, ако: първо; замислиш се защо си/би лъгал, второ; в кои случаи си/би го правил, после; с какво ти/би е/ти помогнала лъжата. Тоест трябва да работиш върху себе си. Хората често лъжат, просто защото са развили зависимост от нея на подсъзнателно ниво. Лъжата не бива да те наранява. Когато някой те лъже, кажи: дотам се е развил, предпочита да лъже. Но не бива да мразиш хората, заради тяхното несъвършенство, сам себе си мразиш. Най-важно е да разбереш, че промяната тръгва от теб. Не наричай този или онзи жалък, само защото не е успял да бъде искрен пред теб! Преди да го сториш, дай си сметка, ако обичаш, че този, когото наричаш жалък, е роден под същото небе, диша същия въздух, родил се е, ще умре. Излиза, че повече си приличате, отколкото се различавате.