Имам огромен проблем с общуването на живо с момичета. На 17 години съм. Не мога да завържа един нормален разговор с момиче. Разбирам проблема си и разбирам, че няма от какво да се срамувам или притеснявам, но когато съм очи в очи с момиче е различно и не мога да мисля както в момента. Когато си чатя съм доста по отворен и не се притеснявам. Страхувам се, че имам социална фобия, понеже понякога същото се случва и с момчета (не, не съм бисексуален). Също така имам и доста ниско самочувствие. Почти съм убеден в това, че момичетата няма какво да харесат в мене, че ще ми се изсмеят ако ги покана на среща. В такова състояние съм от 8 клас, преди това нямах нито един от проблемите които изброих. Просто се чувствам съвсем различен от другите ми връстници. Не слушам музиката която те слушат, не пия, не пуша трева, не ме влекат тези работи. Доста съм затворен. Имам приятели, излизам често, казвам ви това за да споделя повече за моя живот, за мен, така че да може ми помогнете по-точно. Знам, че моят проблем не е само за тази тема. Не споделям почти с никой. Срам ме е да бъда себе си, срам ме е от това което съм. Чувствам се пренебрегнат от всички. Объркан съм. Най-лошото е, че не виждам края на това. Извинявам се за пунктуационните и правописни грешки. Ще помоля всеки за някакъв съвет. Всичко което кажете ще ми е от полза.