Първоначално написано от
Violenza
Голямо геройство извършваш, браво, ще каже човек, че си единствения, който ги прави тези неща. И въпреки това масата очаква да работи малко, да се осигурява на най-ниска заплата, ама да взима голяма такава, да не влага и стотинка в държавата, а тя да го хрантути. Еми, не става. Тия пари трябва да се завъртят отнякъде все пак. Но съм напълно съгласна, че недоверието на хората е абсолютно оправдано. Един политик нямаме, един. Факт. Очакванията на народа обаче, са нереални. Не може за 4 години да има някаква радикална промяна. Избираме ние всеки път нов държавен глава с надеждата, че след 4 години ще сме на нивото на немците. Няма как въобще да има някакво развитие, при положение, че в момента отказваме въобще да гласуваме правителство и единствено недоволстваме.
А ако навлязат нови хора в политиката, никой няма да им има доверие (отделно от това, че старата комунистическа система няма да ги допусне) и пак ще се изберат дъртите кучета. Да не говорим, че ми се вижда невъзможно млади и интелигентни хора, от каквито имаме нужда, въобще да искат да се замесят в системата. Утопия.
С последното изречение съм напълно съгласна.