- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Само Бойко Борисов
Едни некадърници постоянно мътят главите на хората,подстрекават ги и насъскват едни срещу други,а те си плетат кошницата. Сегашните са по-некадърни от комунистите преди 1989 г и от монархистите преди 1944 г. Като писах за завода ВАМО,се сещам,че той не е основан през комунизма, Преди 1944 г е бил малка фирма със същото име,а сетне комунистите изграждат за него цял завод. Същото е и с варненската корабостроителница. Работеща още преди 1944 г в малки мащаби. После при комунистите строяхме в нея 35 000 и 42 000 тонни кораби продавани и в чужбина,а също и 100 000 тонния наш танкер "хан Аспарух". Сега корабостроителницата е ликвидирана от некадърните,хищни и крадливи "демократи" Тя се развиваше при монархията и при комунизма.Обаче на напъните и стихията на демокрацията нищо не може да устои. Дори желязото. Тя е като торнадо помитащо всичко на пътя си. "Демократи",жалки бездарници и некадърници!
Само че в България истинска демокрация никога не е имало. Изминалите 24 години са пародия сътворена от същите глупави,посредствени, бездарни идиоти които бяха начело на държавата през комунизма. Още през 1989-та БКП трябваше да се забрани и разтури, а не да се преименува на БСП. А партийните величия да се пратят в сибир, както народа искаше -
"За да има мир - БКП в сибир".
Аааа,това не е вярно,че демокрация в България видите ли нямало! Айде стига тъпи манипулации на хората! Видите ли това сега у нас не е демокрация,а нещо не знам си какво. От Марс паднало. Многократно съм гледал и слушал по телевизиите,как поредният американски посланик ни поздравява с изграждането на демокрацията в България и на пазарната икономика. Това са кавали и други посланици,английския, френския и други. Приеха ни в НАТО и ЕС тъкмо защото сме демокрация и айде стига тъпи подвеждащи манипулации!
Нямам нищо против за мерките против комунистите, Те ще засегнат и Бойко Борисов,Цецка Цачева,Елена Костова. И агентите на Държавна сигурност като бившият конституционен съдия и бивш зам-лидер на СДС Георги Марков (агент Николай на ДС), агентът журналиста Иво Инджев,професора историк Божидар Димитров и още много други. Като например шефът на Дарик радио. Нямам нищо против. Нека ги махнат и натикат в затвора дори!
Дядо ми е работил цял живот в този завод и много добре знам, че основните причини да фалира не е, защото някой толкова усилено го краде, ами защото са изоставали с техническия напредък , работи ли са с по първобитен начин със средства от каменната епоха . Няма как да не го са го били затворили, като техническия напредък и организация ни е била изоставала.... бе каква организация? колко смъртни злополуки са се били случвали, от некадърното ръководство.. Колко обречени и лъгани работници са сложили края на животите си.. като дишат отровни частици..
А в Девня - екологичните проблеми. нямало никакви екологични инспекции .. Варненското езеро е било рай ! Може би сега щеше да е резерват, ако не беше девненския зовод, който с изпускането на отровни химикали е унищожил не саамо всички биологични видове, но и околните села - хората са измрели
Последно редактирано от klimatronik : 06-18-2013 на 11:59
Господи мили...
Не получих отговор на въпроса си. Преди да твърдиш, че данъците са големи, очаквам да чуя какъв процент от заплатата си дават германците, също така можеш да отвориш гугъл и да набереш "Жерар Депардийо стана руски гражданин".
П.С. В темата за матурите - че си се издънил (по моите представи), но това не е важното. Интересното беше, че смяташ, че сме се спукали от уроци, за да имаме 5.50+ Смешка си, казаха ти и го там
Някои хора без уроци си го могат/можем, други стоят отстрани и плюят на отколешния принцип "Гроздето е кисело."
Демокрация замислена още като идея през 87ма от Живков и подгласниците му. Типичното комунистическо мислене, като се яви някакво движение партията не тръгва срещу него ами го яхва и така го овладява. Още тогава усетиха накъде отиват нещата и се погрижиха да не си загубят властта.
Манипулациите ги направиха същите партийни мижетурки за да не изтърват кокала.
ЕС и НАТО ни взеха щото имаха геополитически интерес от нас.
Аз не знам каква е тая работа по първобитен начин след като използвахме английски патенти и технологии за производството. Значи тогава самите англичани са работели по примитивен начин? Двигателите се наричаха Перкинс,което е английско име. Ходил съм там като бях малък. Работеха няколко хиляди души в него. Развеждали са ме в завода,имаше конвейер.Това,ако е "средства от каменната епоха" и "първобитен начин" здраве му кажи. Имаш ли представа от сегашните производства,колко по-примитивни са. И колко хора загиват всеки месец от опасни машини,необезопасени?
А чистотата на Девненското езеро зависи от химическия завод "Солвей-соди" който е белгийска собственост сега и работи по върховите белгийски технологии. Навремето американски химически завод в Индия е отровил целият индийски град Бопал и хиляди хора са умрели от отровни газове. А уж технологията е американска на световно ниво.
аххаххаха. Кръгом и опааа вземи се върни в темата за матурите, за да видиш,че се аргументирах, защото явно не следиш продължението .. хахах И се опитвах да защитя,един потребител с по слаб успех.. ама това е друг въпрос
Има хора, които се пукат от уроци, има и които си учат нормално през годините и не ходят на уроци, има и които палачорстват кат теб и в последния момент се пукат от учене .. Уроците какво са? Те са просто да ти покажат кое по-точно да учиш и някаква схема за учене - останалото е твое...
В чужбина германия може да имат големи данъци, но я виж заплатите им? За тях са нищо.
Къде сравняваш въобще стандарта на живот ?
Тук с 300 лв минимална заплата какво може да направиш?
Последно редактирано от klimatronik : 06-18-2013 на 12:24
Ааа,не,не. Недей да манипулираш така грубо и направо да лъжеш. Живков никога не е искал демокрация и никога не е планирал такава! Той до последно се е борил против демокрацията,а първите дисиденти от 1989 година са били в затвора до самият 10 ноември. имах отличен по история и обичам да чета стари вестници и гледам стари хроники. Тъй че не можеш ме излъжеш и манипулираш Тука корабче не плува.!
Демокрацията е въведена отгоре от Горбачов и Джордж Буш баща след тяхната среща в Малта. Там горбачовистите са се споразумели с американците за пари най-вероятно. И след тяхната среща Горбачов е сменил Живков и всички комунистически лидери в Източна Европа,а румънският лидер дори е убит. Да не би и той да е въвеждал демокрация в Румъния?
Затова я няма никаква нашата държава защото много се лъже в нея! Било каквото било. Ама да драскаш тези бълнувания,че Живков въвеждал демокрация е все едно да кажеш,че Сталин е въвел демокрацията в Русия.
Я не си позволявай да ми обясняваш аз как съм учила. Егати наглия.
Именно. Доказваш моята теза за Германия. Германците плащат около 50% данъци, на богаташите им взимат 60%+, а заплатите им не са космически. Държавата може да си позволи доста повече, но както казва Ангела Меркел, те са длъжни да хрантутят по-бедните държавки.
Не е моя работа да предлагам варианти за спасение. Варианти за спасение трябва да предлагат тези които избирате. Защото затова им се плаща,а не за да бъдат живи марули в парламента. Да ми дадат техните заплати,а те да вземат моята и тогава ще предлагам мерки за спасение. Не съм добрата самарянка да правя това без пари,а те да дискутират по цял ден пушенето дали вреди или не. И пият по 100 кафета на сладки приказки.
Аз казвам какво не трябва да бъде,а какво да бъде са длъжни да измислят те. Затова им се плаща.
Хайде стига с тая демагогия.
Бая хоризонтално си минал през историята.
Обясни това :
http://www.youtube.com/watch?v=Oqi1FpCs06o
Запознат ли си с "юлската концепция"?
А с небезизвестния Указ 56?
ей ти малко храна за размисъл
http://www.monitor.bg/article?id=354096
Именно! Айде стига с тая демагогия! Нали и аз това ти казвам. Всичко,което си посочил са напразните опити на Живков да угоди на Горбачов и спаси каквото може от системата,без да я променя и премахва. Това са едни негови демагогски изказвания и укази. С които симулира пред Горбачов,че върши нещо в тая посока. В действителност издава наредбите по такъв наин,че нищо да не се промени и частната инициатива да остане само на хартия. Това,ако не си го разбрал,значи не е много голям умствения ти багаж.![]()
Препоръчвам ви да прочетете "Четвърт век в УБО". Ако искате да градите мнение за комунистическа България, това четиво е добро начало.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Живков управлява пряко от 1962 г . Горби идва на власт през март 1985 г. Хващам се на бас за 1 милион лева,че речта и указите са след 1985 г,а вероятно дори и след 1987 г,когато Горбачов е сменил комунистическите лидери на Чехословакия и Унгария-Густав Хусак и Янош Кадар. Живков може да е бил всякакъв,но не и тъп.
Собствения му задник няма как да бъде спасен без спасяването на самата система. Тъй че тук едното върви с другото. А тоя указ 56 получава развитие едва след 1989 г след свалянето на Живков и идването на власт на новите управници. До 10 ноември 1989 г Указ 56 остава само на хартия.
И Живков е бил крайно против създаването на БСП като партия .
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=caTqHb9HJr0
Дори и така да е, а то не е защото още преди 10ти разграбването се е вихрело,
Кой свали Живков на 10ти ноември?
Народа? Или собственото му политбюро, което му гласува и прие оставката?
Кой взе властта след падането на Живков ? Народа или пак членовете на неговото политбюро?
Петър Младенов не беше ли член на БКП и не стана ли той генерален секретар след Живков?
Кой свали и уби Чаушеску и съпругата му? Смятах те за малко по-интелигентен човек. Горбачов идва на власт през март 1985 г. Интересно каква случайност! Обикновено съвпадение,нали?
До самата 1989 г са строени големи държавни заводи,които не са подходящи за частен бизнес. За какво говори това? Има ли указ 56 в Северна Корея? Някой смени ли там системата без намесата на Горби?