.
Отговор в тема
Страница 3 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 127
    Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    ти си сляп! Едно е данъци, друго е нечовешко високи данъци. ЕДНО Е ГЛОБИ, ДРУГО Е ВСЕВЪЗМОЖНИ ГЛОБИ БЕЗ ПОКРИТИЕ ...
    И елементарно лотсън - в развитите страни, ако искаш да направиш бизнес или ресторант - държавата ти помагаааа дават ти средстваа а туук ти искат повече пари от колкото ще изкарваш
    Ама какви нечовешки данъци бе човек говориш глупости. 10% данък имаме, направо е смешен в сравнение с др държави. Какво им помагат, дай ми пример за такава държава. Всеки си тегли кредит и се оправя, това е капитализъм, не комунизъм.
    n00bs

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    70% от хората не знаят против какво протестират и фъфлят едни и същи неща, комунизъм, 23 години преход, бедност, глад, държавата. Ей това са им заучените думи като им вземат интервю.
    Абе поне протестират, по-добре е от безсилно псуване пред телевизора.
    Евреите имат една приказка, че един народ като се освободи, трябва внука на последния живял в робство да умре за да тръгне този народ напред.
    Дано да не е вярна.

Мега фен
    70% от хората не знаят против какво протестират и фъфлят едни и същи неща, комунизъм, 23 години преход, бедност, глад, държавата. Ей това са им заучените думи като им вземат интервю.
    а за какво да протестират? аз пък мисля ,че много от протестиращите са по-умни и интелигентни от зайците в парламента

Град
    Niggaland
    Само като чуя увеличаване на минималната работна заплата и ми става ясно колко са умни.
    n00bs

Мега фен
    Ама какви нечовешки данъци бе човек говориш глупости. 10% данък имаме, направо е смешен в сравнение с др държави. Какво им помагат, дай ми пример за такава държава. Всеки си тегли кредит и се оправя, това е капитализъм, не комунизъм.
    лелеее без коментар...

Град
    Niggaland
    Без коментар, защото няма как да ми докажеш, че греша.
    n00bs

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Темата нали е за боко тиквоко. Коментирайте го, в момента се опитва да мине между капките и да излезе невинен. И винаги ще има будали, които ще му се връзват

Мега фен
    Без коментар, защото няма как да ми докажеш, че греша.
    огледай се какво става с държавата ни и тогава пляскай такива глупости.. ( явно не си живеел тук )

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    огледай се какво става с държавата ни и тогава пляскай такива глупости.. ( явно не си живеел тук )
    Кво да го коментираме, не си заслужава писането.
    Такива като него много.

Град
    Niggaland
    Kaкво става ? Нищо различно, което да не е ставало преди. Какви глупости ти плямпам, аз ти говоря за реалния живот, а не някакви песимистични глупости. Били сме имали глоби... Коя държава няма ? Коя държава няма данъци ? Много трудно било да се отвориш ресторант, държавата не те била подкрепяла, ами дай да няма проверки от РИОКОЗ и да бягат патканите от там. Аз на такова място не бих стъпал. Държавата не им била помагала. Ами има си програми, кандидатсва се за субсидии и така. Какво искате ? Държавата да дойде и да ви развие бизнеса ви ли ? Или да инвестира 300 бона защото си решил да отваря магазин. Ами тя държавата ако искаше да има верига магазини, нямаше да преминава към пазарно стопанство.
    n00bs

Мега фен
    Не заслужавам внимание и коментар.
    знам. знам ..

Супер фен
    Само като чуя увеличаване на минималната работна заплата и ми става ясно колко са умни.
    И колко е тази минимална заплата? Прибавям работна,тоест за извършена работа. Та колко е? Милион може би? Ако искаш вземи на някой с такава заплата неговата,а той да вземе твойта. И да видим колко дни от месеца ще изкараш с нея. И пак ще повторя,говорим за работна заплата,а не за пенсия или социална помощ.

Град
    Niggaland
    Тая заплата да не се увеличава ей така ? Все едно 240 човека нарочно не я бутат, че тия дето са на минимална едва да живеят. Как да стане като имаме някакъв минимален растеж за годината от 1.5% нещо от сорта ?

климатроника явно се изчерпа на "аргументи"
    n00bs

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    не искам да се заяждам (ЧЕСТНО) ама не би трябвало да имаш мнение по сериозни въпроси
    Абсолютно, klimatronik. За момче на 18-19 години си ужасно прост и от километри звучи стабилното вербуване от мама/тати/баба/дядо за партията. Никой не защитавал партия, айде бе. Аз където ти засека мнение за политика, виждам само "колко е било хубаво през комунизма". Като мама/тати/баба/дядо са нямали 2 стотинки преди това, техен си проблем. На много честно забогатели хора комунизмът отне всичко. Мълчи и трай, видях те колко струваш и в темата за матурите.

Нечовешко високи данъци. СМЕШЕН си, Якудза ти го каза. Я ми кажи колко е данъкът в Германия, моля?
    Искам и да ми цитираш глоби от други държави.
    Не можеш. Щото си тъпичък. Няма лошо, има много тъпички хора, но войнстващата простотия е нещо страшно. "Без коментар", нали? Естествено, защото НЯМАШ какъв да направиш. Айде млък вече.

Прав беше Якудза, като каза, че искате държавата да ви сложи парите в джоба и да ви развие бизнеса. Не знаел къде отиват парите му някой си... че кой ти е виновен, че не се си поинтересувал? Информация има навсякъде, достъпна за всички. Тъкмо приключих една книга на Робърт Кийосаки, той твърди, че е безкрайно глупаво и рисковано да не си финансово грамотен. Напълно съм съгласна. КАК няма да знаеш къде ти отиват парите за данъци? КАК ще си толкова нагъл да обвиниш държавата затова, че ти не си си дал труд да провериш?!

Няма да се оправим скоро, няма...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    А, ако не е обида, значи трябвало да е комплимент. Еми виж значи как те лаская.
    Готов си за конкурс за красота, приказките ги докарваш от раз.

Хайде работи по въпроса със силното гражданско общество в такъв случай. Сигурно дотук доста неща си направил в тази насока де, убедена съм. Ама политическа идея пак липсва.
    Що да не работя по въпроса със силното гражданско? Към по-добър свят чрез лично усъвършенстване. Уча, работя, плащам си данъците, имам си гражданска позиция, изразявам я, ходих да протестирам когато трябва, тези дни пак ще ходя, гледам да си защитавам правата където и както мога. Какво повече да правя?
    Политическата идея... каква идея? Кажи ми една партия с идея. Една партия дошла с програма и работела през целия си мандат по програмата. Няма такава. Депутати с по 20 години стаж, това го няма никъде. В нормалния свят хората идват да свършат нещо за 4 години и си отиват да си гледат работата, фирмата, градината и т.н. Реално дали ще е дясна, ориентирана към бизнеса или лява социална ориентирана политика, няма голямо значение стига трите власти да се контролират и да не се стига до преяждане с власт. Тоест да си носят отговорността за действията, ама не само политическа т.е като сгафят да не ги изберат повече, ами и наказателна при корупция, измами и прочие неща които са обществена тайна.
    А, ако не е обида, значи трябвало да е комплимент. Еми виж значи как те лаская.
    Готов си за конкурс за красота, приказките ги докарваш от раз.
    Лявото ми мъдо желае да те уведоми, че почти получих ерекция.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    А

Прав беше Якудза, като каза, че искате държавата да ви сложи парите в джоба и да ви развие бизнеса. Не знаел къде отиват парите му някой си... че кой ти е виновен, че не се си поинтересувал? Информация има навсякъде, достъпна за всички. Тъкмо приключих една книга на Робърт Кийосаки, той твърди, че е безкрайно глупаво и рисковано да не си финансово грамотен. Напълно съм съгласна. КАК няма да знаеш къде ти отиват парите за данъци? КАК ще си толкова нагъл да обвиниш държавата затова, че ти не си си дал труд да провериш?!

Няма да се оправим скоро, няма...
    Не не не не не
    Няма такава карикатура.
    PinkPan7her вярвам че си финансово културна колкото гъз
    и даже 2 пъти повече.
    Ти знаеш ли къде отиват парите от бюджета?(щото там отиват данъците, освен местните, които отиват в общинския бюджет)
    Или толкова се напъна да се направиш на интересна и начетна, че изобщо не прочете за какво става въпрос и не разбра че не говорих за това как отиват в бюджета, а за това как излизат т.е за какво се харчат. Отваряла ли си списъка с обществени поръчки? aop.bg май беше сайта на агенцията. Щото са едно голямо перо в бюджета и някой път там излизат откровено странни работи.
    Ще обвинявам държавата и то не държавата, а повярвалите си лумпени които я представляват, че строят пречиствателни станции в села без канализация или че правят невъобразимо безсмислен референдум за 24 милиона, че здравната система е малоумна с изискването си в малките регионални болници да държат по 3ма специалисти от всеки вид, като реално работа няма и за един. И единственото което тези специалисти правят е да си представят дипломата и да си взимат заплатите, като съответно натоварват бюджета на съответната община с стотици хиляди левове отрицателен баланс. За нищо.
    И като проверя и знам къде отиват парите, тогава кво? По-нагоре в темата бях написал за 3 конкретни недомислици(пътища,пейки и пречиствателните станции) дето са около мене, пътя ме засяга даже пряко. Мога да ти ги пратя линкове, да ги видиш като документи, това са неща които всеки знае, ама не се говорят, щото не могат да се променят.

Айде финансово културната да ме светнеш къде отиват парите от актовете на КАТ, наистина ми е много интересно.
    Имам една приятелка която бачка в банката в сградата на КАТ и ми разправя че някои дни правят по 10+ хиляди лева оборот само от плащане на актове, и това не е в особено голям град.
    Последно редактирано от Aeternal : 06-17-2013 на 22:49

Супер фен
    Тая заплата да не се увеличава ей така ? Все едно 240 човека нарочно не я бутат, че тия дето са на минимална едва да живеят. Как да стане като имаме някакъв минимален растеж за годината от 1.5% нещо
    Ами като се краде в космически мащаби много ясно,че заплатите ще стават все по-минимални и микроскопични. Краде се както от безотговорни държавни служители,така и от самите бизнесмени. Те не плащат на хората това,което им се полага за труда,а цялата печалба пъхат в джоба си. Как няма да е минимална, като те не плащат данъци,укриват приходи и държавата е във фалит на практика. Защото бизнесът ни е крадлив и граблив.

Как може за една и съща работа тук да се получава от 10 до 100 пъти по-малко пари отколкото на запад? Ами явно е,че някой бута заплатите надолу,както се изразяваш. Плаща колкото се може по-малко за да сложи остатъка в джоба си. Българските бизнесмени за разлика от западните искат да забогатеят за една нощ. Западняците бяха шокирани от нашите "бизнесмени" още през 90-те години. Затова,че не инвестирали печалбата за развиване и разширяване на бизнес си,а прахосват,трошат безумни суми за луксозни джипове,скъпи замъци и екскурзии в Азия и Австралия. Е как да нямаме такива мизерни заплати като бизнесът ни краде и разхищава ресурсите? Как?

Град
    Niggaland
    Минималната заплата никога не е отивала надолу. Покупателната способност да, но самата заплата не. То е да човека каква заплата да плаща, но е така че България е страната с най-голям % нетна печалба, но няма закон който да определя това, който да те накара да плащаш повече от минималната заплата, на работниците.
    n00bs

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    На много честно забогатели хора комунизмът отне всичко.
    Пффф! Бооожеее,прибери си вересиите! Честно забогатели хора? Тук в България? Честно забогатели някога по същия начин както честно забогатяват и сега! По-малоумно твърдение не съм срещал. Честно забогатели разбойници и крадци!

И какво им взеха комунистите? Взеха от крадците краденото от хората,от разбойниците отнеха заграбеното от обществото! Какво да им оставят ограбеното ли? Взеха им някои имоти,изградени с крадени пари. Самите пари не са им взели. Просто направиха една парична реформа,обмяна до еди колко си лева стари за нови и всичко отгоре изгоря,стана на ненужна тоалетна хартия.

И какво са им отнели? То нищо нямаше навремето в тая страна преди 1944 г. Къде са ни магистралите? Защо Борисов ги строи едва сега? В Германия е имало още в 1933-35 година. Къде са ни тецовете,аецовете,големите вецове? Къде са ни модерните училища,детски градини от времето преди 1944 г? Къде са ни болниците от тогава?
    Последно редактирано от redbul2 : 06-18-2013 на 08:09

Супер фен
    Къде са ни стадионите,къде са големите ни жилищни квартали с многоетажно строителство отпреди 1944 г? В Ню Йорк има небостъргачи още от 1937 г и преди това. Къде са ни водоснабдените и канализирани, електрифицирани селища от това време? Защо хората тогава са ходели с цървули и груби аби? Къде са хубавите тухлени къщи по селата вместо кирпичените,които останаха подарък от светлия капитализъм отпреди 1944 г? Колко домове в градовете и селата имаха баня вътре и на колко "нужникът" беше навън на двора,просто една дупка в земята? Каква инфраструктура имахме? Я разгледайте стари снимки на Бегето преди 1944 г! Харесва ли ви тая мизерия,която ще видите на тях?
    Последно редактирано от redbul2 : 06-18-2013 на 08:11

Супер фен
    България е страната с най-голям % нетна печалба, но няма закон който да определя това, който да те накара да плащаш повече от минималната заплата, на работниците.
    Ами именно!!! За какво говорим тогава? Хората са ограбвани. Държат се с тях както някви животни на които се плаща колкото да не умрат от глад. Работещите хора в България са като едни свине в свинеферма. Развъждани от господа бизнесмените за да им носят печалба. Какво има да коментираме още?

Град
    Niggaland
    Не бих казвал ограбвани. Всеки може сам да започне бизнес, никой не ги държи насила.
    n00bs

Мега фен
    Голямо геройство извършваш, браво, ще каже човек, че си единствения, който ги прави тези неща. И въпреки това масата очаква да работи малко, да се осигурява на най-ниска заплата, ама да взима голяма такава, да не влага и стотинка в държавата, а тя да го хрантути. Еми, не става. Тия пари трябва да се завъртят отнякъде все пак. Но съм напълно съгласна, че недоверието на хората е абсолютно оправдано. Един политик нямаме, един. Факт. Очакванията на народа обаче, са нереални. Не може за 4 години да има някаква радикална промяна. Избираме ние всеки път нов държавен глава с надеждата, че след 4 години ще сме на нивото на немците. Няма как въобще да има някакво развитие, при положение, че в момента отказваме въобще да гласуваме правителство и единствено недоволстваме.
    А ако навлязат нови хора в политиката, никой няма да им има доверие (отделно от това, че старата комунистическа система няма да ги допусне) и пак ще се изберат дъртите кучета. Да не говорим, че ми се вижда невъзможно млади и интелигентни хора, от каквито имаме нужда, въобще да искат да се замесят в системата. Утопия.
    С последното изречение съм напълно съгласна.
    И аз съм съгласен с повечето неща в твоя пост.
    Не съм съгласен само че стредностатистическия човек, "масата" както ти го нарече, иска да е извън закона. Обстановката е такава, че ако не се правят такива врътки много хора няма да могат да вържат месеца.
    Друг е въпроса за навсякъде виещите се криминални елементи, обаче и те са рожба на липсващата съдебна власт.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    ... ходих да протестирам когато трябва, тези дни пак ще ходя, ...

Кажи ми една партия с идея. Една партия дошла с програма и работела през целия си мандат по програмата. Няма такава.
    Ами тогава защо ще ходиш да протестираш тези дни??? И ти не знаеш. Да се намираш ей тъй на работа.

Мега фен
    redbul2, не се излагай бре.
    България е най-бързо развиващата се държава в Европа след освобождението си. Поне до втората национална катастрофа.
    Цялата тая посредственост, бездушие и безверие са преки рожби на комунизма, който никога нямаше да дойде в България, ако не беше "братската" съветска армия "освободила" ни.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си