- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Защо хората не са искрени?
Когато човек критукува и изисква нещо от ближните си, то трябва да знае, че сам се задължава да действа срещу това, към което е насочена критиката/недоволството му. По-лесно ще стигнеш до отговора на въпроса си, ако: първо; замислиш се защо си/би лъгал, второ; в кои случаи си/би го правил, после; с какво ти/би е/ти помогнала лъжата. Тоест трябва да работиш върху себе си. Хората често лъжат, просто защото са развили зависимост от нея на подсъзнателно ниво. Лъжата не бива да те наранява. Когато някой те лъже, кажи: дотам се е развил, предпочита да лъже. Но не бива да мразиш хората, заради тяхното несъвършенство, сам себе си мразиш. Най-важно е да разбереш, че промяната тръгва от теб. Не наричай този или онзи жалък, само защото не е успял да бъде искрен пред теб! Преди да го сториш, дай си сметка, ако обичаш, че този, когото наричаш жалък, е роден под същото небе, диша същия въздух, родил се е, ще умре. Излиза, че повече си приличате, отколкото се различавате.
"Защо хората не са искрени?" - а защо това е проблем за теб?
Има някои неща, които не трябва да се обсъждат с други. Щеш, нещеш не можеш да познаваш някого напълно. И докато не разбереш тази подробност и не свикнеш с нея, има да трошишнерви на поразия. Всеки има нужда от лично пространство и време.
Всички хора сме такива, идва момент в който просто ни е страх да кажем истината дали на някой друг или пред себе си. Просто ни е страх от последствията, затова всеки започва да лъже и маже в един момент. Хората са такива злобари, страхливци, жалкари, комплексари и все такива приятни работи. Това не е нещо ново и не знам защо се учудваш на всеки в природата е да е такъв, малко или много. Просто трябва да привикваш с мисълта, че хората са мизерници и да не им се впрягаш толкова.
Интересно и аз си задавам тези въпроси от години, но не стигам до някакъв отговор, а само с глупости се занимавам и се опитвам за известно време да не им обръщам внимание, но след известно време пак идва онзи момент,когато се разочароваш от тях. И така човек се върти в един кръг, нямам думи вече.
Юлия/а/н даде много хубаво мнение.
Иначе... явно аз съм сбъркан да говоря каквото ми е на душата. Когато на някого не му харесва нещо - трябва да го каже, не да лъже. Бе, социализацията ни за над 10 000 години е на критично ниво. Червеи сме в социалното си развитие. Всеки се оправдава... не да каже: "не искам", "не ми се ходи", ами... "нямам време", "не мога сега",Примери давам, нищо конкретно. Радвам се, че повечето оттук сте осъзнали тези неща, аз съм живял в бая розов свят досега явно.
Добре, ако мислим над тези примери, които си казал, тогава да го погледнем така:
а)Страхуват се от скандал, защото често се случва да откажеш по начина, по който си дал пример, и другите веднага му се нахвърлят.
б)Станал си им скучен, но гледат да са по-любезни.
Доста хора са искрени, но понякога се налага малко обратен отговор от истината. Не защото от скука го правят, а защото се страхуват да признаят, страхуват се от последствията или някой нов скандал. Няма напълно искрени хора в този живот, дори и най-искрения човек в дадени моменти лъже. Може и да си най-милия и да поемаш цялата истина, която ти се казва, но това няма да промени нищо към останалите да трупат и други лъжи. Дори и дворци да им поднасяш, няма да се променят.
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
всеки се опитва да излъже а аз искам просто да чуя нещо истинско искам да опозная истинската същност на човека но никога не успявам и всеки път оставам разочарована FUCK MY LIFE