.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 69

За немските гимназии - София

Какво ви е мнението за 91-во (1 НЕГ); 73-то (2 НЕГ) и 35-то (3 НЕГ) ?
    Ще ви бъда благодарна за мнения. Особено ако са базирани на лични наблюдения (не на приятел, който имал приятел, чийто 4 братовчед имал приятл, който учил еди - къде си.. ).
    Нека, който учи в горе споменатите училища да пише. .

Голям фен Аватара на elito6754
    Град
    София
    Единствено мнение имам за 35 СОУ. Лошо училище, разхайтена дисциплина и попринцип не го знам като хубаво. За 91 и 73 чувам хубави работи.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    За 73 СОУ:
    Учил съм там 7 години. Няма по-добро държавно училище за мен. Страхотна дисциплина. Невероятни хора. Базата е отлична и не много други държавни училища биха могли да се похвалят с асансъори за инвалиди, игрища за бейзбол, чисто нови тоалетни и т.н. След 73 СОУ учих в 1АЕГ и най-откровено ти казвам, че там не ми хареса и след 73 СОУ ми се стори като някакъв бардак. А и резултатите от матурите гворят достатъчно ясно.

За 91 НЕГ (двама приятели имам там):
    Според тях зависи много в какъв клас ще попаднеш, дали шайзе, шпрах или лайстунг. И много зависи от учителя, които ще ви се падне. Повече не знам за там, но помня, че не бяха особено доволни от учителката по немски за 8 клас и лятото ходеха на уроци.

За 35 СОУ знам само, че имат много добра директоорка - г-жа Калчева, ако е още тя.

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от elito6754
    Единствено мнение имам за 35 СОУ. Лошо училище, разхайтена дисциплина и попринцип не го знам като хубаво. За 91 и 73 чувам хубави работи.
    И аз същите неща.Учителката ми от уроците беше от 73 и беше просто невероятна.Имам и 2 приятелчета там, които също казват, че училището си е супер, което значи, че учат доста.В НЕГ имам позната и единственото, което чувам и виждам, е много учене.Имам приятел, който е учил в 35 до 7. клас и казва, че няма по-забито училище от това.Колко е вярно не знам.Само в едно съм сигурна и то е, че 73 е едно от най-добрите в София, може би и в България.
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

В София има една-единствена немска гимназия и това е Немската гимназия, която цифром и словом се изобразява така: 91-ва Гимназия с преподаване на немски език

ІІ Нег, ІІІ Нег... на баба ми парашутките
    Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
    Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
    Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..

Аз мисля да кандидатствам в 73- то. Чувала съм много добри неща за него. В 91 също е мнага добро у-ще все пак си е 1 нег и ако имаш хубав по- добре там да влезеш, а за 35 нищо не мога да ти кажа- сиг е некое квартално даскало

Мега фен
    Град
    София
    За да се казва училището 1нег, а не 2ра или 3та, значи има защо. Същото се отнася и за английската, френската, испанската...

А именно, че гимназията не се казва І НЕГ, а измислените училища, които са кръстени ІІ и ІІІ (за която чувам днес), нямат и 1 ей толкоз от 91НЕГ, така че...
    Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
    Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
    Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..

ами добро е ... но се учи МНОГО пък и според мен където и да си изцяло зависи от самия теб и след това от класа и учителите , защото ако си решил че искаш да постихнеш нещо ако ще и в някое соу може да имаш по добри резултати от тези в елитните гимназии

От тези 91НЕГ е най-добра!Аз уча там и мисля,че действително има много добре квалифицирани учители!Ако още не сте решили къде-сега можете да направите избора си -САМО 91НЕГ(1НЕГ)!И въобще не се учи толкова много.Това го разправят разни лигави момиченца,които родителите са ги накарали да влязат там и не им се учи.

Цитирай Първоначално написано от erikkoynov
    От тези 91НЕГ е най-добра!Аз уча там и мисля,че действително има много добре квалифицирани учители!Ако още не сте решили къде-сега можете да направите избора си -САМО 91НЕГ(1НЕГ)!
    абе аз да питам че и аз съм се насочила натам .... всички предмети ли се изучават на немски ??

Цитирай Първоначално написано от DiScOnEcTeD
    Цитирай Първоначално написано от erikkoynov
    От тези 91НЕГ е най-добра!Аз уча там и мисля,че действително има много добре квалифицирани учители!Ако още не сте решили къде-сега можете да направите избора си -САМО 91НЕГ(1НЕГ)!
    абе аз да питам че и аз съм се насочила натам .... всички предмети ли се изучават на немски ??
    Да !Ако си в лайстунг(т.е. ако направиш грешката на живота си).Иначе само някои.Ако наистина искаш да учиш немски само 91НЕГ.Само трябва да учиш сериозно и да знаеш ,че като влезеш отнемаш шанса на някой друг и ако няма да си добра по НЕ ,се губи смисълът на това ,да влизаш там.

Да, аз също съм чувала, че ако избереш лаистунг, все едно си подписваш смъртната присъда .
    Абе, бала ми е
    29.25 (момиче), по принцип е твъред малък за първа (за другите май ше стигне) ... ама к'во ви е мнението?? - Смисъл имам ли някъв шанс?..да я пиша ли изобщо!? --- Щото тая година са по - ниски баловете (като цяло) . МОЛЯЯ ЗА СЪВЕТ!

Или колко трябва да дам за "ШАЙЗЕКЛАССЕ"??
    Бъди единственo себе си в света, койтo постояннo се oпитва да те превърне в някой друг !
    ----------------
    sex : ♀

[b]Няма да ти стигне тоя бал и на второ класиране... не и за немските. /b]
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Няма шанс.И миналата година викаха,че ще падат за НЕГ ,а те само се дигнаха.На второ класиране паднаха с приблизително 0,020 за момичетата и може би 0,1/200 за момчетата,не с 4 единици.Мисля,че сигурно ще ти стигне за 2НЕГ,а за 35СОУ съм почти сигурен ,че ще влезеш на първо класиране.Пиши НФСГ също.Може и 9ФЕГ,но избягвай СОУ-тата.Вече няма шайсета сичко е ДСД или Лайстунг(а и преди се разпределяха след 9.клас)

Всяка първа гимназия е по-добра от всяка втора.
    Всички втори са си обикновени квартални училища.
    А пък за третите.... не ми се говори.

Цитирай Първоначално написано от копче
    Всяка първа гимназия е по-добра от всяка втора.
    Всички втори са си обикновени квартални училища.
    А пък за третите.... не ми се говори.

В т'ва е истината !
    Бъди единственo себе си в света, койтo постояннo се oпитва да те превърне в някой друг !
    ----------------

Голям фен
    [quote="matty7"]Да, аз също съм чувала, че ако избереш лаистунг, все едно си подписваш смъртната присъда .

Каква ти смъртна присъда, направо попадаш в деветия кръг на ада........
    Иначе за НЕГ (и може би за 73-то) балът няма да ти стигне. Пиши 35-то 7-мо и тн( което ти е най-близо). За хората - от целия випуск все ще си допаднеш с някой. Тия истории за наркоманите в английската, кифлите в 46785-мо и разглезените богаташчета в немската са за хора, които си нямат друга работа освен да лепят етикети на всичко живо.
    Don't worry, be happy!

Град
    София
    Само аз ли не съм чувала за това с лайстунга, смисъл че е деветия кръг на ада? Някой да разясни. Аз имам един въпрос, момиче съм, имам 30.6, имам ли шанс за 73 СОУ?

П. П. Няма място за сравнение, че 91 е най-хубавото, но не е гарант за успешен ....хм, живот може би? майка ми го е завършила и какво....не е станала нещо велико, вярно инженер, ама какво от това? За мен най-важен е университета. От 7 до 12 клас трябва да се набляга главно на езиците.

Град
    В думите на хората ;)
    пиши 73то тука е мн добре.Ако искаш да учиш си учиш ако исакш да си купонясваш идваш при батко си :P

Как мислите? Дали имам шанс за немските гимназии?
    момиче; бал: 32.5

Град
    София
    За 73 СОУ имаш шанс, да, но за 91 не съм много сигурна.

Цитирай Първоначално написано от mimeto952
    Как мислите? Дали имам шанс за немските гимназии?
    момиче; бал: 32.5
    Ми според мен в 91 могат да те приемат, а в 73 и 35 вече си влязла с тоя бал

Абее, аз съм чувала, че в 91 НЕГ имало някви класове, наречени от самите ученици "Шайзеклассе". Иии до колкото знам, повечето дето са вътре, са влезли с пари. Та въпроса ми е - има ли изобщо такова нещо. И ако има, що за елитна гимнази я е тогава НЕГ-а!?

И ако има, някой да каже колко пари се дават, че да уграбя някоя бабичка и да си платя . Охх, и аз вече откачих до немайкъде
    ----------------

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    ^ немската е скапано даскало като цяло и да, права си, аз лично познавам няколко човека, които са си платили да влязат там и сами си го казват, а пък ако станеш и ластик, ще видиш немците колко са зле повечето и на нищо свястно не те учат, а за другите 2- няма мнение, знам че 2-ра не е толкова лоша, ма са само мнения на познати

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си