.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 80

Unhappy Сестра ми и майка ми не харесват приятеля ми...ПОМОЩ!!!

Здравейте аз съм на 15 години и си имам приятел много го харесвам и искам да съм с него. Миналия ден казах на майка ми и сестра ми за момчето и им го показах те го харесаха и ме разпитваха отговарях им колкото можех и всичко беше много хубаво така около половин един час си говорихме за него и аз им казах,че той е полубългарин полутурчин и тогава те започнаха, че трябва да спра контакти с него да прекратя всякакви взаимоотношения..обаче аз не искам.Казаха ми че той не бил за мен и не си заслужавало да се занимавам с турци...моля ви дайте ми някакви съвети какво да правя, защото аз не искам да прекратявам всичко..мисля, че това е първото момче с което съм излизала и ми е било приятно и забавно той ме кара да се смея постоянно..МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ..!!!

Супер фен Аватара на paradosou
    Да ви имам родата...
    Не им давай обяснения и си продължи връзката с момчето.

Мега фен Аватара на Chacho
    Кажи, че ще излизаш само с българския му характер и ще режеш турския.

Режеш... турския... get it?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Точно като дойдоха ДПС-то на власт ли...

Не знам какво да те посъветвам, защото етническото напрежение си съществува, колкото и да се пудрим и да твърдим, че за любовта не било важно. Прекалено дълго сме били свързани исторически и явно все още не можем да се отърсим от това. А и ти си прекалено малка, за да успееш разумно да се защитиш пред родителите.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Кажи, че ще излизаш само с българския му характер и ще режеш турския.

Режеш... турския... get it?

Продължавай да си излизаш с момчето, нали не е някъв мустакат с харем ?! Чувстваш се добре с него, обичаш го ....

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Точно като дойдоха ДПС-то на власт ли...

Не знам какво да те посъветвам, защото етническото напрежение си съществува, колкото и да се пудрим и да твърдим, че за любовта не било важно. Прекалено дълго сме били свързани исторически и явно все още не можем да се отърсим от това. А и ти си прекалено малка, за да успееш разумно да се защитиш пред родителите.
    това

Много "Не и без дъщеря ми" гледате.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    Варна
    Много "Не и без дъщеря ми" гледате.
    Книгата е далеч по-добра, макар да не отричам, че Сали Фийлдс се справи страшно. Но не толкова в самата вяра е проблемът.

Ако под вяра разбираме нещо повече от религия, то само вярата е проблемът.

Аз съм гледала 2 пъти страшно силен филм които обяснява че може би за любовта има граници.

Па то Студентски е пълен с турци, доста от тях ходят с българки, без да ги карат да носят забрадки.

Град
    Варна
    Ако под вяра разбираме нещо повече от религия, то само вярата е проблемът.
    В случая ги използвах като взаимозаменяеми. Всяко радикално вероизповедание може да е опасно.
    Ама нека не правим догадки, аз все пак не съм сигурна, че проблемът е в това на кой Бог се кланя. Ненавистта към този етнос е твърде дълбоко насадена.

На мен просто са ми неприятни въпреки че на мен към тях никой не ми насаждал омраза . Но съм гледала Време разделно и цялаат тази омраза си е в правото .

Град
    Варна
    Е да гледаш "Време разделно" пак си е някакво насаждане.

В случая ги използвах като взаимозаменяеми. Всяко радикално вероизповедание може да е опасно.
    Ама нека не правим догадки, аз все пак не съм сигурна, че проблемът е в това на кой Бог се кланя. Ненавистта към този етнос е твърде дълбоко насадена.
    Според мен е твърде дълбоко насадена в старото поколение, новото не е длъжно да носи това бреме. Най-вече защото онзи исторически стереотип на турците, който мразим, не се препокрива със сегашния стереотип на средностатистическия турчин, доколкото може да има такъв. Нека го съди като човек и да съди и близките си като хора.

А и говорим за наполовина турчин. Заслужава шанс. (колко расистко )

Евала, истинска БЪЛГАРКА СИ. Ходи си с турчин. Пра-родата на тоя същия резан пес, с когото ходиш сега може да е изнасилвала твоята пра-пра бабка. Бъди горда, когато изнасилва и теб

Град
    Варна
    Според мен е твърде дълбоко насадена в старото поколение, новото не е длъжно да носи това бреме. Най-вече защото онзи исторически стереотип на турците, който мразим, не се препокрива със сегашния стереотип на средностатистическия турчин, доколкото може да има такъв. Нека го съди като човек и да съди и близките си като хора.

А и говорим за наполовина турчин. Заслужава шанс. (колко расистко )
    Изобщо не споря с това, което казваш. Дълбоко насадено е в старото поколение, което го е предало на нашите родители, а от там - те се опитват да го предадат на нас. Това имах предвид и аз - тя е твърде малка, за да се аргументира пред майка си и баща си, които няма да искат и да чуят за него, щом е дори наполовина турчин.
    Съгласна съм, че тя трябва да си го прецени сама и дори да прецени различно, пак на 15 не би могла да се пребори с родителите си.
    А и не ме разбирайте погрешно - не се опитвам да насаждам расизъм или нещо подобно. Просто обяснявах защо мамите и татковците обикновено се противят толкова на такива връзки

Е да гледаш "Време разделно" пак си е някакво насаждане.
    Едва ли на мен би ми се насадила омраза от този филм
    Просто ми се стори наистина тежък филма по скоро .

Град
    Варна
    Всеки нормален българин би изпитал омраза след тоя филм

Изобщо не споря с това, което казваш. Дълбоко насадено е в старото поколение, което го е предало на нашите родители, а от там - те се опитват да го предадат на нас. Това имах предвид и аз - тя е твърде малка, за да се аргументира пред майка си и баща си, които няма да искат и да чуят за него, щом е дори наполовина турчин.
    Съгласна съм, че тя трябва да си го прецени сама и дори да прецени различно, пак на 15 не би могла да се пребори с родителите си.
    А и не ме разбирайте погрешно - не се опитвам да насаждам расизъм или нещо подобно. Просто обяснявах защо мамите и татковците обикновено се противят толкова на такива връзки
    Ма и аз съм съгласен с тебе, душа!

Просто я насърчавам да се опита да си отстои мнението. А иначе е ясно, че няма да излезе нейното, щото ако можеше да си отстои желанието, нямаше и да пита тук.

ПС: И отчасти да подчертая, че дори да й казват не, не означава, че са прави.

Град
    Варна
    Просто я насърчавам да се опита да си отстои мнението. А иначе е ясно, че няма да излезе нейното, щото ако можеше да си отстои желанието, нямаше и да пита тук.
    Както би казал нейният - анджак

Всеки нормален българин би изпитал омраза след тоя филм

Ами с правото ще си да ги мразите . аз просот гледах филма за да науча нещо за историята на родината на баща ми . Иначе никакво отношение към тях нямам.

Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Ами с правото ще си да ги мразите . аз просот гледах филма за да науча нещо за историята на родината на баща ми . Иначе никакво отношение към тях нямам.
    Е то не е цялата истина/история това. Когато сме тръгнали да се освобождаваме, турците са били много по-толерантни, ако мога така да го фразирам, към нас.

Така ли ?
    Питала съм преподавателката ми история и тя ми е казвала че обикновенните турци са били добри но тези от управлението са вършили страшни мизерии.

Град
    Варна
    "Време разделно" е тежка книга/филм. Но Чачо е прав - турците от онова време нямат общо с днешните.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си