.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22

Пътни знаци

Някаква идея как по бързо да науча пътните знаци ? И вярно ли е ,че при първото кормуване трябва да ги знаеш или и в процеса на каране можеш да ги учиш ?

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Никъде не е казано,че трябва да ги знаеш при първото кормуване. В процеса се учат много лесно,естествено не става от раз,ама с времето - получава се.
    maDamn

ама на листовките ги има.....
    има една книжка "правилник" ли как се казваше искаш я от инструктора си вътре е обяснено кой какъв и за какво служи

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    аз никви знаци не съм учил... всичко от кормуване и от листовките то в градски условия кви значи ти трябват освен път с предимство и пропусни движещите се по пътя с предимсто ? а да и забранено паркирането или престоя с паркирането...

големи сте шофЕри и като не си прегледа какво има в правилника на листовките като и дадът въпрос за знак лента "х" която се намира на магистралата или някви такива забутани де ги нема У градУ какво правим !?
    то от такива стават катастрофите не си измисляйте някакви схеми "от самото каране" за учене,по-умни глави от вашите за го измислили и преценили нема да загуби кой знае какво ако отвори правилни 5 пъти нали ?

+тва си мисля че е жена/момиче (сам си прави изводите колко,че ги научи в градски условия само от каранията) нищо лично мадам

Град
    по голяма простотия от тва да четеш правилника няма... всичко се учи от практика и от листовките. Примерно четох 5 пъти ко значи знака с предимство и под него табелата с отклонението на главния път... След 2 часа кормуване ми го обясниха и от първия път го разбрах. С четене не става, става с каране и с рeшаване на листовки.
    Пък почваш да се учиш наистина като вземеш книжката и караш сам

Цитирай Първоначално написано от buddhaa Виж мнението
    има една книжка "правилник" ли как се казваше искаш я от инструктора си вътре е обяснено кой какъв и за какво служи
    Инструктора и правилник ми даде и помагало някакво и листовките за решаване . Все пак ще ги погледна знаците .

не ги поглеждай само...научи ги няма да те заболи,а и на теб ще ти е лесно след това айде със здраве

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от xXxAngerfisTxXx Виж мнението
    по голяма простотия от тва да четеш правилника няма... всичко се учи от практика и от листовките.
    Има и то е твоето изказване. Може би на село където не знаци ами пътища няма не ти трябва да знаеш какво всеки 1 знак значи, но на по-населените места е друго...

А после защо било пълно с некадърни по пътищата. Може би защото са решили, че са Шумахер без дори да са били зад волана и такова нещо като правелник е отживелица...

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    ^+1
    По темата: Ами намираш логика в картинката на знака. Малко са знаците, които трябва да наизустиш. И да, научи правилника, да не стават фалове!

Мега фен Аватара на draid
    Хахаха било простотия да се учи правилника И какво като срещнеш някоя табела дето не е на всяко кръстовище и ще се чудиш какво да правиш. Да не говорим ако случайно има регулировчик

Знаците повечето трябва да ги знаеш вече иначе по специалните ще ги запомниш с времето.
    А и това, че знаците ги нямало е пълна глупост, засичал съм едно 95% от табелите из родните пътища.

По улиците си личи, че всеки 'чете листовките и научава всичко'. Повечето "шофьори" не знаят кога са с предимство; нямат идея как да реагират когато има регулировчик, а правилото на дясностоящия е някакъв мит. Нека да не изброявам още неща, защото са твърде много.
    Повечето шофьори са толкова неадекватни, че мога да давам примери в следващите три години.

И враг номер едно е този знак. При него се отнема предимство, спира се когато си с предимство, a разни неадекватни хора се чудят какво да правят и как да преминат.
    You're frozen
    When your heart's not open..

buddhaa

Град
    Цитирай Първоначално написано от Serendipitys Виж мнението
    По улиците си личи, че всеки 'чете листовките и научава всичко'. Повечето "шофьори" не знаят кога са с предимство; нямат идея как да реагират когато има регулировчик, а правилото на дясностоящия е някакъв мит. Нека да не изброявам още неща, защото са твърде много.
    Повечето шофьори са толкова неадекватни, че мога да давам примери в следващите три години.

И враг номер едно е този знак. При него се отнема предимство, спира се когато си с предимство, a разни неадекватни хора се чудят какво да правят и как да преминат.
    да и като четох кво означава тва като карах курсовете така и не разбрах, докато не го видях на живо и инструктора ми го обясни... а ся ми кажете че кормуването е само да се научиш да тръгваш плавно

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Ми да го прочетеш ... и да не го разбереш ...специално тоя знак...не говори добре
    Хубаво е да се учат от правилника, а когато дойде време да се приложат на практика и да се затвърдят, не да видиш знак и да се чудиш кво да прайш.
    maDamn

Ей , много е труден знакът . Да запомниш , че дебелата черта указва пътя с предимство . Голяма философия .
    Улиците наистина са пълни с джигити с купени книжки.Да не говорим , че повечето не знаят , че при т
    нерегулирани кръстовища важи правилото на дясно стоящия. И още куп незнания .Любими са ми каращите без фарове посред нощите.

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    Аз пътните знаци ги научих от едно теоретично помагало на издателство ТРУД, което ми дадоха в Автошколата. Ходи в някое авто училище.

Цитирай Първоначално написано от georgi12 Виж мнението
    Ей , много е труден знакът . Да запомниш , че дебелата черта указва пътя с предимство . Голяма философия .
    Улиците наистина са пълни с джигити с купени книжки.Да не говорим , че повечето не знаят , че при т
    нерегулирани кръстовища важи правилото на дясно стоящия. И още куп незнания .Любими са ми каращите без фарове посред нощите.
    Да де, ама ако се засечете от двете линии на дебелата страна и единия завива надясно, а другия кара направо кой ще е с предимство като и двамата излизате от пътя с предимство ? Да не говорим за един случай (в Русе има клипове няколко в vbox7) където се спори за това кое е пешеходна зона и човека на тротоар ли е паркирал или на улица (ако искате ще намеря клипа да ви го пратя и да се убедите, че знанията наистина не ви стигат и няма да се оправите в тая ситуация). Цялата ситуация идва от тълкуването на това какво е тротоар и това е описано само в правилника (на листовките аз като взимах книжка имаше такъв въпрос).

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    Няма значение кой къде завива. Когато двамата сте на равнозначен път, в случая с предимство, минава първи тоя който ти е вдясно. Елементарно е.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цяла България е обсипана със знака 60, 60, 60, 60, 60, 60, 60 ако всички караме със 60 км/ч, ха
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен Аватара на soul1199
    Град
    аda,pri teb...
    Еми решаваш листовки и ги научаваш.Ако не ги знаеш,как смяташ да се справиш,като караш..хм...
    Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си