- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- За немските гимназии - София
Какво ви е мнението за 91-во (1 НЕГ); 73-то (2 НЕГ) и 35-то (3 НЕГ) ?
Ще ви бъда благодарна за мнения. Особено ако са базирани на лични наблюдения (не на приятел, който имал приятел, чийто 4 братовчед имал приятл, който учил еди - къде си..![]()
).
Нека, който учи в горе споменатите училища да пише.![]()
.
Единствено мнение имам за 35 СОУ. Лошо училище, разхайтена дисциплина и попринцип не го знам като хубаво.За 91 и 73 чувам хубави работи.
За 73 СОУ:
Учил съм там 7 години. Няма по-добро държавно училище за мен. Страхотна дисциплина. Невероятни хора. Базата е отлична и не много други държавни училища биха могли да се похвалят с асансъори за инвалиди, игрища за бейзбол, чисто нови тоалетни и т.н. След 73 СОУ учих в 1АЕГ и най-откровено ти казвам, че там не ми хареса и след 73 СОУ ми се стори като някакъв бардак. А и резултатите от матурите гворят достатъчно ясно.![]()
За 91 НЕГ (двама приятели имам там):
Според тях зависи много в какъв клас ще попаднеш, дали шайзе, шпрах или лайстунг. И много зависи от учителя, които ще ви се падне. Повече не знам за там, но помня, че не бяха особено доволни от учителката по немски за 8 клас и лятото ходеха на уроци.![]()
За 35 СОУ знам само, че имат много добра директоорка - г-жа Калчева, ако е още тя.![]()
![]()
И аз същите неща.Учителката ми от уроците беше от 73 и беше просто невероятна.Имам и 2 приятелчета там, които също казват, че училището си е супер, което значи, че учат доста.В НЕГ имам позната и единственото, което чувам и виждам, е много учене.Имам приятел, който е учил в 35 до 7. клас и казва, че няма по-забито училище от това.Колко е вярно не знам.Само в едно съм сигурна и то е, че 73 е едно от най-добрите в София, може би и в България.Първоначално написано от elito6754
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
В София има една-единствена немска гимназия и това е Немската гимназия, която цифром и словом се изобразява така: 91-ва Гимназия с преподаване на немски език
ІІ Нег, ІІІ Нег... на баба ми парашутките![]()
![]()
![]()
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Аз мисля да кандидатствам в 73- то. Чувала съм много добри неща за него. В 91 също е мнага добро у-ще все пак си е 1 нег и ако имаш хубав по- добре там да влезеш, а за 35 нищо не мога да ти кажа- сиг е некое квартално даскало![]()
За да се казва училището 1нег, а не 2ра или 3та, значи има защо. Същото се отнася и за английската, френската, испанската...
А именно, че гимназията не се казва І НЕГ, а измислените училища, които са кръстени ІІ и ІІІ (за която чувам днес), нямат и 1 ей толкоз от 91НЕГ, така че...
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
ами добро е ... но се учи МНОГО пък и според мен където и да си изцяло зависи от самия теб и след това от класа и учителите , защото ако си решил че искаш да постихнеш нещо ако ще и в някое соу може да имаш по добри резултати от тези в елитните гимназии![]()
![]()
От тези 91НЕГ е най-добра!Аз уча там и мисля,че действително има много добре квалифицирани учители!Ако още не сте решили къде-сега можете да направите избора си -САМО 91НЕГ(1НЕГ)!И въобще не се учи толкова много.Това го разправят разни лигави момиченца,които родителите са ги накарали да влязат там и не им се учи.
абе аз да питам че и аз съм се насочила натам .... всички предмети ли се изучават на немски ??Първоначално написано от erikkoynov
Да !Ако си в лайстунг(т.е. ако направиш грешката на живота си).Иначе само някои.Ако наистина искаш да учиш немски само 91НЕГ.Само трябва да учиш сериозно и да знаеш ,че като влезеш отнемаш шанса на някой друг и ако няма да си добра по НЕ ,се губи смисълът на това ,да влизаш там.Първоначално написано от DiScOnEcTeD
Да, аз също съм чувала, че ако избереш лаистунг, все едно си подписваш смъртната присъда![]()
.
Абе, бала ми е 29.25 (момиче), по принцип е твъред малък за първа (за другите май ше стигне) ... ама к'во ви е мнението?? - Смисъл имам ли някъв шанс?..да я пиша ли изобщо!? --- Щото тая година са по - ниски баловете (като цяло) . МОЛЯЯ ЗА СЪВЕТ!
Или колко трябва да дам за "ШАЙЗЕКЛАССЕ"??![]()
![]()
Бъди единственo себе си в света, койтo постояннo се oпитва да те превърне в някой друг !
----------------
sex : ♀
[b]Няма да ти стигне тоя бал и на второ класиране... не и за немските. /b]
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Няма шанс.И миналата година викаха,че ще падат за НЕГ ,а те само се дигнаха.На второ класиране паднаха с приблизително 0,020 за момичетата и може би 0,1/200 за момчетата,не с 4 единици.Мисля,че сигурно ще ти стигне за 2НЕГ,а за 35СОУ съм почти сигурен ,че ще влезеш на първо класиране.Пиши НФСГ също.Може и 9ФЕГ,но избягвай СОУ-тата.Вече няма шайсета сичко е ДСД или Лайстунг(а и преди се разпределяха след 9.клас)
Всяка първа гимназия е по-добра от всяка втора.
Всички втори са си обикновени квартални училища.
А пък за третите.... не ми се говори.
Първоначално написано от копче
В т'ва е истината !
Бъди единственo себе си в света, койтo постояннo се oпитва да те превърне в някой друг !
----------------
[quote="matty7"]Да, аз също съм чувала, че ако избереш лаистунг, все едно си подписваш смъртната присъда![]()
.
Каква ти смъртна присъда, направо попадаш в деветия кръг на ада........![]()
Иначе за НЕГ (и може би за 73-то) балът няма да ти стигне. Пиши 35-то 7-мо и тн( което ти е най-близо). За хората - от целия випуск все ще си допаднеш с някой. Тия истории за наркоманите в английската, кифлите в 46785-мо и разглезените богаташчета в немската са за хора, които си нямат друга работа освен да лепят етикети на всичко живо.
Don't worry, be happy!
Само аз ли не съм чувала за това с лайстунга, смисъл че е деветия кръг на ада? Някой да разясни. Аз имам един въпрос, момиче съм, имам 30.6, имам ли шанс за 73 СОУ?
П. П. Няма място за сравнение, че 91 е най-хубавото, но не е гарант за успешен ....хм, живот може би? майка ми го е завършила и какво....не е станала нещо велико, вярно инженер, ама какво от това? За мен най-важен е университета. От 7 до 12 клас трябва да се набляга главно на езиците.
пиши 73то тука е мн добре.Ако искаш да учиш си учиш ако исакш да си купонясваш идваш при батко си :P
Как мислите? Дали имам шанс за немските гимназии?
момиче; бал: 32.5
За 73 СОУ имаш шанс, да, но за 91 не съм много сигурна.![]()
Ми според мен в 91 могат да те приемат, а в 73 и 35 вече си влязла с тоя балПървоначално написано от mimeto952
Абее, аз съм чувала, че в 91 НЕГ имало някви класове, наречени от самите ученици "Шайзеклассе". Иии до колкото знам, повечето дето са вътре, са влезли с пари. Та въпроса ми е - има ли изобщо такова нещо. И ако има, що за елитна гимнази я е тогава НЕГ-а!?
И ако има, някой да каже колко пари се дават, че да уграбя някоя бабичка и да си платя![]()
. Охх, и аз вече откачих до немайкъде
![]()
![]()
![]()
----------------
^ немската е скапано даскало като цяло и да, права си, аз лично познавам няколко човека, които са си платили да влязат там и сами си го казват, а пък ако станеш и ластик, ще видиш немците колко са зле повечето и на нищо свястно не те учат, а за другите 2- няма мнение, знам че 2-ра не е толкова лоша, ма са само мнения на познати