Здравейте, много съм притеснена и изплашена!

Днес приятелят ми ми каза, че употребява валидол и бира всеки ден, както и марихуана веднъж месечно, при което аз просто останах в шок!

В резултат на което цяла нощ се карахме и чак сега се прибирам, разплакана и ядосана, майка ми даже се събуди като ме видя пита дали искам да викне линейка, полиция, да подам жалба до прокурор, тя ще свидетелства, че ме е пребил...........но аз го обичам, няма да му причиня това, което той ми причинява!

Аз веднага проучих за тази дрога - валидол и попаднах на коментар тук, в тийна на една потребителка със същия проблем - тя казва, че е опасно вещество и не й се говори дори на какво е способен човек като не си вземе дозата, което ме потресе, защото тази нощ, докато се карахме той ми посегна!!!!!
хвана ме за раменете и ме разтърси силно и ми извика, все още се чувствам унизена и покъртена.....
жал ми е за него и как наркотиците са го променили

А за бирата, явно тя усилва ефекта и му казах, че още утре отиваме при анонимните алкохолици, защото това не е нормаално - на нова година, рд и т.н. - ок, но просто е така........явно има проблем!

Мисля си да говоря с неговите родители за това и да вземем мерки, но на тях въобще не им пука за него - според мен той трябва да влезе в комуна или някаква програма (аз разбрах за метадонова програма е подходяща), но те няма да обърнат внимание, защото не им пука за него....

Намерих едно сдружение Рето-Надежда и искам да го пратя там, но трябва съгласие на родители, защото той няма 21 и си мисля да им кажа, че е на хероин, за да обърнат внимание (то това е следващата стъпка в 98% от тези случаи!!!!!) дори да не го пратят там поне да вземат мерки.....

Много ме е яд, че не предвидих - неговите приятели слушат рап и пушат "пот" редовно, беше ясно, че с такива отрепки и той ще потъне....Напоследък и ходят на протести, много ме е страх за него, да не мине на "херц" или да влезе в затвора!

Плача в момента, какво да правя?
Как мога да съобщя, че валидола е опасен, той се продава без рецепта даже на деца, не е редно!

аз си спомням, имаше един белег на гърба - чак сега се сещам, че е било от спринцовка, не знам как пропуснах да забележа преди ;(