- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Инвестиране
Именно, че при безсрочните е по-малък %, те и затова са такива. Доколкото знам ако е срочен лихвата е около 5%.
А 10% от 200000, са си 20000, пак мога да си живея със 180к. За 10млн не ми трябва гарантиране, банките не фалират ей така.
За ДСК
Безсрочен влог в Лева Лихвен процент
Над 25 000,00 лв. 1,85%
След лихви пак ти остават 166 500 лв. Което е 13 875лв. на месец.
Само трябва да имаш 10млн.
Последно редактирано от yakuza_ : 06-14-2013 на 13:17
n00bs
нали знаеш, че банките никога не са на загуба и не си мислиш, че ще ти дават ей тъй пачките
винаги си преебан, повярвай ми
да има логика да ползват привлечени средства от клиенти и да дават по-малко лихва, отколкото когато ги нямат трябва да теглят заеми и да плащат по-големи лихви,
а и тези данъци и такси..не отчиташ ли данъка върху спестяванията?
а пък много неразумно е да не си гарантираш депозита в щото сме адски финансово нестабилни
не съм запозната дали можеш обаче да слагаш пари във всяка банка и така всеки депозит ти е гарантиран от държавата, но сигурно и тука е така измислено, че да си прецакан
За банката това са привлечени средства, те ще направят много повече пари от тях, от колкото аз от лихвите. Коя банка може да си позволи да гарантира такъв депозит ? Според чл.57 от закона за кредитните институции, банката е длъжна да ми плаща договорения лихвен %.
Аз не желая пари, за да продължавам да трупам още, а за да си живея спокоен живот. Всичко друго е лакомия, аз примерно също бих си осъществил някакви малки желания от сорта на - да карам от тия малките двуместни самолети и тн.
n00bs