- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Само Бойко Борисов
Едни некадърници постоянно мътят главите на хората,подстрекават ги и насъскват едни срещу други,а те си плетат кошницата. Сегашните са по-некадърни от комунистите преди 1989 г и от монархистите преди 1944 г. Като писах за завода ВАМО,се сещам,че той не е основан през комунизма, Преди 1944 г е бил малка фирма със същото име,а сетне комунистите изграждат за него цял завод. Същото е и с варненската корабостроителница. Работеща още преди 1944 г в малки мащаби. После при комунистите строяхме в нея 35 000 и 42 000 тонни кораби продавани и в чужбина,а също и 100 000 тонния наш танкер "хан Аспарух". Сега корабостроителницата е ликвидирана от некадърните,хищни и крадливи "демократи" Тя се развиваше при монархията и при комунизма.Обаче на напъните и стихията на демокрацията нищо не може да устои. Дори желязото. Тя е като торнадо помитащо всичко на пътя си. "Демократи",жалки бездарници и некадърници!
Само че в България истинска демокрация никога не е имало. Изминалите 24 години са пародия сътворена от същите глупави,посредствени, бездарни идиоти които бяха начело на държавата през комунизма. Още през 1989-та БКП трябваше да се забрани и разтури, а не да се преименува на БСП. А партийните величия да се пратят в сибир, както народа искаше -
"За да има мир - БКП в сибир".
Аааа,това не е вярно,че демокрация в България видите ли нямало! Айде стига тъпи манипулации на хората! Видите ли това сега у нас не е демокрация,а нещо не знам си какво. От Марс паднало. Многократно съм гледал и слушал по телевизиите,как поредният американски посланик ни поздравява с изграждането на демокрацията в България и на пазарната икономика. Това са кавали и други посланици,английския, френския и други. Приеха ни в НАТО и ЕС тъкмо защото сме демокрация и айде стига тъпи подвеждащи манипулации!
Нямам нищо против за мерките против комунистите, Те ще засегнат и Бойко Борисов,Цецка Цачева,Елена Костова. И агентите на Държавна сигурност като бившият конституционен съдия и бивш зам-лидер на СДС Георги Марков (агент Николай на ДС), агентът журналиста Иво Инджев,професора историк Божидар Димитров и още много други. Като например шефът на Дарик радио. Нямам нищо против. Нека ги махнат и натикат в затвора дори!
Демокрация замислена още като идея през 87ма от Живков и подгласниците му. Типичното комунистическо мислене, като се яви някакво движение партията не тръгва срещу него ами го яхва и така го овладява. Още тогава усетиха накъде отиват нещата и се погрижиха да не си загубят властта.
Манипулациите ги направиха същите партийни мижетурки за да не изтърват кокала.
ЕС и НАТО ни взеха щото имаха геополитически интерес от нас.
Ааа,не,не. Недей да манипулираш така грубо и направо да лъжеш. Живков никога не е искал демокрация и никога не е планирал такава! Той до последно се е борил против демокрацията,а първите дисиденти от 1989 година са били в затвора до самият 10 ноември. имах отличен по история и обичам да чета стари вестници и гледам стари хроники. Тъй че не можеш ме излъжеш и манипулираш Тука корабче не плува.!
Демокрацията е въведена отгоре от Горбачов и Джордж Буш баща след тяхната среща в Малта. Там горбачовистите са се споразумели с американците за пари най-вероятно. И след тяхната среща Горбачов е сменил Живков и всички комунистически лидери в Източна Европа,а румънският лидер дори е убит. Да не би и той да е въвеждал демокрация в Румъния?
Затова я няма никаква нашата държава защото много се лъже в нея! Било каквото било. Ама да драскаш тези бълнувания,че Живков въвеждал демокрация е все едно да кажеш,че Сталин е въвел демокрацията в Русия.
Хайде стига с тая демагогия.
Бая хоризонтално си минал през историята.
Обясни това :
http://www.youtube.com/watch?v=Oqi1FpCs06o
Запознат ли си с "юлската концепция"?
А с небезизвестния Указ 56?
ей ти малко храна за размисъл
http://www.monitor.bg/article?id=354096
Дядо ми е работил цял живот в този завод и много добре знам, че основните причини да фалира не е, защото някой толкова усилено го краде, ами защото са изоставали с техническия напредък , работи ли са с по първобитен начин със средства от каменната епоха . Няма как да не го са го били затворили, като техническия напредък и организация ни е била изоставала.... бе каква организация? колко смъртни злополуки са се били случвали, от некадърното ръководство.. Колко обречени и лъгани работници са сложили края на животите си.. като дишат отровни частици..
А в Девня - екологичните проблеми. нямало никакви екологични инспекции .. Варненското езеро е било рай ! Може би сега щеше да е резерват, ако не беше девненския зовод, който с изпускането на отровни химикали е унищожил не саамо всички биологични видове, но и околните села - хората са измрели
Последно редактирано от klimatronik : 06-18-2013 на 12:59
Аз не знам каква е тая работа по първобитен начин след като използвахме английски патенти и технологии за производството. Значи тогава самите англичани са работели по примитивен начин? Двигателите се наричаха Перкинс,което е английско име. Ходил съм там като бях малък. Работеха няколко хиляди души в него. Развеждали са ме в завода,имаше конвейер.Това,ако е "средства от каменната епоха" и "първобитен начин" здраве му кажи. Имаш ли представа от сегашните производства,колко по-примитивни са. И колко хора загиват всеки месец от опасни машини,необезопасени?
А чистотата на Девненското езеро зависи от химическия завод "Солвей-соди" който е белгийска собственост сега и работи по върховите белгийски технологии. Навремето американски химически завод в Индия е отровил целият индийски град Бопал и хиляди хора са умрели от отровни газове. А уж технологията е американска на световно ниво.
Не е моя работа да предлагам варианти за спасение. Варианти за спасение трябва да предлагат тези които избирате. Защото затова им се плаща,а не за да бъдат живи марули в парламента. Да ми дадат техните заплати,а те да вземат моята и тогава ще предлагам мерки за спасение. Не съм добрата самарянка да правя това без пари,а те да дискутират по цял ден пушенето дали вреди или не. И пият по 100 кафета на сладки приказки.
Аз казвам какво не трябва да бъде,а какво да бъде са длъжни да измислят те. Затова им се плаща.