Цитирай Първоначално написано от ge6aaaa3 Виж мнението
Не казвам, че са непълноценни децата. Някои четете през ред. Непълноценно им е детството. Те и без родители, могат да оцелеят и в редки случаи, дори да преуспеят в живота, но с цената на какво? Не, това не е идеалното, а нормалното семейство. Това, че в България на доста деца им се налага да търпят тормоз от пияния дришльо, дето им се пише баща, а не знае къде е през 90% от времето, не го прави нормално. Ми, мога да кажа, че съм станал човек.
Чачо, и на теб ти казвам, нищо им няма на децата с по един родител. В много от случаите излизат дори и по-отговорни хора, но за едно малко дете няма как да е едно и също дали ще е с или без майка или баща.
И какво му е лошото на това родителите да имат различни роли? Много ясно, че няма майката да ходи да излива плоча на строежа, а бащата да стои вкъщи, да гледа децата и да чака със салатката./това при условие, че и двамата са здрави прави хора с възможност да работят/ Мъжът трябва да е този, който води семейството, а не да си развява патката и да пита жена си "сега на къде", защото били равноправни. Не говоря за онзи патриархат, където жената трябва да си трайка и да слуша, говоря за това, че мъжа трябва да е лидер, да се вслушва в хората около себе си и да взима решението "сега на къде", вместо да прехвърля отговорността. На майката, други работи и влизат в "длъжностната характеристика". Тези работи се научават, когато имаш двама родители, работещи в екип и както ти каза, детето ще ги приложи в оформянето на бъдещото си семейство.
За подигравките... Кое ти е по-обидно, да кажа нещо за дрехите ти или за хората които са те отгледали?
Можеш ли да обясниш защо майката има майчините си роли, а бащата - бащините, без да използваш аргумента "защото е така"? Мъжът трябва да може да каже "сега на къде", но смятам, че е също толкова важно за жената. Това е просто умението да поемаш отговорност, което е нужно на зрелите хора да се справят с живота, а не просто на мъжете да бъдат мъже. Мисълта ми е, че дори да работи модела с разделените роли (и то по-точно ролите майка и баща/жена и мъж), не означава, че другия модел е грешен и води до нещо лошо. Просто е различен и длъжностите по естествен начин отново се поделят, не е нужно да остава празно.

@klimatronik, примерът ти е толкова валиден, колкото и детето да пита що няма братче и майка му да му каже щото така. Що трябва да има татко в семейство на две майки? Пък да се карат за ролята на майка е абсурдно. И двете са майки и ще му се обясни, че не е нужно да има баща и ролята му е поделена между двете.

Чудя се, ако детето ви един ден каже, че е обратно, какво тогава ще му обяснявате, щом се притеснявате за него? Ще му кажете ли, че то не е способно да отгледа нормално семейство и трябва да живее нещастно, щото има 3 лоши варианта - да си избере партньор от същия пол, да се примири с партньор от противоположния пол който не го привлича, или да няма семейство. Не знам как ще му лекувате тая рана, като трябва да се бори същевременно и с неудобрението на родителите си.