- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Само Бойко Борисов
Само като чуя увеличаване на минималната работна заплата и ми става ясно колко са умни.
n00bs
Без коментар, защото няма как да ми докажеш, че греша.
n00bs
Темата нали е за боко тиквоко. Коментирайте го, в момента се опитва да мине между капките и да излезе невинен. И винаги ще има будали, които ще му се връзват![]()
Kaкво става ? Нищо различно, което да не е ставало преди. Какви глупости ти плямпам, аз ти говоря за реалния живот, а не някакви песимистични глупости. Били сме имали глоби... Коя държава няма ? Коя държава няма данъци ? Много трудно било да се отвориш ресторант, държавата не те била подкрепяла, ами дай да няма проверки от РИОКОЗ и да бягат патканите от там. Аз на такова място не бих стъпал. Държавата не им била помагала. Ами има си програми, кандидатсва се за субсидии и така. Какво искате ? Държавата да дойде и да ви развие бизнеса ви ли ? Или да инвестира 300 бона защото си решил да отваря магазин. Ами тя държавата ако искаше да има верига магазини, нямаше да преминава към пазарно стопанство.
n00bs
И колко е тази минимална заплата? Прибавям работна,тоест за извършена работа. Та колко е? Милион може би? Ако искаш вземи на някой с такава заплата неговата,а той да вземе твойта. И да видим колко дни от месеца ще изкараш с нея. И пак ще повторя,говорим за работна заплата,а не за пенсия или социална помощ.
Тая заплата да не се увеличава ей така ? Все едно 240 човека нарочно не я бутат, че тия дето са на минимална едва да живеят. Как да стане като имаме някакъв минимален растеж за годината от 1.5% нещо от сорта ?
климатроника явно се изчерпа на "аргументи"
n00bs
Абсолютно, klimatronik. За момче на 18-19 години си ужасно прост и от километри звучи стабилното вербуване от мама/тати/баба/дядо за партията. Никой не защитавал партия, айде бе. Аз където ти засека мнение за политика, виждам само "колко е било хубаво през комунизма". Като мама/тати/баба/дядо са нямали 2 стотинки преди това, техен си проблем. На много честно забогатели хора комунизмът отне всичко. Мълчи и трай, видях те колко струваш и в темата за матурите.
Нечовешко високи данъци. СМЕШЕН си, Якудза ти го каза. Я ми кажи колко е данъкът в Германия, моля?
Искам и да ми цитираш глоби от други държави.
Не можеш. Щото си тъпичък. Няма лошо, има много тъпички хора, но войнстващата простотия е нещо страшно. "Без коментар", нали? Естествено, защото НЯМАШ какъв да направиш. Айде млък вече.
Прав беше Якудза, като каза, че искате държавата да ви сложи парите в джоба и да ви развие бизнеса. Не знаел къде отиват парите му някой си... че кой ти е виновен, че не се си поинтересувал? Информация има навсякъде, достъпна за всички. Тъкмо приключих една книга на Робърт Кийосаки, той твърди, че е безкрайно глупаво и рисковано да не си финансово грамотен. Напълно съм съгласна. КАК няма да знаеш къде ти отиват парите за данъци? КАК ще си толкова нагъл да обвиниш държавата затова, че ти не си си дал труд да провериш?!
Няма да се оправим скоро, няма...
Що да не работя по въпроса със силното гражданско? Към по-добър свят чрез лично усъвършенстване. Уча, работя, плащам си данъците, имам си гражданска позиция, изразявам я, ходих да протестирам когато трябва, тези дни пак ще ходя, гледам да си защитавам правата където и както мога. Какво повече да правя?
Политическата идея... каква идея? Кажи ми една партия с идея. Една партия дошла с програма и работела през целия си мандат по програмата. Няма такава. Депутати с по 20 години стаж, това го няма никъде. В нормалния свят хората идват да свършат нещо за 4 години и си отиват да си гледат работата, фирмата, градината и т.н. Реално дали ще е дясна, ориентирана към бизнеса или лява социална ориентирана политика, няма голямо значение стига трите власти да се контролират и да не се стига до преяждане с власт. Тоест да си носят отговорността за действията, ама не само политическа т.е като сгафят да не ги изберат повече, ами и наказателна при корупция, измами и прочие неща които са обществена тайна.
Лявото ми мъдо желае да те уведоми, че почти получих ерекция.
Не не не не не
Няма такава карикатура.
PinkPan7her вярвам че си финансово културна колкото гъз
и даже 2 пъти повече.
Ти знаеш ли къде отиват парите от бюджета?(щото там отиват данъците, освен местните, които отиват в общинския бюджет)
Или толкова се напъна да се направиш на интересна и начетна, че изобщо не прочете за какво става въпрос и не разбра че не говорих за това как отиват в бюджета, а за това как излизат т.е за какво се харчат. Отваряла ли си списъка с обществени поръчки? aop.bg май беше сайта на агенцията. Щото са едно голямо перо в бюджета и някой път там излизат откровено странни работи.
Ще обвинявам държавата и то не държавата, а повярвалите си лумпени които я представляват, че строят пречиствателни станции в села без канализация или че правят невъобразимо безсмислен референдум за 24 милиона, че здравната система е малоумна с изискването си в малките регионални болници да държат по 3ма специалисти от всеки вид, като реално работа няма и за един. И единственото което тези специалисти правят е да си представят дипломата и да си взимат заплатите, като съответно натоварват бюджета на съответната община с стотици хиляди левове отрицателен баланс. За нищо.
И като проверя и знам къде отиват парите, тогава кво? По-нагоре в темата бях написал за 3 конкретни недомислици(пътища,пейки и пречиствателните станции) дето са около мене, пътя ме засяга даже пряко. Мога да ти ги пратя линкове, да ги видиш като документи, това са неща които всеки знае, ама не се говорят, щото не могат да се променят.
Айде финансово културната да ме светнеш къде отиват парите от актовете на КАТ, наистина ми е много интересно.
Имам една приятелка която бачка в банката в сградата на КАТ и ми разправя че някои дни правят по 10+ хиляди лева оборот само от плащане на актове, и това не е в особено голям град.
Последно редактирано от Aeternal : 06-17-2013 на 22:49
Ами като се краде в космически мащаби много ясно,че заплатите ще стават все по-минимални и микроскопични. Краде се както от безотговорни държавни служители,така и от самите бизнесмени. Те не плащат на хората това,което им се полага за труда,а цялата печалба пъхат в джоба си. Как няма да е минимална, като те не плащат данъци,укриват приходи и държавата е във фалит на практика. Защото бизнесът ни е крадлив и граблив.
Как може за една и съща работа тук да се получава от 10 до 100 пъти по-малко пари отколкото на запад? Ами явно е,че някой бута заплатите надолу,както се изразяваш. Плаща колкото се може по-малко за да сложи остатъка в джоба си. Българските бизнесмени за разлика от западните искат да забогатеят за една нощ. Западняците бяха шокирани от нашите "бизнесмени" още през 90-те години. Затова,че не инвестирали печалбата за развиване и разширяване на бизнес си,а прахосват,трошат безумни суми за луксозни джипове,скъпи замъци и екскурзии в Азия и Австралия. Е как да нямаме такива мизерни заплати като бизнесът ни краде и разхищава ресурсите? Как?
Минималната заплата никога не е отивала надолу. Покупателната способност да, но самата заплата не. То е да човека каква заплата да плаща, но е така че България е страната с най-голям % нетна печалба, но няма закон който да определя това, който да те накара да плащаш повече от минималната заплата, на работниците.
n00bs
Пффф! Бооожеее,прибери си вересиите! Честно забогатели хора? Тук в България? Честно забогатели някога по същия начин както честно забогатяват и сега! По-малоумно твърдение не съм срещал. Честно забогатели разбойници и крадци!
И какво им взеха комунистите? Взеха от крадците краденото от хората,от разбойниците отнеха заграбеното от обществото! Какво да им оставят ограбеното ли? Взеха им някои имоти,изградени с крадени пари. Самите пари не са им взели. Просто направиха една парична реформа,обмяна до еди колко си лева стари за нови и всичко отгоре изгоря,стана на ненужна тоалетна хартия.
И какво са им отнели? То нищо нямаше навремето в тая страна преди 1944 г. Къде са ни магистралите? Защо Борисов ги строи едва сега? В Германия е имало още в 1933-35 година. Къде са ни тецовете,аецовете,големите вецове? Къде са ни модерните училища,детски градини от времето преди 1944 г? Къде са ни болниците от тогава?
Последно редактирано от redbul2 : 06-18-2013 на 08:09
Къде са ни стадионите,къде са големите ни жилищни квартали с многоетажно строителство отпреди 1944 г? В Ню Йорк има небостъргачи още от 1937 г и преди това. Къде са ни водоснабдените и канализирани, електрифицирани селища от това време? Защо хората тогава са ходели с цървули и груби аби? Къде са хубавите тухлени къщи по селата вместо кирпичените,които останаха подарък от светлия капитализъм отпреди 1944 г? Колко домове в градовете и селата имаха баня вътре и на колко "нужникът" беше навън на двора,просто една дупка в земята? Каква инфраструктура имахме? Я разгледайте стари снимки на Бегето преди 1944 г! Харесва ли ви тая мизерия,която ще видите на тях?
Последно редактирано от redbul2 : 06-18-2013 на 08:11
Ами именно!!! За какво говорим тогава? Хората са ограбвани. Държат се с тях както някви животни на които се плаща колкото да не умрат от глад. Работещите хора в България са като едни свине в свинеферма. Развъждани от господа бизнесмените за да им носят печалба. Какво има да коментираме още?
Не бих казвал ограбвани. Всеки може сам да започне бизнес, никой не ги държи насила.
n00bs
И аз съм съгласен с повечето неща в твоя пост.
Не съм съгласен само че стредностатистическия човек, "масата" както ти го нарече, иска да е извън закона. Обстановката е такава, че ако не се правят такива врътки много хора няма да могат да вържат месеца.
Друг е въпроса за навсякъде виещите се криминални елементи, обаче и те са рожба на липсващата съдебна власт.
redbul2, не се излагай бре.
България е най-бързо развиващата се държава в Европа след освобождението си. Поне до втората национална катастрофа.
Цялата тая посредственост, бездушие и безверие са преки рожби на комунизма, който никога нямаше да дойде в България, ако не беше "братската" съветска армия "освободила" ни.