протеинът е толкова понеже
1. обичам много тези храни като вкус .. меса, кашкавали, сирена, кисело мляко
2. с протеините ми идват мазнините ... един продукт - 2 макронутриента
3. не съм фен на въглехидратните храни (макар че у смолян се сеят картофи )

ефекти
1.за добро или за лошо метаболизма става ултра бърз
2.мускулната ми сила и издръжливост са сравнително по-големи спрямо другите атлети с моите размери
3.мога да ям квото си искам .... но не искам понеже протеинът засища много ;D
4.от 4 години близо мастния запас не ми е мърдал (поне не така че да се усети), качвам само мускул .. а отделям не повече от месец на година за чистене ... (чистя с войнска диета, която всъщност е за качване )

а при твоя случай с 100г протеин дневно ... на теб май не ти се налага да ядеш такива храни като мен (които спрямо бюджета на българина са си скъпички) .. ти сигурно консумираш главно въглехидратни храни.. хляба примерно има около 10/100 протеин ... хипотетично и с груби сметки, ти удряш 100г протеин ако изядеш кило хляб

а за сваляне как става ? с въглехидратни храни - тегаво!

а и като се сваля протеиновия прием е нужно да се увеличи, но ако твоето твърдение е вярно, то тогава няма да е нужно..
просто ще се яде малко, но протеин only (опростявам, знам че можеш да се натровиш от протеин и че са нужни и микронутринети)

извод
споровете по форумите водят до рационализиране на изборите на тези които НИ четат .. така че дай да обединим сили и да направим тука един research