.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Защо "егото" винаги е на 1-во място ?

Хайде да сме малко откровени и да размишляваме защо се получава така ?

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Рефлекс, инстинкт, заложен по рождение. Винаги Аз-ът е в центъра на собствената ти Вселена. Инстинктът за самосъхранение е най-силен от всичко.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Защитен механизъм.
    Oh but until then I got you
    Baby I got you
    Until you're used to my face
    And my mystery fades
    I got you

Мега фен Аватара на 102
    Чувал съм, че има хора, които поставят егото си на заден план....

Първото нещо, което ни идва на главата е его, а не компромис..

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Цитирай Първоначално написано от sToyAncHo Виж мнението
    Първото нещо, което ни идва на главата е его, а не компромис..
    мдааа

Мега фен Аватара на Chacho
    Психическото развитие е свързано с отделянето от егото, което ни кара да действаме, иначе щяхме да сме почти пасивни.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Голям фен Аватара на sunshine :**
    идея нямам , но при повечето наистина е на първо място , а това хич не е добре .....такива хора чак противни ми стават .

Мега фен Аватара на 102
    @sunshine :**, можеш ли да ми кажеш какво е "его" ? =)

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Слушайте чича ви Фройд, он е прав.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    @sunshine :**, можеш ли да ми кажеш какво е "его" ? =)
    Не може. Думата егоизъм е придобила твърде негативен смисъл.

Почти всеки мисли най-вече за собствения си задник, но не усеща, че и някой друг страда. Повечето егоцентрици са самовлюбени говеда

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от lyuba991 Виж мнението
    Почти всеки мисли най-вече за собствения си задник, но не усеща, че и някой друг страда. Повечето егоцентрици са самовлюбени говеда
    А защо трябва да се съобразява с чуждото страдание? Зад това съображение не стои ли също егоцентризъм?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    А защо трябва да се съобразява с чуждото страдание? Зад това съображение не стои ли също егоцентризъм?
    Казах повечето - не всички. Говорех за тези, на които не им пука за никого и нищо.

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    Егото и аз-ът са различни неща! Егото е аз-ът, който са ти наложили околните. Егото се формира от социалната ти среда-то зависи от одобрението на околните. Нали знаеш онова чувство, което се появява, като ти пишат 6 в училище или те повишат в работата-е това е "чесането" на егото ти. По същия начин, когато ти пишат 2 или те уволнят, егото ти се смачква и ако си лежал на него-потъваш и ти. Истинският ти, вътрешен аз е това, което ти си изградил като мнение за себеси. Той е онова, което нито двойката, нито шестицата ще променят. Той не се влияе от мнението и одобрението на околните и ако е по-силен от егото, никой и нищо не може да те накара да "пропаднеш" психически.
    А що се отнася до състраданието и егоизма- Ницше го е казал: "нужда на нещастните“, защото чрез състраданието в края на краищата се показва единствено собственото превъзходство над нуждаещия се от състрадание. Състраданието поражда желанието да си винаги по-слаб и да имаш възможност да показваш своята болка. То е по-скоро егоистично, отколкото алтруистично чувство."

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от ge6aaaa3 Виж мнението
    Егото и аз-ът са различни неща!
    Грешиш.
    "Его" е латинската дума за Аз.
    Отвори тълковен речник. Виж какво пише там под "его" - аз, собствената ми личност.
    Егоизъм, еготизъм и егоцентризъм са вече други неща.
    Голяма грешка е да се поставя знак за равенство между его и горните три понятия.

^Много добре знам какво е его. Както казах, то пак е нещо като Аз, но е наложено от социалната ти среда, а не от теб самия.
    ПП Ето една статия по темата: http://ego.newage.bg/%D0%BA%D0%B0%D0...%82%D0%BE.html

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от ge6aaaa3 Виж мнението
    ^Много добре знам какво е его. Както казах, то пак е нещо като Аз, но е наложено от социалната ти среда, а не от теб самия.
    ПП Ето една статия по темата: http://ego.newage.bg/%D0%BA%D0%B0%D0...%82%D0%BE.html
    Много добре знаеш, но ти се изплъзва.
    Повтарям - его не е същото като егоизъм. Не е "нещо като Аз". То Е Аз.

^Линка не го отвори въобще, нали? Или, може би, го прочете по диагонал? И къде съм говорил за егоизъм?

Голям фен Аватара на shusha
    Егото е това, което ме прави по-велик от другите или ме кара да мисля така. То е като плаващи пясъци, които ме карат да мисля , че съм над другите, но в следващия момент пропадам и се сблъсквам със смирението. Докато не се смиря и приема истината, ще пропадам заедно с моето его. Егото е спасително въже за онези, които нямат дург изход и заради това е на 1-во място.
    Има разлика между самочуствие и его ... една много тънка граница ги разделя....

^Точно!

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от shusha Виж мнението
    Има разлика между самочуствие и его ... една много тънка граница ги разделя....
    А теб само една буква те разделя от грамотността.

Голям фен Аватара на sneering
    Когато обичаш истински его-то изчезва,когато имаш истински приятел от детство също.
    Има хора на които всичко да си дам,лежейки болен под мост с куче-водач пак ще се усмихвам,докато си мисля за тях колко са добре в момента.И това ще ме крепи и даже ще съм много по-щастлив отколкото ако не съм направил нещо,което е трябвало да направя за тях.
    Защото света е пълен с боклуци,но има хора които заслужават всичко,всичко на тоя нелогичен свят и няма място за его

Мега фен Аватара на BlueFace
    Град
    Бургас
    Защото така трябва да бъде. Човек е станал твърде социален и зависим от връзките, които създава в обществото. Потискаме желанията си и се съобразяваме един с друг, за това вече се приема за неморално, когато някой "мисли най-вече за собствения си задник". В края на деня всички ние сме животни и имаме своите инстинкти за самосъхранение. Ако сам не се грижиш за себе си никой няма да го стори (освен може би родителите ти, но и това не е 100% гарантирано). Хората ги е грижа за доброто на другите само докато на тях самите им е добре. Дойте ли момента, в който почувстват някакво неудобство веднага ще те захвърлят настрани. Дори и в днешното "цивилизовано" общество законът на джунглата си важи в една или друга степен - силните оцеляват , слабите биват потъпквани и остават на дъното.

--------------------------------------------------------

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си