болката от концентрация на млечна киселина и мускулната треска се различава лесно като чувство ... първото е парене непосредствено след продължително натоварване на една и същи мускули.
другият проблем на тази теория е че до 2-3 часа млечната киселина се разсейва в организма и няма как да имаш треска на другия ден, та и на по-другия от лактата ..
още един проблем е че след раздвижване мускулната треска отминава, а както знаеш като се раздвижиш тая млечна киселина се покачва
друг интересен факт е, че спортисти от висок клас могат да използват млечната киселина като гориво и нивото му след мускулна работа да спадне, докато и преди това е било ниско (от 2.9 на 1.7, ако не се лъжа, след 2 минутна работа - Ранди Котур)
аз съм си мерил лактата, по време на ужасна мускулна треска в бедрата от клекове до 3 повторения (което определено е анеаробно), на другия ден лактата ми беше 2.2 .... също съм си мерил лактата след 1 седмица правене на нищо - 3.1
учасвал съм в експеримент в университета, след 800 метра гребане лактата ми се покачи от 2.4 на 4.1
също така съм правил същия експеримент след 6 седмичен релакс поради контузия и лактата от 12.7 спадна на 8
пп; пробите се взимаха от пръста и се измерваха от малък апарат ... не са ходили в лаборатории лентите с кръвта