- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Сестра ми и майка ми не харесват приятеля ми...ПОМОЩ!!!
Здравейте аз съм на 15 години и си имам приятел много го харесвам и искам да съм с него. Миналия ден казах на майка ми и сестра ми за момчето и им го показах те го харесаха и ме разпитваха отговарях им колкото можех и всичко беше много хубаво така около половин един час си говорихме за него и аз им казах,че той е полубългарин полутурчин и тогава те започнаха, че трябва да спра контакти с него да прекратя всякакви взаимоотношения..обаче аз не искам.Казаха ми че той не бил за мен и не си заслужавало да се занимавам с турци...моля ви дайте ми някакви съвети какво да правя, защото аз не искам да прекратявам всичко..мисля, че това е първото момче с което съм излизала и ми е било приятно и забавно той ме кара да се смея постоянно..МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ..!!!
Да ви имам родата...
Не им давай обяснения и си продължи връзката с момчето.
Кажи, че ще излизаш само с българския му характер и ще режеш турския.
Режеш... турския... get it?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Точно като дойдоха ДПС-то на власт ли...
Не знам какво да те посъветвам, защото етническото напрежение си съществува, колкото и да се пудрим и да твърдим, че за любовта не било важно. Прекалено дълго сме били свързани исторически и явно все още не можем да се отърсим от това. А и ти си прекалено малка, за да успееш разумно да се защитиш пред родителите.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Много "Не и без дъщеря ми" гледате.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ако под вяра разбираме нещо повече от религия, то само вярата е проблемът.
Аз съм гледала 2 пъти страшно силен филм които обяснява че може би за любовта има граници.
Па то Студентски е пълен с турци, доста от тях ходят с българки, без да ги карат да носят забрадки.
На мен просто са ми неприятни въпреки че на мен към тях никой не ми насаждал омраза . Но съм гледала Време разделно и цялаат тази омраза си е в правото .
Е да гледаш "Време разделно" пак си е някакво насаждане.
Според мен е твърде дълбоко насадена в старото поколение, новото не е длъжно да носи това бреме. Най-вече защото онзи исторически стереотип на турците, който мразим, не се препокрива със сегашния стереотип на средностатистическия турчин, доколкото може да има такъв. Нека го съди като човек и да съди и близките си като хора.
А и говорим за наполовина турчин. Заслужава шанс. (колко расистко)
Евала, истинска БЪЛГАРКА СИ. Ходи си с турчин. Пра-родата на тоя същия резан пес, с когото ходиш сега може да е изнасилвала твоята пра-пра бабка.Бъди горда, когато изнасилва и теб
![]()
Изобщо не споря с това, което казваш. Дълбоко насадено е в старото поколение, което го е предало на нашите родители, а от там - те се опитват да го предадат на нас. Това имах предвид и аз - тя е твърде малка, за да се аргументира пред майка си и баща си, които няма да искат и да чуят за него, щом е дори наполовина турчин.
Съгласна съм, че тя трябва да си го прецени сама и дори да прецени различно, пак на 15 не би могла да се пребори с родителите си.
А и не ме разбирайте погрешно - не се опитвам да насаждам расизъм или нещо подобно. Просто обяснявах защо мамите и татковците обикновено се противят толкова на такива връзки![]()
Всеки нормален българин би изпитал омраза след тоя филм![]()
Ма и аз съм съгласен с тебе, душа!
Просто я насърчавам да се опита да си отстои мнението. А иначе е ясно, че няма да излезе нейното, щото ако можеше да си отстои желанието, нямаше и да пита тук.
ПС: И отчасти да подчертая, че дори да й казват не, не означава, че са прави.
Така ли ?
Питала съм преподавателката ми история и тя ми е казвала че обикновенните турци са били добри но тези от управлението са вършили страшни мизерии.
"Време разделно" е тежка книга/филм. Но Чачо е прав - турците от онова време нямат общо с днешните.