.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 83

Начинаеща в фитнеса..

Реших че малко фитнес няма да навреди,но съм още нова и не съм сигурна дали програмата ми е добра.И така редувам крака и корем.Относно краката започвам с загрявка 15 мин след това обикалям вс уреди за крака и дупе и накрая пак 15 мин кардио.Относно корема смесвам корем и рамене.Започвам загрявка 15 мин след това взимам 2 гири 3 ли 4кг.И правя различни упражнения.След тах преминавам към корема и накрая 15 мин кардио.Ходя 3/4 пъти седмично достатачно ли е?

Мега фен
    Преди краката загрей,след тях не прави кардио.. Направи си една кръгова програма или виж в сайта на bb-team.org има 3-4 дневни сплитове за отслабващи дами. Вкарай и упражнения за другите части на тялото,освен ако не цялата не си само крака и дупе.

Ами аз наблягам на стягането.Всмисъл ,че корема ми е най-зле ,но правя само 3/4 упражнения за корем.

Аз ти предлагам вместо да се натоварваш толкова с тежести , кардио и всякакви такива , ходи на фитнес редовно,примерно 5 дни в седмицата,тренирай цяло тяло,ако целта ти е отслабване - прави повече аеробни упражнения и кардиото може да го правиш един път на ден ии най-добре да е сутрин на гладно . Относно загрявката не е нужно да е 15 мин. ,важното е всички стави да са загряти ,за да няма контузии и още нещо - преди да почнеш тренировка подскачай или прави бързи движения ,за да ти се покачи пулса , за да може по-лесно да изгаряш мазнини ! ето от тук можеш да вземеш полезно съвети -- www.fitnesinstruktor.com

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    И ако ходиш главно, за да свалиш и постегнеш, забрави за тежестите.
    Ми...

НЕ!
    Grumpy old madman

Стягане = мускулен тонус - получава се от натоварване на мускулите ака. тренировки с тежести.
    отслабване = отрицателен калориен баланс и висок % от МСЧ за продължителен период от време. последното се получава пак с тренировки с тежести.
    Grumpy old madman

Супер фен Аватара на firstdiesel
    Град
    село Горно надолнище
    общофизическа кръгова тренировка!

next question.
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

Повече от фен Аватара на marrcandy
    Цитирай Първоначално написано от firstdiesel Виж мнението
    общофизическа кръгова тренировка!

next question.
    Това + кардио, обаче на гладно. Като тичаш след тренировка нишо не правиш. Преди тренировка окей,ама след няма смисъл.

Мега фен Аватара на Chacho
    Кардио на гладно преди тренировка? Кво ще постигне от тренировката, освен да си канибализира мускулите?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Кардио на гладно сутрин имах в предвид.
    Като цяло според мен само това кардио има смисъл . Въпреки , че аз и него не го правя. Хихихи мързел .

Цитирай Първоначално написано от marrcandy Виж мнението
    Кардио на гладно сутрин имах в предвид.
    Като цяло според мен само това кардио има смисъл . Въпреки , че аз и него не го правя. Хихихи мързел .
    Стига да правиш кардио за отслабване - до известна степен да.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Кардио с тежести е по-яко.

^Мен тва ми се отразява доста зле на ставите.

Мега фен
    Тренирай с тежко тогава )

Ооо толкова мраза кардио,пък с тия тежести епен ме изгуби. :д

Град
    село Горно надолнище
    на гладно никво трениране .... освен при някои случаи с хора с наднормено тегло

няма ли аминокиселини в кръвта топиш мускулатурата здраво!
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

Мега фен
    на гладно никво трениране .... освен при някои случаи с хора с наднормено тегло

няма ли аминокиселини в кръвта топиш мускулатурата здраво!
    Тоест искаш да кажеш мазнините?

Само на мен ли инструктора ми се кара като ходя да тренирам на гладно, имало е и случаи в които ми причернява и не се получава особено добра тренировка, така че не се впрягайте чак толкова!
    BIG DREAMS, GOOD MUSIC & EXPENSIVE TASTE ...

Мега фен
    Той инструктурът ти толкова и знае..Е може просто да не е в течение с нещата,но няма значение.. Тренировките на гладно са оптимален вариант.

Най-яките тренировки стават на гладно. Факт.
    Grumpy old madman

Град
    село Горно надолнище
    абе един протеинов шейк няма да е зле да се земе преди тренировката
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

Град
    село Горно надолнище
    Цитирай Първоначално написано от DownloadVirus Виж мнението
    Тоест искаш да кажеш мазнините?
    и мазнини и мускулна маса!

що да я губим масата, като може и да не я губим ?!
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

Ха аз като съм гладна нищо не мога да правя.Пък и обожавам да ям!! D

Мега фен
    и мазнини и мускулна маса!

що да я губим масата, като може и да не я губим ?!
    Е мускулна маса в никакъв случай не се губи. Само мазно,освен ако още не гориш храната от предния ден,че има и такива свине )

Ако не гориш от храната, гориш задължително мускулна маса. Може енергията да идва основно от мазнините, но не идва изцяло от там. Колкото по-интензивно тичаш, толкова по-малко от изгорените калории ще са мазнини.

А и като тичам сит, напредвам на издръжливост по-бързо, отколкото при гладно тичане, най-вече заради психологическия фактор, щото ми е много по-лесно да се напъна в края на сита тренировка, отколкото в края на гладна.

Издръжливостта някак си много бяга от уравнението. Половината, които се хващат да правят кардио за отслабване, не могат да издържат и 30 минути непрестанно тичане, и не успяват да изгорят особено много. За мен една качествена кардио тренировка цели и качествен разход на калории, и трупане на аеробна издръжливост.

Плюс това съм забелязал, че при интензивните тренировки се тренира много неравномерно, особено при HIIT. Единият път си разкачват ставите при спринта, вторият път спринта им е със скоростта на охлюв, при ходенето/бавното тичане си тичат със всевъзможни скорости и в един момент губиш идея за натоварването, не можеш да прецениш колко още сили имаш и как да ги разпределиш. За капак при интензивно бягане някои окапват от анаеробното натоварване и не могат да си впрегнат краката за още малко аеробна дейност.

И един момент, който не засягаме при тичането на гладно. Там психологическият фактор е от значение, щото изпитанието на волята се появява още в началния момент и като не издържи човек, не изпълва потенциала на тренировката на гладно. Едно е да избягаш 100 метра и да си кажеш "боже, направо не мога повече, ще се напъна за още 100м максимум", друго е да си минал 12км и да си кажеш "където са 12, там са и 13".

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си